HIFK nousi kahden maalin takaa − JYPille seurahistorian tappioputkiennätys

LIIGA / Raportti
Leskinen viimeisteli JYPin tappioputkelle jatkoa.
Kuva © Tiia Mahkonen
JYP oli suuren osan lauantain ottelua johtoasemassa, mutta summerin soitua kaukalossa juhli HIFK, joka vei 5−4-voiton Ville Leskisen ratkaisuosumalla reilut kaksi minuuttia ennen loppua.

Ville Leskinen onnistui tekemään ratkaisuosuman Jere Sallisen syötöstä, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 2.12.

− Loppu hyvin, kaikki hyvin. Olimme hitaampi joukkue tänään, mutta löysimme keinot voittaa, ja meiltä nähtiin henkinen kasvu pelin aikana. Tällä kertaa olimme tylyjä ratkaisuhetkillä, HIFK-luotsi Jarno Pikkarainen kommentoi C Moren haastattelussa.

− Tällaisen voiton arvo on mittaamattoman iso.

JYP painosti viimeiset kaksi minuuttia ilman maalivahtia. Pelikatkoja tuli runsaasti, mutta maaliin kiekko ei mennyt, ja näin HIFK vei täyden pistepotin. JYPille tappio oli puolestaan yhdeksäs peräkkäinen, mikä on seuran uusi ennätys pääsarjatasolla. Neljä kertaa aiemmin joukkueen tappioputki oli jäänyt kahdeksan ottelun mittaiseksi.

Rooban ja Broadhurstin maalikilpailu menee tasan

Monesti heikosti viime ajan otteluitaan aloittanut JYP pystyi luomaan joitakin maalipaikkoja avausminuuteilla. Ensin Patrik Puistolan laukaus aiheutti vaarallisen paluukiekon, mutta Niilo Halonen venyi myös Samuel Heleniuksen kudin eteen. Seuraavassa tilanteessa Severi Lahtinen tarjosi Valtteri Kakkoselle paikan takatolpalle, mutta tilanne johti vain Kakkosen törmäykseen Halosen kanssa ja rangaistukseen.

JYP onnistui tekemään avausmaalin reilun kuuden minuuutin jälkeen, kun Robert Rooba onnistui Jerry Turkulaisen syötöstä. Vain 31 sekuntia myöhemmin tilanne oli 2−0, kun Kakkosen laukaus epäonnistui, mutta kiekko päätyi Jarkko Immoselle, joka ohitti Halosen toistamiseen.

Immonen oli vastaanottamassa HIFK:n avausmaalia, joka syntyi hänen menetettyään kiekon oman maalinsa takana. Teemu Tallberg löysi sen jälkeen Alex Broadhurstin, joka sivalsi kiekon JYP-maaliin.

Rony Ahosen ottaman rangaistuksen aikana JYP siirtyi uudestaan kahden maalin karkumatkalle. Miro Karjalainen blokkasi Turkulaisen laukauksen, mutta oli sen jälkeen avuton, kun Turkulainen tarjosi Rooballe paikan illan toiseen osumaan. HIFK tuli uudestaan maalin päähän, kun Broadhurst onnistui toistamiseen Ahosen laukauksen paluukiekosta. Tilannetta edelsi Samuel Heleniuksen huono syöttö.

Toisen erän alussa JYP lisäsi jälleen johtoaan kahteen maaliin. Maalinteossa onnistui Severi Lahtinen. Maaleja syntyi vuorotahtiin, ja erän loppupuolella oli jälleen HIFK:n vuoro, kun Ville Varakkaan laukaus kimposi JYP-puolustaja Aleksi Salosen kautta ohi Markus Ruusun. Sitä ennen Ruusu oli torjunut hienosti Tallbergin yrityksen Broadhurstin syötöstä.

HIFK pääsi kolmannen erän alussa kahden miehen ylivoimalle. Siitä vierasjoukkue ei onnistunut, mutta jälkimmäisen rangaistuksen aikana Mikko Kousa ampui ranteella kiekon JYP-maaliin. Tasoituksen jälkeen JYP pääsi ylivoimalle Varakkaan saatua rangaistuksen, mutta joukkue ei onnistunut nousemaan uudestaan johtoon.

Voittomaalin jälkeen nähtiin JYP-painostusta, mutta pisteet matkasivat vieraiden mukana Helsinkiin. JYPin asema sarjajumbona muuttui entistä tukalammaksi HPK:n voitettua oman ottelunsa. HIFK on sarjassa toisena, mutta ero Lukkoon on 12 pistettä.

JYPin paidassa debytoi 18-vuotias puolustaja Ville Ottavainen. Nuorelle pelaajalle tarjoittiin mukavasti vastuuta ylivoimaa ja loppuhetkien kuudella pelaamista myöten. Hän selviytyikin urakastaan kelvollisesti. 

Joukkueiden urakointi jatkuu ensi viikolla. JYP yrittää katkaista tappioputkensa seuraavaksi tiistaina TPS:ää vastaan. HIFK:n pelit jatkuvat samana päivänä Kouvolassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo