Alussa jännittänyt JYP piti johtonsa Dufvan paluupelissä

LIIGA / Raportti
Dufvan paluu meni nappiin.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Odotettu Risto Dufvan paluuottelu näytti pitkään JYPin kannalta heikolta, mutta johtoon päästyään vanha tuttu RD:n robottikiekko nosti päätään.
Lähtökohdat 

Viikon puhutuin joukkue JYP pelaa ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella Risto Dufvan alaisuudessa. Dufva ilmoitti jo hyvissä ajoin, että IFK-ottelussa nähdään hyvin latautunut kotijoukkue. Latauksen ei kuitenkaan ole varaa mennä yli, sillä JYPin tilanne sarjataulukossa on edelleen hyvin vaikea.

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Laurikainen palasi kehiin kahden ottelun penkkikomennuksen jälkeen. Laurikaisen ilta sujui suunnitelmien mukaan, kunnes Iikka Kangasniemen veto livahti selän taakse. Tämä maali meni täysin Laurikaisen piikkiin. Virheestä huolimatta perusvarma peli Laurikaiselta.

Puolustuspelaaminen 

Ottelun alussa jännitys paistoi JYPin oman alueen työskentelystä. Kiekolliset ratkaisut olivat heikkoja ja paineen purkaminen ontui. Nousujohteinen tekeminen näkyi etenkin johtoasemassa pelaamisessa, missä ei esiintynyt Lauri Merikiven ajalta tuttua panikointia.

Hyökkäyspelaaminen 

Dufvan lupauksista huolimatta JYP oli telineissä avauserän. Ainoa nappiin mennyt nopea hyökkäys tuottikin maalin, kun Samuli Ratinen iski läpiajosta.

Toisessa erässä JYP löysi punaisen langan pitkälti IFK:n jäähyjen ansiosta. Johtoasemaan siirryttyään kotijoukkue jatkoi kovaa paineistusta ja Juha-Pekka Hytönen suti 3–1-osuman. Päätöserässä JYP höllensi kaasua, muttei passivoitunut liikaa.

Erikoistilanteet 

Toisessa erässä IFK tarjosi JYPille saumaa jäähyillään, mutta kiitettävää arvosanaa kotijoukkue ei pyörityksistään ansainnut. Viimeisellä ylivoimakerralla Mikko Mäenpää ei kuitenkaan voinut olla osumatta hienon kuvion päätteeksi. Alivoimalla JYP jatkoi varmoja otteitaan, eikä päästänyt vierailijoita paikoille.

Lähtökohdat 

HIFK pelaa neljän päivän sisään jo kolmannen ottelunsa. Böndelle matkustaneet Stadin kingit kellistivät petoluolassa tiistaina KalPan rankkareilla ja eilen Lukon Joonas Raskin jatkoajan taidonnäytteellä. HIFK on tällä kaudella ollut herra ja hidalgo JYPiä vastaan, sillä se on voittanut kaikki kolme aiempaa kohtaamista.

Maalivahtipelaaminen 

Eilen huilannut Atte Engren sai huilata myös avauserän, mutta sen jälkeen JYP aloitti toisen erän mittaan kiekkosateen. Engren torjui minkä pystyi, mutta ei pystynyt seisomaan päällään toisen erän kriittisillä hetkillä.

Puolustuspelaaminen 

JYPin hakiessa rytmiä peliinsä IFK:n kuosissa ollut puolustus tyrehdytti kotijoukkueen yritykset. Puolivälin krouvin jälkeen helsinkiläisten pelikuorma alkoi näkyä, jolloin terävyys alkoi kadota luistelusta, mikä avasi JYPille maalipaikkoja.

Hyökkäyspelaaminen 

Alussa vahvasti tukeneen puolustuksen ansiosta IFK sai aikaan vahvoja hyökkäyksiä. Paikkoja olisi ollut useampaan maaliin, mutta liiallinen syöttely ei toiminut. Erik Thorellilta ja Joonas Raskilta olisi vaadittu parempia suorituksia Jyväskylässä.

Erikoistilanteet 

Ottelun yksi ratkaisu oli joukkueiden ylivoimissa, ja tässä IFK ei onnistunut. Heikko pakkopeli ei tarjonnut saumoja kamppailla voitosta.

Ottelun ratkaisu 

JYP ratkaisi ottelun toisen erän lopussa saatuaan otteen ylivoimien aikana. Kapteeni Hytösen pukukoppimaali oli hurrikaanipaidoille henkisesti tärkeä onnistuminen.

– Tyytyväinen siitä, että saatiin kolme pistettä kovan taistelun jälkeen. Ensimmäisessä erässä IFK:lla oli niin sanotusti peli siellä puserossa valmiina ja ihmehän se olisi ollut, jos me ei oltaisi oltu hermostuneita, Dufva kommentoi joukkueen lähtöä otteluun.

Dufva antoi kehut joukkueelleen toisesta erästä alkaneesta peli-ilmeestä.

– Ensimmäinen maali oli meille hyvin tärkeä ja se antoi meille aikaa päästä peliin sisään. Alivoima saa erityisen kiitoksen tänään. Viimeinen erä oli erittäin tyylikästä pelaamista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo