Juha-Pekka Hytönen kruunasi uransa tyylillä − JYP-ikoni maalasi ja käynnisti voittoon päättyneen loppukirin

LIIGA / Raportti
Juha-Pekka Hytönen kruunasi pelaajauransa voitolla ja maalilla.
Kuva © @PabloCassoSport
JYPin seitsemän ottelun tappioputki katkesi, kun Braden Christoffer ratkaisi kahdella maalillaan voiton Ässistä jatkoajalla numeroin 4−3. Uransa viimeisen ottelun pelannut Juha-Pekka Hytönen oli JYPin takaa-ajossa suuressa roolissa kaventaessaan ottelun 2−3:een.

Kotijoukkue JYP tuli otteluun hyvällä jalalla ja vieraana ollut Ässät joutui puolustamaan. Pitkään mentiinkin näin, kunnes Ässätkin alkoi saada omasta pelistään kiinni.

Lopun avauserästä valkopaitaiset vieraat veivätkin peliä aika pitkälle, mutta maalin teki JYP. Erän loppuun tullut Ässien jäähy kostautui, ja Braden Christofferin mailasta lähteneellä maalilla JYP lähti 1−0-numeroin erätauolle.

Vieraat tulivat todella nälkäisesti toiseen erään ja JYP oli kaikessa askeleen jäljessä. Valmennus otti aikalisän, koska joukkueen tekeminen oli meneillä olleessa Juha-Pekka Hytösen, 40, juhlaottelussa anteeksiantamatonta.

Se ei kuitenkaan vieraiden vyörymistä pysäyttänyt, ja Emil Erholtz tasoitti ottelun 1−1:een ansaitusti. JYP:n pukukoppiin jäi paljon mietittävää, mutta viimeistään päätöserässä Ässät näytti pilaavan Hytösen juhlaillan Erholtzin toisella osumalla ja Derek Barachin 3−1-maalilla.

Ainutlaatuisen illasta teki kuitenkin se, että itse juhlakalu Hytönen aloitti joukkueen kirin runnomalla kavennuksen maalin edestä. Siitä lähti kotijoukkueen kova taistelu: ensin Rasmus Heljanko tasoitti ottelun ja jatkoajalla Christoffer antoi erinomaista tunnelmaa pitäneelle kotiyleisölle lisää ilonaihetta.

JYP sai katkaistua seitsemän pelin tappioputkensa ja joukkueen pitkäaikainen kapteeni sai ansaitun päätöksen uralleen. Mikä oleellisinta, JYP-kasvatti ja -seuraikoni oli kiinteästi joukkueensa voiton keskipisteessä myös pelillisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle