JYP esitti kauden parastaan Jarkko Immosen juhlaottelussa − HPK:n heikko puolustuspeli herätti ihmetystä

Immosen johtama kakkosketju oli ottelun paras.
Jyväskylän tiistai-ilta tarjosi runsaasti värikkäitä tapahtumia. Viime aikoina vahvasti puolustanut HPK tarjosi JYPille huiman määrän maalintekopaikkoja. Kolmannessa erässä kokeneet konkarit astuivat esiin.

Kotijoukkue JYP lähti sarjataulukon viimeiseltä sijalta tiistai-illan otteluun. JYP pelasi viimeksi viime lauantaina, jolloin se hävisi Mikkelissä Jukureille lukemin 4–2. Kokenut Jarkko Immonen pelasi tiistaina 500:n ottelunsa JYP-paidassa.

JYP joutui hieman muokkaamaan puolustustaan, sillä Aleksi Salonen sekä Mikko Kalteva olivat HPK-ottelusta sivussa.

Viime aikoina pirteästi pelannut HPK on noussut sarjataulukossa jo sijalle 11. Liiga lanseerasi maanantaina, että runkosarjasijoitus määrätään pistekeskiarvon perusteella, joten hämeenlinnalaisten on jatkettava voitollista menoa päästääkseen pudotuspeleihin.

HPK pelasi edellisen kerran viime lauantaina, jolloin se kukisti upeasti Kärpät lukemin 4–0. HPK ei ollut muokannut kokoonpanoaan voitokkaan Kärpät-ottelun jälkeen.

Avauserässä riitti tapahtumia

JYP sai otteluun todellisen salama-alun, kun Samuel Valkeejärvi iski komean taistelun päätteeksi isännät 1–0-johtoon ajassa 1.51. Avausmaalin jälkeen ote siirtyi täysin HPK:lle, joka hallitsi peliä fiksulla kiekollisella pelaamisella.

HPK sai luotua useita hyviä maalipaikkoja, ja varsinkin vieraiden vaarallinen ykkösketju oli pelipäällä. HPK sai palkinnon työstään, kun Ossi Ikonen ohjasi maalinedustalta 1–1-tasoituksen. Muutama minuutti tasoituksen jälkeen Liigan pistepörssin kärkimies Petri Kontiola siirsi vieraat komeasti 1–2-johtoon. Osumasta saa ottaa omaan piikkiinsä isäntien Mikko Salmio, joka sähelsi kiekon Kontiolalle.

Johtomaalin jälkeen HPK alkoi menettämään otettaan, ja nälkäiset JYP-hyökkääjät aiheuttivat harmaita hiuksia HPK:n isoille puolustajille. JYPin paine tuotti tuloksen, kun Samuel Valkeejärvi iski maalinedustalta 2–2-tasoituksen. JYP sai erän loppuun mahdollisuuden pelata ylivoimalla, ja lopulta illan juhlakalu Jarkko Immonen punnersi isännät 3–2-johtoon ajassa 19.56.

Avauserässä HPK pelasi kiekolla fiksummin, mutta jyväskyläisten ennakkoluuloton hyökkäyspeli oli varsin tehokasta. Myös maalinedustoilla HPK oli avauserässä todella heikko.

Heikkoa puolustamista

Toinen erä käynnistyi avauserän tyyliin todella vauhdikkaasti. Tuulennopea Jerry Turkulainen pääsi aivan erän alussa läpiajoon, mutta maaliin asti ei Turkulainen kiekkoa saanut.

HPK puolusti toisessa erässä todella heikosti. Läpi erän JYP pääsi iskemään keskustasta vaarallisiin maalipaikkoihin, ja HPK-vahti Eetu Laurikainen oli silmiinnähden turhautunut vieraiden puolustamiseen.

Ajassa 23.09 loistavaa kautta pelaava Robert Rooba vei isännät 4–2-johtoon. Osuma oli maalitykille jo kauden 24:s.

Uran parasta kautta pelaava Elmeri Eronen laukoi ajassa 32.34 HPK:lle tärkeän 4–3-kavennuksen. Loistavan esityön osumaan teki Juuso Ikonen.

Ottelun toisessa erässä JYP pelasi todella raikasta hyökkäyspeliä. Myös JYPin puolustajat osallistuivat aktiivisesti hyökkäyspeliin, ja se aiheutti HPK:lle huomattavan määrän merkkausvirheitä.

Konkarit astuvat esiin

Kolmanteen erään JYP laski selvästi karvaustaan. HPK haki kavennusta, mutta terävyys puuttui täysin vieraiden yrityksistä. Paras paikka tasoitukseen tuli Markus Nenoselle, mutta laukaus sujahti suoraan HPK-vahdin syliin.

JYP siirtyi 5–3-johtoon, kun Jarkko Immosen aloitusvoiton jälkeen Jani Tuppurainen laukoi tulisesti kiekon maaliin. Kolmannen erän nälkäisin pelaaja Jani Tuppurainen karkasi alivoimalla läpiajoon, ja komea viimeistely johti 6–3-osumaan.

Ottelun lopussa Roni Allén kaunisteli vielä ottelun lukemiksi 7–3.

JYPin kausi jatkuu huomenna Tampereella Ilveksen vieraana. HPK pelaa seuraavan kerran lauantaina Sportia vastaan.