Elmeri Eronen osui kahdesti HPK:n vakuuttavassa voitossa JYPistä − Petri Kontiola palasi tehokkaana

LIIGA / Raportti
Eronen iski kaksi maalia JYPin verkkoon.
HPK hallitsi ottelua kentällä sekä tulostaululla. Myös onni oli tarvittaessa vieraiden puolella.

Mikko Kaltevan liigauran 700. runkosarjaottelu ja sen kunniaksi puolustajan selkämystä komistanut pelinumero 700 jäivät JYPin ainoiksi riemun aiheiksi, kun HPK jyräsi JYPin yli palanneen ykkössentterinsä ja tähtipuolustajansa tuella.

HPK sai illan otteluun kaivatun pelaajan kokoonpanoonsa, kun Petri Kontiola otti paikkansa ykkösketjun keskeltä. Liekö "Konnan" paluu asiaan syynä, mutta hämeenlinnalaiset painoivat ottelun alusta lähtien hanakasti kohti Markus Ruusun vartioimaa JYP-veräjää. Elmeri Eronen vei vieraat johtoon.

Kontiola järjesteli joukkueensa toisen osuman ylivoimalla, kun Valtteri Puustinen kuritti JYPiä Patrik Puistolan jäähyn aikana. HPK jatkoi ottelun hallintaa myös toisessa erässä ja se pääsikin ylittämään keskialueen kerta toisensa jälkeen melko kevyesti. JYPin ahdinkoa eivät helpottaneet avauspelaamisen sietämätön vaikeus ja huolimattomat liikkeet kentällä.

JYP ei päässyt kelkkaan mukaan

Jani Tuppuraisen kaksiminuuttinen kostautui, kun Harri Kainulainen kiskaisi pikkumustan jo kolmannen kerran ohi Ruusun. Illan kahdessa liigaottelussa oli kummassakin melko samanlainen kulku, kun Sport murjoi Jukureita selvin numeroin. Jerry Turkulainen avasi jyväskyläläisten maalihanat toisessa erässä.

JYPin pienikin hymynkare varisi jäänrakoon hetkeä myöhemmin, kun Eronen vei HPK:n 4−1-johtoon. Puolustajan lähettämä kiekko pomppi kotijoukkueen Mikko Salmion blokista verkkoon ohi hölmistyneen ja voimattoman Ruusun.

Kolmannessa erässä JYP yritti kiriä, ja epäonnen soturi Salmiolle avautuikin ylivoimahyökkäyksen myötä vetopaikka, mutta hyökkääjä latoi yli maalin. Kotijoukkueelle tarjottiin myös ylivoimaa, mutta Eetu Laurikainen sai olla varsin rauhakseen HPK:n maalilla. Sen sijaan Jere Innala karautti alivoimalla iskemään lukemiksi jo 5−1.

HPK vei lopulta kolme sarjapistettä tasapainoisen esityksen päätteeski. Ottelun viimeisen osuman merkkautti Patrik Siikanen uransa toisella liigamaalilla muutama minuutti ennen päätösvihellystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo