JYP kaatoi viimeisessä kotiottelussaan aneemisen HIFK:n – Samuel Valkeejärvi nousi lopussa ottelun ratkaisijaksi

Joakim Kemell iski ottelun avausmaalin luistimella, mikä herätti nuorukaisessa hieman hämmennystä.
Kuva © @PabloCassoSport
JYPin ja HIFK:n välisessä kamppailussa riitti tapahtumia. Päätöserässä näytti siltä, että nimivahva HIFK nousee voittoon, mutta päämäärätietoisesti taistellut JYP sai palkinnon aivan loppuhetkillä.

JYP kaatoi tiistai-illan ottelussa HIFK:n lukemin 3–2. Ottelun alkupuolisko sujui JYP-merkkisesti, mutta ottelun edetessä HIFK sai hieman pelistään kiinni. JYP oli joukkueista se huolellisempi, ja tämä tärkeä osa-alue nousi avainasemaan ottelun päätöserässä. Tappio tiesi sitä, että HIFK joutuu taistelemaan tosissaan suorasta puolivälieräpaikasta.

Onnetar ei ollut isäntien puolella

JYP tuli viimeiseen kotiotteluunsa todella nälkäisesti, ja läpi avauserän jyväskyläläiset olivat pelin päällä. Erän laukaukset kirjattiin 19–10 isäntien hyväksi. JYP toimitti kiekkoa maalille aktiivisesti, ja viime aikoina tiivistynyt puolustuspeli oli myös vankalla tasolla. JYPillä oli useita a-luokan maalintekopaikkoja, mutta HIFK-vahti Michael Garteig oli maalillaan erinomainen.

HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen oli varmasti näreissään, sillä avauserässä vieraat istuivat rangaistusaitiossa peräti kolmesti. Maalinteon kanssa tuskaileva HIFK ei saanut hyökkäyspelissä mitään rakennettua, mikä on varsin erikoista, sillä helsinkiläisten nimilista on todella laadukas.

Flegmaattinen HIFK

Ottelun toisen erän alku sujui JYPin komennossa. HIFK kamppaili todella vaatimattomasti, ja vaihdosta toiseen valkopaidat tekivät isoja merkkausvirheitä.

JYP-hyökkääjä Braden Christoffer iski toisen erän alkupuoliskolla maalin, mutta tuomaristo hylkäsi osuman, sillä peli oli juuri vihelletty poikki.

Ajassa 26.27 Joakim Kemell ohjasi tyylikkäästi luistimellaan ottelun avausmaalin. Adam Brodecki siirsi maalinedustalta isännät 2–0-johtoon. Tilanteessa HIFK puolusti todella laiskasti.

HIFK:n jenkkisentteri Alex Broadhurst onnistui iskemään 2–1-kavennusmaalin, ja tämän maalin seurauksena ottelun hallinta kääntyi täysin vieraille. HIFK:lla oli useampi loistava paikka tasoittaa, mutta Reid Gardinerin tolppalaukausta lähemmäs ei HIFK vielä päässyt.

Sitä saa mitä tilaa

JYP lähti päätöserään puolustamaan johtoaan, ja varsinkin erän alkupuolisko oli kotijoukkueelta vahvaa puolustuspelaamista. Lopulta HIFK:ssa pelaava JYP-laina Gardiner iski tulisella laukauksella ottelun tasoitusmaalin.

Garteig joutui tekemään tilaa Niilo Haloselle loukkaannuttuaan pelitilanteessa kolmannen erän puolivälissä.

Ottelu näytti menevän jo jatkoajalle, mutta ajassa 55.48 Samuel Valkeejärvi iski kauden kahdeksannella osumallaan isännät 3–2-johtoon. Tilanteessa HIFK-puolustaja Jordan Schmaltz pelasi todella löysästi maalin takana. Kunniaa osumasta täytyy jakaa myös Severi Lahtiselle, joka antoi hyvää painetta jenkkipuolustajalle.

Lopussa HIFK oli lähellä tasoitusta, mutta loistavasti torjunut Konstantin Šostak esti vieraiden aikeet ja näin ottelu päättyi JYPin voittoon.

JYP matkustaa torstaina Raumalle Lukon vieraaksi. HIFK isännöi torstaina Ilvestä.