Jukurilauma piinasi JYPiä loppuun saakka − Tulos silti tuttu

LIIGA / Raportti
Hurrikaaniryhmän uusin jäsen Antti Kalapudas aloitti maalinteon.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Lähtökohdat 

Maajoukkuekomennus on vienyt JYPiltä koko Miska Siikosen johtaman tehoketjun sekä ykkösvahti Eetu Laurikaisen. Hätiin on kutsuttu Mestis-avut Jannet Kumpulainen ja Kettunen, sekä Sportista hurrikaaniryhmään siirtynyt Antti Kalapudas. Isännät lähtevät otteluun tappio allaan.

Maalivahtipelaaminen 

Markus Ruusu kaipaa yhä tasaisuutta otteisiinsa, sillä läpi ottelun hyvää torjuntaa seurasi helppo irtokiekko ja toisinpäin. Kokonaiskuva jäi kuitenkin plussan puolelle, sillä avut puolustukselta olivat todella vähissä.

Puolustuspelaaminen 

JYP pelasi kaksivaiheista puolustuspeliä läpi pelin vaihtelevalla menestyksellä. Keskialue onnistuttiin repimään toistuvasti auki, mutta toisaalta keskialueelta aukesi myös hyviä vastahyökkäyksiä. Varsinkin toisessa erässä JYP joutui toistuvasti turvautumaan siirtokiekkoihin.

Hyökkäyspelaaminen 

Puolustamisen vaikeudet heijastuivat myös hyökkäyspeliin. Ajoittain komeat kontrollilähdöt tuottivat hyviä rintamahyökkäyksiä, ajoittain siirtokiekot pelin perässä juoksemista. Parhaimmillaan JYP oli vastahyökkäyksissä, joita aukesi läpi ottelun tasaiseen tahtiin.

Uudet tulokkaat jäivät viisi vastaan viisi-pelissä pieneen rooliin. Näkyvimmät hahmot olivat kultakypärän päähänsä saanut Jani Tuppurainen ja Jerry Turkulainen.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalla JYP sai kaksi tärkeää onnistumista, mutta alivoimalla oli haasteellista. Erityisesti ylivoimalla terävyys korostui Jukurien tehdessä pahoja virheitä.

Lähtökohdat 

Jukurit tiedotti puolitoista viikkoa sitten Pekka Kangasalustan väistymisestä päävalmentajan paikalta kauden jälkeen, ja tuon jälkeen mikkeliläiset ovat hävinneet kaikki kolme otteluaan maalierolla 3−16. Tilanne Mikkelissä on vaikea.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Rajaniemeen kohdistuu ilta toisensa jälkeen isot odotukset heikon Jukurit-lauman viimeisenä lukkona. Keskiviikkona esitys ei ollut riittävä, sillä erityisesti toinen maali livahti selän taakse luvattoman helposti.

Puolustuspelaaminen 

Jukurit antoi kovaa painetta kiekolliselle pelaajalla ja sai tätä kautta useita riistoja jokaisella kentän osa-alueella. Tappioputkesta huolimatta lannistumista ei ollut missään vaiheessa nähtävillä, mikä heijastui erityisesti kaksinkamppailutilanteisiin. 

2−2-tasoituksen jälkeen mikkeliläiset alkoivat hyökätä liian innokkaasti, ja puolustuksen tasapaino petti. Myös yksilötasolla alkoi tulla ratkaisuja viiveellä, mihin JYP iski.

Hyökkäyspelaaminen 

JYPin painetta murrettiin toistuvasti laadukkaalla kiekottelulla. Hyökkäysalueelle Jukurit sai laadukkaita pyörityksiä aikaiseksi. Terävämmällä viimeistelyllä ottelu olisi voinut kääntyä myös toiseen suuntaan.

Näkyvimpiä hahmoja hyökkäyspelillisesti oli Axel Rindell.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalla otteet olivat yksinkertaisia, kun kiekkoa toimitettiin ahkerasti maalille. Terävyys kakkoskiekoissa tuotti yhden maalin. Sama terävyys kuitenkin uupui alivoimasta, minkä takia JYP iski ylivoimaisena kahdesti.

Erikoista 

Kalapudas pelasi viime kaudella Sportissa todella vahvan kauden murtautuen maajoukkuerinkiin, mutta tämä kausi on alkanut heikosti. Putoaminen joukkueen kokoonpanosta teki siirtymisen muualle järkeväksi, ja JYP-pesti alkoi räväkästi, kun ensimmäinen maali syntyi jo miehen toisessa vaihdossa.

JYPin kapteeni Juuso Vainio puolestaan pelasi uransa 300. ottelun.

Ottelun ratkaisu 

JYP hävisi viime viikolla tuoreista Liiga-joukkueista niin KooKoolle kuin Sportillekin. Molemmissa otteluissa ote lipesi omien tyhmien virheiden johdosta. Jukurit-ottelusta mitattiinkin ennenkaikkea asennoitumista.

Alku ottelulle oli lennokas, kun reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen JYP oli jo kahden maalin johdossa. Tämän jälkeen isäntien ote herpaantui, ja Jukurit osoitti luonnetta nousemalla tasoihin. Molemminpuolinen pelikurin puute avasi paikkoja molempiin päätyihin.

Virheet tehokkaammin hyödynsi JYP, joka nappasi 3−2-voiton. Kuin Jukurien viime aikaisia vaikeuksia ivaten voittomaali syntyi vain sekunti ennen toisen erän päätöstä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo