Tunteet kuohuivat Tampereella, Kontiola kohdisti turhautumisensa pleksiin − Tappara voitti kuuman paikalliskamppailun

LIIGA / Raportti
Nokia-areenalla nähtiin kovaa kamppailua, kun Ilves ja Tappara iskivät yhteen.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereen paikallisottelu tarjosi kiihtyvällä tahdilla tapahtumia, tilanteita ja tunteiden kuohuntaa. Maalivahdit olivat kentän parhaimmistoa, eikä kenttäpelissä annettu tuumaakaan periksi. Petri Kontiolan kolmannen erän tempaus sekoitti tupsukorvien pasmoja.

Tamperelaisjoukkueet olivat ennen ottelua sarjataulukon sijoilla kaksi ja kolme Lukon vanavedessä. Ilves oli raumalaisia yhden ja Tappara kaksi pistettä jäljessä. Molemmat olivat pelanneet kaksi ottelua Lukkoa vähemmän.

Intensiivisenä, mutta siistinä alkanut kauden viides Tampereen paikalliskamppailu sai kierroksia koneeseen pelin edetessä. Kun jäähyily alkoi, ei se ottanut loppuakseen. Molemmissa kenttäpäädyissä tapahtui läpi ottelun, mutta hyvin pelanneet maalivahdit pitivät huolen, että maalimäärä pysyi maltillisena.

Kolmannessa erässä tapahtuneen pleksiepisodin jälkeen Ilves yritti käynnistää kirivaihdettaan, mutta Tappara pystyi painamaan pelin omaan hyökkäyspäätyynsä. Ilves-luotsi Antti Pennanen otti lopussa aikalisän ja veti Marek Langhamerin maalilta pois, mutta Petteri Puhakka kirmasi kiskaisemaan kiekon tyhjään nuottaan viimeisellä sekunnilla. Näin Tappara kampesi itselleen 2−0-voiton.

Jäähyjä kiihtyvällä tahdilla, maaleja ei

Ilves aloitti kamppailun terävämmin kuin Tappara ja sai painettua pitkiä hyökkäyksiä vastustajan päätyyn. Tupsukorvat saivat useita hyviä maalipaikkoja Christian Heljangon veräjää kohti. Muun muassa Leo Lööf pääsi kokeilemaan painottomalta puolelta erinomaisen nousun päätteeksi, mutta CHL:n parhaaksi pelaajaksi valittu torjuja selvitti tilanteen.

Avauserä ei ehtinyt paljon yli puolivälinsä maalittomana. Tapparan Maksim Matushkin toimitti kiekon maalille, Langhamer torjui eteensä ja Philip Granath oli paikalla. Kihauksen myötä kirvesrinnat saivat lisää ytyä peliinsä ja ottivat kiekollisen hallinnan.

Toisessa erässä Ilves haki suoraviivaisia ajoja maalille ja pyrki nopeilla ratkaisuilla luomaan ohjuri- ja pomppukiekkoja Heljangon työpisteelle. Kirvesrinnat sai otetta, kun aktiivisesti perjantaina esiintynyt Lööf sai pelin ensimmäisen rangaistuksen. Ilves-kannattajat protestoivat jäähyä voimakkaasti, mikä heijastui sähkönä myös kenttätapahtumiin. Valtteri Kemiläinen tasoitti estämiskakkosellaan voimasuhteet.

Ja kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan. Juuso Ikonen jatkoi rangaistusten sarjaa ja tarjosi Ilvekselle uuden erikoistilannemahdollisuuden heti edellisen perään. Erän tiimellyksessä Niko Ojamäki ja Petri Kontiola saivat vielä pikkukakkoset kurittomasta mailankäytöstä.

Perjantai-illan tunnelma tiivistyi

Tappara oli lähellä toista maaliaan, kun Marcus Davidsson pääsi lähietäisyydeltä nokikkain Langhamerin kanssa pitkän pyörityksen päätteeksi. Väsyneenä kamppailemaan joutuneet Ilves-pelurit kuitenkin kestivät ja pääsivät hajuraon päässä kolmanteen erään. Torikokoukset yleistyivät, kun muun muassa Tommi Tikka, Veli-Matti Savinainen ja Mikael Seppälä kalistelivat sanan säiläänsä. Tikka avasi kielenkantansa liiaksikin, ja sai kaksiminuuttisen epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Maalintekohaasteiden kanssa niin perjatain ottelussa kuin koko kaudenkin kamppaillut Eetu Tuulola lähti istunnolle kolmannen erän alussa. Tapparan monsteriylivoima jauhoi ensin hyvin, mutta Ilves pelasi alivoiman loppupuolen esimerkillisesti puolustaen. Kirvesrinnat pystyivät pitämään pikkumustan monen minuutin ajan syvällä Ilves-päädyssä ja kello kävi vääjäämättömästi kohti täyttä aikaa.

Kontiola napisi itselleen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen, joten taitoniekkaa ei nähty kaukalossa viimeisten minuuttien aikana. "Konna" hajotti tahallisesti Nokia-areenan kaukalon pleksin. Hän kritisoi tilanteessa tuomariston paitsiovihellystä. Pleksin hajoamisen takia ottelu keskeytyi hyväksi toviksi.

Kun peli jälleen jatkui, jatkui myös Ilveksen kepposeltu. Tupsukorvien tuore pakkihankinta Greg Moro sai korkeasta mailasta kakkosen kriittisellä hetkellä ja Tappara myllytti hurjasti kohti Langhameria. Ilveksen viimeisten minuuttien hyökkäyspeli jäi uupumaan, joten vierailijana omalla maallaan pelannut Tappara nappasi kolmen pisteen potin. Puhakka kruunasi kirvesrintojen iltapuhteen puttaamalla kiekon tyhjiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo