Nättinen sankarina sadannessa liigaottelussaan − taistelu seitsemännestä sijasta jatkuu tiukkana

LIIGA / Raportti
Nättinen iski JYPin molemmat maalit.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Peräkkäisillä sijoilla sarjassa olevat JYP ja HPK kävivät tiukan taiston voitosta perjantain ottelussa. JYP oli lopulta parempi jatkoajan ylivoimaosumalla ja on nyt kahden pisteen päässä HPK:sta sarjan keskikastissa.
Lähtökohdat 

JYP oli saanut katkaistua heikon vireensä, vaikka edellinen peli olikin päättynyt tylyyn tappioon Ässille. Sitä ennen pisteitä oli kuitenkin irronnut viidestä ottelusta peräkkäin.

Markus Ruusu aloitti jo kolmatta kertaa peräkkäin hurrikaanipaitojen maalilla. Puolustaja Mikko Mäenpää oli ottelusta sivussa JYPin sisäisistä kurinpidollisista syistä.

Maalivahtipelaaminen 

Markus Ruusu suoriutui pelistä pääosin varmasti. Pari kertaa kiekko oli hukassa maalin lähistöllä, mutta näissä tilanteissa JYP onnistui selvittämään tilanteet Alex Lintuniemen johdolla. 

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspeli oli ajoittain kiekollisena vaikeuksissa HPK:n kovan paineen alla. Kunnolla paineen alta selvisivät oikeastaan vain Mikko Kalteva ja Juuso Vainio. Vainio osallistui myös hyvin hyökkäyspeliin ollen rakentamassa kotijoukkueen maaleja.

Puolustuspelin ote parani samalla, kun HPK:n jalka alkoi hyytyä. Alex Lindroosille sattui pari pahempaa virhettä, mutta niistä joukkue onnekseen selvisi.

Hyökkäyspelaaminen 

JYP sai luotua avauserässä vain muutaman tilanteen, mutta peli parani toisessa erässä, osin HPK:n ottamien rangaistusten myötä. Julius Nättisen varsinaisen peliajan maali syntyi komean kuvion jälkeen.

Nättisen ensimmäinen osuma oli hänen 30. tällä kaudella. Hän ylsi rajapyykkiin ensimmäisenä tämän Liiga-kauden aikana.

Erikoistilanteet 

Ylivoima ei ollut erityisen toimivaa viidellä neljää vastaan, mutta jatkoajalla joukkue tarvitsi neljällä kolmea vastaan onnistumiseen 26 sekuntia.

Alivoima toimi huomattavasti paremmin ja joukkue pääsi välillä jopa vastahyökkäyksiin, vaikka tulosta niistä ei tullutkaan.

Lähtökohdat 

HPK:llakin oli hyvä vire päällä edellisen ottelun tappiosta huolimatta. Tuolloin vastassa oli sarjakärki Kärpät. 

Maalivahti Joona Voutilainen palasi kokoonpanoon, mutta aloittavana maalivahtina oli kuitenkin edelleen Rasmus Reijola.

Maalivahtipelaaminen 

Reijola ei voinut Julius Nättisen tekemälle maaleille juuri mitään, tulivathan molemmat suoraan syötöstä. Maalivahti esitti kuitenkin osaamistaan torjumalla muun muassa yksinään maalin edessä olleen Robert Rooban yrityksen.

Puolustuspelaaminen 

Suurimman osan pelistä puolustus toimi hyvin, mutta päätöserässä Miro Karjalaiselle sattui yksi paha kiekonmenetys. Suurin heikkous puolustuspelaamisessa oli syöttöjen katkominen, jossa jäi parannettavaa.

Hyökkäyspelaaminen 

HPK oli suuren osan ottelusta varsin aktiivinen, mutta sen avulla luodut tilanteet jäivät kuitenkin vähäisiksi. Filip Krivošikin maali syntyi painostuksen jälkeen komealla laukauksella hanskakäden yläkulmaan.

Pelin edetessä vauhti hyytyi ja pelin suunta kääntyi enemmän kotijoukkueen suuntaiseksi.

Erikoistilanteet 

Joukkue puolusti varsinaisen peliajan alivoimansa hyvin, mutta ylivoimalla otteet eivät vakuuttaneet missään vaiheessa, vaikka toisen ylivoiman aikana HPK saikin aikaan näennäistä pyöritystä.

Varsinaisen peliajan alivoima toimi, mutta jatkoajalla JYP onnistui maalinteossa.

Erikoista 

JYPin Jani Tuppurainen koki ottelussa kovia kahteen kertaan. Avauserän viime sekunneilla hän sai iskun jalkaansa joukkuetoveri Julius Hongan laukauksesta. Tuppurainen palasi kuitenkin peliin, ja kolmannessa erässä Santeri Lukka huitoi häntä kahden minuutin arvoisesti. Tuppurainen joutui tilanteessa menemään kättä pidellen vaihtoon, ja paluu kentälle aiheutti närää ainakin Miro Karjalaiselle.

Ottelun ratkaisu 

Tommi Tikan kampitusjäähy maalin takana toi JYPille ylivoiman, jonka kotijoukkue aikalisällä luomien kuvioiden jälkeen käytti hyödykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo