HPK hiljensi Hippoksen yleisön − sarjajumbon vuoden ensimmäisestä pelistä muodostui pannukakku

LIIGA / Raportti
HPK:n päävalmentaja sai mieluisen syntymäpäivälahjan Jyväskylästä − voitto ja kolme pistettä.
Kuva © @PabloCassoSport
HPK oli tyly vierailija hurrikaanipaitojen vuoden avausottelussa Jyväskylässä.

JYPin kalenterivuosi alkoi keskiviikkona Hippoksella. Katsomot ammottivat Jyväskylässä tyhjyyttään lukuun ottamatta muutamia onnekkaita kausikorttilaisia, jotka pääsivät nauttimaan joukkueensa otteista paikanpäällä. Hurrikaaniryhmä on pelannut tähän asti kotiottelunsa yleisön edessä ilman suurempia rajoituksia.

Hämeenlinnalaisille ottelu ei puolestaan ollut vuoden ensimmäinen. HPK oli tahkonnut jo neljä ottelua saldonaan kolme voittoa ja yksi tappio.

Koronakaranteenista vapautunut kotijoukkue ei saanut ottelun ensimmäisessä erässä juuri mitään aikaiseksi. Sen sijaan näytti siltä, että vierailijat pitävät pitkään pelaamatta ollutta hurrikaaniryhmää jopa pilkkanaan. Esimerkkinä hämeenlinnalaisten hävytön maalintekoyritys Trevor Zegrasin tyyliin.

Antti Pihlström oli ensimmäisen erän hahmo Hippoksen illassa. Liukasliikkeinen entinen JYP-hyökkääjä pääsi muutaman kerran murtautumaan läpiajoon ja kertaalleen tuloksena olikin maali.

Hämeenlinnalaisten muutamat ylivoimahyökkäykset ja pitkät pyöritykset jyväskyläläisten puolustusalueella takasivat HPK:n 1−0 -johtoaseman siirryttäessä ensimmäiselle erätauolle.

Pallokerhon toisen erän tehokkuus oli liikaa JYPille

Ottelun toisen erän alku vaikutti hyvinkin tasaiselta, kunnes HPK tykitti kolme maalia lyhyen ajan sisään. Niin ikään entinen JYP-hyökkääjä Markus Nenonen kuritti entistä seuraansa iskemällä toiseen erään kaksi maalia.

Hyvin ottelun aloittanutta Markus Ruusua ei kuitenkaan vaihdettu erän aikana maalilta pois, toisin kuin JYP-valmennuksella on ollut tällä kaudella aiemmin tapana vastaavissa tilanteissa.

Pallokerho ei lopettanut jyväskyläläisten kurittamista, vaan HPK lähti toiselle erätauolle peräti 5−0 -johdossa. Markus Nenosen lisäksi verkkoa heilutti toisessa erässä juuri jatkosopimuksen Pallokerhon kanssa loihtinut Oliver Kiljunen, sekä puolustaja Ryan Johnston.

JYP ei saanut missään vaiheessa peliään rullaamaan

20 päivää pelaamatta ollut kotijoukkue oli hämeenlinnalaisille helppo rasti, eikä Brad Lambertin kohusiirto näkynyt ainakaan positiivisessa mielessä joukkueen otteissa.

Tukalimmilla hetkillä kotijoukkueen leiristä paistoi aito turhautuminen ja se kuului myös hiljaisessa Hippoksen jäähallissa. Ottelun kolmas erä oli melko lailla pelailua. HPK lisäsi kuitenkin johtoaan päätöserässä vielä yhdellä osumalla, jonka viimeisteli Sean Collins.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa JYP-käskijä Jukka Ahvenjärvi ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen, mutta oli iloinen siitä, että joukkue pääsi jäälleen pelaamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo