Petrus Palmun ilmaveiviyritys jäi JYPin ja Jukurien välisen antikliimaksin kohokohdaksi

LIIGA / Raportti
JYP raapi itselleen niukan mutta tärkeän voiton.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYP palasi voittokantaan selätettyään niukasti Jukurit. Vähänlaisesti tapahtumia sisältänyt ottelu ei tarjonnut juurikaan sykähdyttäviä hetkiä.
Lähtökohdat 

JYP lähtee viikon tauon jälkeen hakemaan uutta nostetta kaudelleen rajun sukelluksen jälkeen. Hurrikaanipaidat kokivat edellisessä ottelussaan täyskylvetyksen, kun Lukko voitti selvästi 6–0. Tappioiden myötä JYP on pudonnut selvästi kuuden parhaan joukkueen ulkopuolelle.

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Laurikainen palasi viikon takaisesta Lukko-ottelun nöyryytyksestä vahvalla esityksellä kaukaloon. Ottelun alkupuolella Laurikainen sai kohtuullisesti torjuntoja, mutta loppua kohden työt jäivät vähiin. Nollapeli mureni ottelun viimeisillä sekunneilla.

Puolustuspelaaminen 

JYP lähti otteluun mielenkiintoisilla puolustajapareilla, joissa saattoi olla myös hieman kokeiluhenkeä. Kokeilu tuotti kuitenkin tulosta, sillä JYP onnistui kohtuullisesti puolustuspelissään. Mikko Mäenpään katsomokomennuksella oli selvä posiitivinen vaikutus joukkueen pelaamiseen.

Hyökkäyspelaaminen 

Tehottomuus vaivasi jälleen JYPin hyökkäyspelaamista. Isännät saivat lukuisia maalipaikkoja, mutta yleinen osoite kiekolle oli päätylaita tai Rajaniemi.

Pekka Tirkkonen palautti otteluun syksyn tehoketjun Julius NättinenMiska SiikonenPetrus Palmu, mutta kolmikon pelistä paistoi tuskastuminen, vaikka Nättinen osuikin ottelun lopulla. Illan parasta antia yleisölle oli kuitenkin Palmun ilmaveiviyritys toisessa erässä.

Erikoistilanteet 

JYP otti ottelussa runsaasti jäähyjä, mutta alivoima oli hyvin kuosissa. Koko alkuvuoden kyntänyt ylivoima oli jälleen avauserässä heikolla tasolla, mutta toisessa erässä Julius Honka laukoi terävästi illan avausosuman.

Lähtökohdat 

Jukurien kausi tulee päättymään runkosarjaan, ja ennen ottelua seura ilmoittikin puolustaja Aleksandr Jakovenkon siirrosta Sveitsiin. Loppukaudella Jukureilla on lähinnä  panoksena jumbosijan välttäminen ja yksittäisten pelaajien kehittäminen.

Maalivahtipelaaminen 

Yleensä JYPiä vastaan onnistuva Sami Rajaniemi oli myös tällä kertaa oivalla pelipäällä. Entinen JYP-vahti piti torjunnoillaan Jukureita vahvasti ottelussa mukana, eikä virheitäkään juuri esiintynyt.

Puolustuspelaaminen 

Jukurit puolusti uhrautuvasti, sillä peli pyöri pääasiassa sen puolustuspäässä. Asenne oli joukkueen sarjasijoitus huomioiden hyvällä tasolla, mikä tuottikin JYPille vaikeuksia päästä parhaille maalintekopaikoille.

Hyökkäyspelaaminen 

Heikkolaatuista ja tahmeaa. Jukurit ei saanut juurikaan aikaiseksi laadukkaita pitkiä hyökkäyksiä, joissa olisi ollut aineksia tuloksentekoon. Vähäiset paikat tasakentällisin muodostuivat lähinnä nopeista vastahyökkäyksistä.

Erikoistilanteet 

Avauserässä Jukurit piti JYPin ylivoiman aisoissa, mutta toisessa erässä Valtteri Hotakaisen jäähy kostautui vain seitsemän sekunnin jälkeen. Omilla ylivoimillaan Jukurit ei saanut kunnon paikkoja aikaiseksi, tosin lopussa mikkeliläiset onnistuivat kaventamaan kuudella kolmea vastaan.

Ottelun ratkaisu 

JYP oli hallitsevampi joukkue ja ansaitsi voittonsa. Nättisen 2–0-maalissa päätöserässä oli vahva ratkaisun maku.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo