JYP teki maalit Jukurien hallitessa - Gardiner osui kahdesti

LIIGA / Raportti
Markus Ruusu torjui 30 kertaa voittoisassa ottelussa.
Kuva © @PabloCassoSport
JYP laukoi torstain ottelussa vain 15 kertaa kohti Jukurien maalia, mutta se riitti voittoon. Päivää aiemmin Liiga-uransa maalitilin avannut Reid Gardiner onnistui maalinteossa kahdesti, ja tämä takasi hurrikaanipaidoille voiton.

Ennen ottelua nähtiin hienoa osaa tuoreemmasta kiekkokulttuurista, kun vierasjoukkueen paidassa Jyväskylään palanneet JYPin seuralegendat Jarkko Immonen ja Jani Tuppurainen saivat kunniaa heille osoitetun videon muodossa. Kumpikaan herroista ei päässyt tehopisteille, eikä ollut muutenkaan erityisen näkyvässä roolissa.

Jukurit hallitsi suurta osaa avauserästä, ja Markus Ruusu joutui JYP-maalilla torjumaan kymmenen kertaa erän aikana. Kovinkaan vaarallisille maalipaikoille vierasjoukkue ei kuitenkaan päässyt.

Avauserässä tehtiin kaksi maalia, ja molemmista niistä vastasi kotijoukkue JYP. Ensimmäinen syntyi Anttoni Hongan hienon nousun tuloksena. Oskari Salminen yritti käärmeenkieltä Honkaan, mutta sen epäonnistuessa hän ei pystynyt kokoamaan itseänsä parempaan torjunta-asentoon, kun Honka tarjosi syötön Adam Brodeckin lapaan. Ruotsalaishyökkääjä laukoi etukulmasta kiekon sisään. Toisesta maalista vastasi Reid Gardiner, joka sai Axel Rindellin harhasyötön lapaansa. Muutenkin Jukurien avauspelaaminen oli ajoittain erittäin epävarmaa.

Toisessa erässä Jukurit pelasi varmemmin, mutta maalinteossa se ei vieläkään onnistunut. Yksi pahimmista epäonnistumisista oli Otto Mäkiselle, joka laukoi ylivoimalla ohi tyhjästä maalista.

Kolmannessa erässä JYP hyödynsi ottelun ensimmäisen ylivoimansa. Ensin Joakim Kemellillä oli loistopaikka, jonka Oskari Salminen torjui. Seuranneesta b-pistealoituksesta Gardiner laukoi illan toisensa. Jukurit sai pian katkaistua maalittoman putkensa Petrus Palmun röyhkeän nousun jälkeen. Kiekko näytti ensin jäävän matkalle, mutta Jukurit-kapteeni pääsi irtokiekkoon ja laukoi kiekon ohi Markus Ruusun. Ottelun loppulukemat kirjattiin JYPille 3−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo