JYP pusersi pakkovoiton yllättävien sankareiden johdolla

LIIGA / Raportti
JYP selviytyi mailaviidakosta voittajana.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Liigan jumbofinaalissa kumpikin joukkue oli käytännössä pakkovoiton edessä, mikäli kauden halutaan jatkuvan runkosarjan jälkeen. JYP kesti paineet ja väänsi kolme pistettä.
Lähtökohdat 

Mikäli JYP aikoo vielä elätellä ohuita pudotuspelihaaveitaan, sen olisi ehdottomasti kyettävä voittamaan tämä ottelu. Joulun jälkeen JYP vieraili Oulussa ja Helsingissä, mutta vaatimattomat peliesitykset eivät tuottaneet yhtään pistettä.

Maalivahtipelaaminen 

Lauri Merikivi päätti asettaa maalille Joona Voutilaisen, jolle tämä ottelu on vasta toinen pitkän loukkaantumisen jälkeen. Voutilainen kuului ehdottomasti JYPin parhaimmistoon. Varsinkin kolmannessa erässä Voutilainen piti päänsä kylmänä ratkaisun hetkillä.

Puolustuspelaaminen 

JYPin puolustuspeli toimi hyvin, vaikka vastus ei ollut aiempien otteluiden tasolla. Parhaimmat suoritukset esittivät Juuso Vainio ja Mikko Kuukka, joiden oman alueen suoritusvarmuus oli hyvällä tasolla. Sen sijaan jälleen heikosti luutinut Mikko Kalteva saa pyyhkeitä Ässien ainoasta maalista.

Hyökkäyspelaaminen 

Monien yllätykseksi JYPin nelosketju toimitti kiekon avauserässä kolme kertaa Ässien maaliin, joista tosin vain kaksi hyväksyttävällä tavalla.

Tehottomasti koko kauden puurtanut Ossi Louhivaara iski ensimmäisen komeasti rannelaukauksella. Janne Kolehmaisen kauden avausmaalissa helpotus purkautui näyttävästi Hippoksen jäälle. JYPin tähtipelaajien anti tasakentällisin jäi taas huonoksi.

Erikoistilanteet 

JYPin ylivoima toimi tällä kertaa vahvasti. Jani Tuppuraisella oli melko helppo työ iskeä JYPin kolmas maali Eric Perrinin ja Jarkko Immosen esityöstä. Illan täydelliseen alivoimapeliin JYPin valmennus voi olla tyytyväinen.

Lähtökohdat 

Myös Ässien pudotuspelimahdollisuudet ovat käyneet lähes olemattomiksi. Eilen porilaiset joutuivat toteamaan Lukon paremmuuden kotihallissaan, vaikka omiin upposi vain yksi maali. Etenkin maalinteko on ollut viimeisissä otteluissa tervanjuontia Ässille.

Maalivahtipelaaminen 

Yllättäen edellisessä ottelussa komennuksen tolppien väliin saanut Kasperi Kotkaniemi sai jatkaa kaukalossa, kun Andreas Bernard ei vielä ollut pelikuntoinen. Nuori maalivahti oli selvästi epävarmemman oloinen torjunnoissaan kuin vastustajan Voutilainen. Tappiosta Kotkaniemeä ei voi kuitenkaan syyttää.

Puolustuspelaaminen 

Vain Jyri Marttisen esitys oli kiitettävän puoleinen, muilla Ässien puolustajilla peli-into ei ollut korkeuksissa. Tärkeässä ottelussa pelillinen anti jäi ylipäänsä hyvin tasapaksuksi.

Hyökkäyspelaaminen 

Ässien hyökkääminen oli joukkueen parasta antia, mutta suoraviivaisuutta olisi kaivattu. Ässät ei kyennyt toimittamaan tarpeeksi kiekkoa Voutilaisen maalille ja myös aktiivisuus maalin edessä jäi puutteelliseksi. Ainoaksi patapaitojen maaliksi jäi vastahyökkäyksestä Jussi Makkosen viimeistelemä kavennus toisessa erässä.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalla Ässien olisi pitänyt kyetä maalintekoon, mutta ongelmana oli ratkaisujen arpominen ja köykäisyys. Alivoimalla Ässät nöyrtyi kahdeksan sekunnin jälkeen Makkosen kampitusjäähyn alkamisesta.

Ottelun ratkaisu 

Kahdesta heikosta joukkueesta JYP ansaitsi voittonsa. Kolmannessa erässä JYP ei sortunut helmasyntiinsä, vaan puolusti johtonsa väkevästi loppuun saakka.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo