JYP katkaisi tappioputkensa Markus Ruusun johdolla − Aleksi Malinen iski ensimmäisen maalinsa Liigassa

LIIGA / Raportti
JYP pääsi juhlimaan voittoa pitkän tauon jälkeen.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYP ja Jukurit kohtasivat tiistai-illan väännössä Jyväskylässä. JYP onnistui nollaamaan mikkeliläiset joukkueiden edellisen kohtaamisen tapaan, kun Jukurit kaatui maalein 4−0. Voitto katkaisi myös JYPin seitsemän ottelun tappioputken.

Joukkueet lähtivät otteluun erilaisista lähtökohdista. JYP kävi sunnuntaina Kärppien vieraana, jossa jyväskyläläiset kärsivät 3−4 tappion. Tämä oli JYPille myös jo seitsemäs peräkkäinen tappio. Joukkueen viimeisin voitto ennen illan kamppailua oli nimenomaan kotona Jukureita vastaan, jolloin se oli mikkeliläisiä maalein 3−0 parempi. Jukurit sen sijaan pystyi voittamaan maanantaina hienon esityksen jälkeen sarjan kärkipäähän kuuluvan Lukon maalein 4−0. Mikkeliläisryhmällä oli viimeiseen viiteen peliin peräti neljä voittoa.

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti, ja joukkueet pelasivat nopeaa peliä päästä päähän. Ensimmäisen kunnollisen maalipaikan loi Jukurit, kun Joachim Rohdinin laukauksesta syntyneestä irtokiekosta Anssi Löfman veti kiekon ohi, vaikka Markus Ruusun vartioima maali ammotti tyhjänä.

Hetki Jukurien unelmapaikasta JYP onnistui maalinteossa, kun avauserää oli pelattu hieman yli viisi minuuttia. JYPin nuori puolustaja Aleksi Malinen lähetti kiekon siniviivalta maalille, ja veto upposi maskin takana eilen nollapelin pelanneen Sami Rajaniemen selän taakse. Maali oli Maliselle samalla liigauran ensimmäinen.

JYP sai virtaa tekemästään maalista ja pystyi luomaan useita vaarallisia paikkoja Jukurien maalille, joihin Rajaniemi joutui venymään pitäen JYPin yhden maalin johdossa. Erän edetessä mikkeliläiset saivat enemmän otetta pelistä, mutta eivät pystyneet ohittamaan hyvin maalilla aloittanutta maalivahti Markus Ruusua.

Toinen erä alkoi vahvasti Jukurien johdossa. JYP joutuikin tyytymään pitkien hyökkäyksien keskellä peräti seitsemään pitkään kiekkoon lyhyen ajan sisään. Vahvojen hyökkäyksien ansiosta Jukurit pääsi myös ylivoimalle, mutta mikkeliläiset eivät onnistuneet maalinteossa. Myöskään JYP ei onnistunut tämän jälkeen omalla ylivoimallaan.

Ylivoiman jälkeen JYP onnistui maalinteossa, kun takatolpalle unohtunut Jarkko Immonen sai naulata kiekon rauhassa reppuun Jerry Turkulaisen oivallisesta syötöstä. Maalin jälkeen Jukurit sai toisen mahdollisuuden ylivoimalla, kun Robert Rooba komennettiin jäähyaitioon, mutta vieläkään tulosta joukkue ei saanut aikaiseksi. Mikkeliläisten ylivoiman jälkeen juuri jäähyltä päässyt Rooba vapautui läpiajoon ja ujutti kiekon Rajaniemen längistä sisään lukemiksi 3−0.

Päätöserässä JYP pelasi vahvasti johtoasemassa ja puolusti Jukurien yritykset päästä peliin vielä mukaan. Jukurien paras paikka ilmaantui kapteeni Jesper Piitulaiselle, joka pääsi nousemaan maalin eteen, mutta koko ottelun loistavasti pelannut ja jälleen Jukurit nollannut Markus Ruusu esti tämänkin tilanteen.

Jukurit yritti maalintekoa lopussa lähes neljä minuuttia ilman maalivahtia, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta Ruusun nolla säilyi. Loppulukemat niittasi vielä tyhjään maaliin kultakypärää kantanut Jani Tuppurainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo