Petrus Palmu toi lauantai-illan huumaa Hippokselle

LIIGA / Raportti
Hippoksen lauantai-illassa vietettiin maalijuhlia.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Kauniita maaleja, erittäin erikoinen rangaistuslaukaus ja kaikin puolin viihdyttävää jääkiekkoa. Tätä kaikkea oli Hippoksen lauantai-ilta täynnä, kun Petrus Palmu debytoi hurrikaaninutussa pyssyttäen tehot 2+2.
Lähtökohdat 

Kotikaukalossa JYP on ollut vahva, mutta viikko alkoi tappiolla. Petrus Palmun ensiesiintyminen Hippoksella saa varmasti aikaan lauantai-illan huumaa, mutta riittääkö se palauttamaan JYPin voittojen tielle?

Maalivahtipelaaminen 

Ottelu oli Eetu Laurikaiselle JYP-maalilla varmasti haastava, sillä Ilveksen maalipaikat tasakentällisin olivat hyvin vähissä ja näin ollen varsinkin ottelun alussa Laurikainen joutui seisoskelemaan maalillaan vailla tekemistä.

Ylivoimalla Ilves pystyi haastamaan Laurikaista, ja varsinkin viivasta pelatut maskitilanteet olivat JYP-maalivahdille yllättävänkin vaikeanoloisia. Muutoin hyvinkin peruspelaamisella selvinnyt Laurikainen oli varmanoloinen ja tänään se riitti.

Puolustuspelaaminen 

Tasakentällisin JYP-puolustus onnistui tukkimaan Ilveksen hyökkäyskaluston yritykset lähes täydellisesti. Ottelun alussa avauspelaamisessa tuntui olevan jyväskyläläispakistolla hieman haasteita, mutta pelin edetessä sekin parantui ja Ilveksen riistoista syntyneet vastahyökkäykset saatiin karsittua pois.

Hyökkäyspelaaminen 

Petrus Palmun show. Sitä oli Hippoksen lauantai-ilta pullollaan. Monipuolinen ja kiekon kanssa vahva Palmu onnistui rutiininomaisesti pyörittelemään Ilveksen puolustusta nippuun. Vahvaa tulitukea tarjosi myös kentällisen toisella laidalla viilettänyt Julius Nättinen.

Pelin edetessä Palmun ja Nättisen lämmittämään lauantaisaunaan asteli perässä myös muu jyväskyläläisnippu ja näin ollen JYP onnistui tuottamaan Ilveksen puolustukselle vaikeuksia leveältä rintamalta.

Erikoistilanteet 

Kaksi päästettyä alivoimamaalia tekivät tahran JYPin papereihin, mutta vaastaavasti hurrikaaninuttujen vaarallinen ylivoima onnistui kääntämään pelin painopisteen vahvasti kotijoukkueelle.

Lähtökohdat 

Kahden ottelun mittaisessa voittoputkessa ratsastava Ilves saapuu Jyväskylään, jossa sillä on viime vuosina ollut vaikeuksia. Onko Jouko Myrrä onnistunut keittämään liemen, jolla hurrikaani taltutetaan Hippoksella?

Maalivahtipelaaminen 

Ilveksen maalilla häärännyt Ville Kolppanen ei onnistunut pysäyttämään Hippoksella vyörynnyttä Palmun show'ta. Päinvastoin hän käytännössä löi sen alkutahdit livauttamalla ensimmäisen maalin luvattoman helposti etukulmasta sisään.

Läpi ottelun epävarmalta näyttänyt Ilves-vahti jätti jonkun verran toivomisen varaa tamperelaisten maalivahtipelaamiseen, mutta suurin osa JYPin maaleista oli enemmänkin taidonnäytettä loistavasta hyökkäyspelaamisesta.

Puolustuspelaaminen 

Tamperelaisten puolustus oli Hippoksen illassa ajoittain erittäin helisemässä JYPin väkivahvan ja monipuolisen hyökkäyksen kanssa. Pelikovuus ja jämäkkyys olivat tipotiessään, kun Palmu ja Nättinen leikittelivät kiekon kanssa. Ilvekselle jää jatkossa paljon parannettavaa puolustuspelissä.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilveksen hyökkäys aloitti ottelun vahvasti saadessaan muutaman hyvän riiston JYPin heikon avauspelaamisen ansiosta, mutta varsinaiset maalipaikat jäivät tasakentällisin pelatessa vähiin. Pientä tarkkuutta ja päättäväisyyttä lisää niin peli olisi voinut olla aivan toisennäköinen. Hyvin kuvaavaa koko Ilveksen alkukauden osalta.

Erikoistilanteet 

Tamperelaisten ylivoima jatkoi vahvoja otteitaan tekemällä kaksi ylivoimamaalia. Samaan aikaan alivoimalla Ilveksellä oli suuria vaikuksia pitää villisti viilettänyt JYP kurissa.

Erikoista 

Matias Maccelli vastasi illan erikoisimmasta suorituksesta rangaistuslaukauksellaan. Epäonnistuneen laukauksen seurauksena jo kerran kiekon hukannut Maccelli pelasti epäonnistuneen suorituksensa palaamalla kiekon luo ja veivaamalla Laurikaisen sellaiseen piruettin, että itse maskotti Myrskykin hämmästyi. 

Ottelun ratkaisu 

Petrus Palmun ja Julius Nättisen näyttävä hyökkääminen oli liikaa pehmeälle Ilves-puolustukselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo