Tappara hakkasi päätään Lukas Dostaliin, Ilvekselle kauden ensimmäinen paikallispelivoitto

LIIGA / Raportti
Ilves juhli tänään Hakametsässä.
Kuva © Juuso Koro

Hakametsän perjantai-illan alku lupaili kovaa maalirallia, sillä ensimmäisen viiden minuutin aikana tehtiin jo kolme maalia. Tämän jälkeen peli kuitenkin rauhoittui. Illan isäntänä toimi Ilves, joka korjasi tehokkaalla ja uhrautuvaisella pelillään täydet sarjapisteet.

Ensilaukaukset uppoavat sisään 12 sekunnin erolla

Ilves ja Tappara lähtivät otteluun avoimin ovin, sillä kumpikin joukkue onnistui maalinteossa heti ensimmäisellä maalia kohti lähteneellä laukauksellaan. Ensin onnistui Ilveksen Panu Mieho reilun kahden minuutin pelin jälkeen: Mieho karkasi Tappara-puolustajien välistä ja nosti kiekon rystyltä ohi Dominik Hrachovinan.

Heti seuraavassa vaihdossa Tappara kuittasi pelin tasoihin, kun Sami Moilanen löi päädystä ponnahtaneen Olavi Vauhkosen laukauksen paluukiekon ohi Lukáš Dostálin. Kahden ensimmäisen maalin väliin jäi vain 12 sekuntia.

Ilves siirtyi takaisin johtoon ajassa 4.58, kun Eetu Päkkilä nousi Tappara-maalille ja uitti Hrachovinan ohi 2−1. Tilanteessa Tappara-puolustaja Toni Utunen oli näennäisesti Päkkilän iholla, mutta toimi täydellisenä katsojana.

Ilves oli pelannut viimeksi tiistaina, kun taas Tapparalla oli alla edellispäivän Ässät-ottelu. Kirvesrintojen väsymys näkyi avauserässä, jossa Ilves aiheutti aggressiivisella karvauksellaan Tapparalle ongelmia. Myös kaksinkamppailut kääntyivät kerta toisensa jälkeen Ilveksen eduksi.

Toinen erä jo tarkempaa peliä, Ilves tekee ainoan maalin

Toisessa erässä joukkueet esittivät jo tarkempaa puolustuspeliä. Erän ensimmäinen puolisko oli Tapparan kiekollista hallintaa, mutta kunnon maalintekopaikoille kirvesrinnat eivät päässeet.

Ilves haastoi toisessa erässä väkevillä hyökkäyksillään, jossa se piti kiekkoa hallussaan ja odotti oikeaa hetkeä. Ilveksen paine aiheutti Tapparalle lukuisia kiekonmenetyksiä.

Ajassa 29.18 Ilves tekikin jo 3−1, kun Juuso Välimäki nosti kiekon maalille ja Arttu Ruotsalainen jatkoi sen taitavasti sisään.

Erän loppu oli jälleen Tapparan hallussa, mutta Ilves puolusti sinnikkäästi. Joona Ikonen siivosi kiekon pois maalialueelta hypyn voimalla, Dostál nappasi pelivälineen hanskaansa toinen käsi paljaana ja Aleksi Elorinne heittäytyi Tapparan tulisen lyöntilaukauksen tielle. Ilveksen kahden maalin johto säilyi kuin säilyikin toiselle erätauolle mentäessä.

Ilveksen puolustus kestää Tapparan rynnistyksen

Päätöserään Tappara lähti ryhdikkäästi. Se sai painepeliään kuntoon ja pitkiä pyörityksiä Ilveksen puolustusalueelle. Peli oli kuitenkin rikkonaista ja Dostál maalillaan torjui vakuuttavasti.

Ottelu ratkesi ajassa 53.41, kun Roby Järventie nosti ylivoimalla Ondřej Romanin paluukiekon tyhjänä ammottaneesta etukulmasta sisään ja muutti lukemiksi 4−1.

Tappara kavensi kaksi minuuttia ennen loppua ilman maalivahtia Valtteri Kemiläisen siniviivanostolla, mutta lähemmäksi se ei päässyt. Loppuhetkillä Kemiläinen kaatoi Arttu Ruotsalaisen tyhjän Tappara-maalin edessä, ja Ilvekselle tuomittiin 5−2-maali.

Ilveksen ottelut jatkuvat lauantaina kotiottelulla Vaasan Sportia vastaan. Tappara puolestaan kohtaa seuraavaksi keskiviikkona Mikkelissä Jukurit.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo