Vanha kapteeni näytti voittamisen mallia – JYPin tehokkuus myrkkyä KalPalle

LIIGA / Raportti
JYP oli nälkäisempi joukkue Järvi-Suomen derbyssä.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYP kuittasi kauden alun kalavelkansa tylyllä tavalla KalPalle. JYPin ex-kapteeni Juha-Pekka Hytösen kokemus nousi ottelussa suureen arvoon.
Lähtökohdat 

JYP pelaa viikon toisen ottelunsa. Keskiviikkona JYP hävisi SaiPalle vieraskentällä, mutta joukkueen onneksi nyt pelataan kotona. Hippoksella JYPillä on todellakin kulkenut, sillä se ei ole hävinnyt vielä kertaakaan varsinaisella peliajalla kotikaukalossa.

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Laurikainen pelasi aika selvästikin kauden parhaan ottelunsa. Laurikaisen kauden ensimmäinen nollapeli sisälsi useita tärkeitä torjuntoja varsinkin, kun JYP ei ollut vielä päässyt selvään johtoasemaan.

Puolustuspelaaminen 

JYP onnistui puolustuspelillään pitämään KalPan pyöritykset tehottomina. Järkevät pelin rytmitykset ja rauhoitukset antoivat enemmän mahdollisuuksia myös hyökkäyksiin.

Hyökkäyspelaaminen 

JYPin hyökkäysten tehokkuus musersi KalPan. Jo avauserässä JYP onnistui hyödyntämään harvat tilanteensa KalPan hallitessa pitkälti peliä. Joukkueen entinen kapteeni Juha-Pekka Hytönen pelasi erinomaisen ottelun, ja iski ottelun kannalta tärkeimmät maalit.

Erikoistilanteet 

Kotijoukkueen tärkein parannus tapahtui alivoimapelissä. Neljän alivoiman selvittäminen on alkukauden surkeisiin lukemiin nähden loistava suoritus. Ylivoimalla ei puolestaan onnistumisia tullut, mutta tälläkin osa-alueella maalipaikkoja syntyi.

Lähtökohdat 

Lepoetu ei ole KalPan puolella, sillä joukkue pelasi eilen kotonaan Ilvestä vastaan. Kuopiolaisten viikonloppu uhkaa jäädä heikoksi, sillä Ilves haki täyden pistepotin matkaansa. Kauden avausottelun JYPiä vastaan KalPa vei nimiinsä kauden alussa.

Maalivahtipelaaminen 

Eero Kilpeläisen suoritukseen jäi paljon parannettavaa. Kokenut torjuja ei tarjonnut mahdollisuuksia joukkueelleen taistella voitosta, sillä monet JYPin maalit olivat selvästi torjuttavissa.

Puolustuspelaaminen 

KalPan puolustuksessa näkyi arpominen kiekon kanssa ja heikot ratkaisut. JYPin päästessä kiekkoon kuopiolaisten aseet pelin kääntämiseksi olivat vähissä. Lisäksi kamppailupelaamisessa KalPa jäi pahasti isäntien jalkoihin.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPa painoi vahvasti päälle ottelun alussa, mutta arkuus maalipaikoissa maksoi isosti hintaa. Hyökkäyksen itseluottamusta laski kotijoukkueen aikaiset onnistumiset, eikä taisteluilmettäkään juuri näkynyt.

Erikoistilanteet 

KalPa sai mahdollisuutensa ottelun alussa iskeä ylivoimalla, mutta sen sijaan JYPin kokenut kaksikko Ossi Louhivaara–Juha-Pekka Hytönen rokotti alivoimalla. Omista alivoimistaan KalPa selvisi, mutta ylivoima oli täydellisen tehotonta.

Erikoista 

JYPin uusi vahvistus Julius Honka iski uransa ensimmäisen maalinsa Liigassa pikkuveljensä Anttonin syötöstä päätöserässä.

Ottelun ratkaisu 

JYPin onnistumiset harvoista paikoista avauserässä nakersivat KalPan eväät taistella voitosta. Hytösen toisen erän läpiajomaali oli viimeinen sinetti.

– Olimme kärsivällisiä, vaikka alku ei ollut totuttua peliä meiltä. Kärsivällisyys ja tehokkuuus riittivät meille tänään, nollapelin torjunut Laurikainen summasi ottelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo