Matias Maccelli nousi komeetan lailla liigakartalle neljän maalin illallaan − Ilves ryöpytti Tapparaa rumin lukemin

LIIGA / Raportti
Ilves hurjasteli seitsemän kiekkoa Tapparan verkkoon.
Kuva © Jarno Hietanen

Heti kauden ensimmäisen Tampereen paikalliskamppailun ensimmäisistä minuuteista lähtien oli selvää, ettei Ilveksen viime kausilta tuttu tavaramerkki, kova luistelu, ollut kadonnut mihinkään.

Tuore Ilves-kasvo Matias Maccelli pääsi kiskaisemaan tupsukorville illan ensimmäisen osuman. Lisäksi Tappara joutui heti kättelyssä myös alivoimalle, ja Jere Karjalaisen kakkonen kostautuikin Joona Ikosen ohitettua Christian Heljangon.

Ottelu päättyi lopulta murskalukemin 7−2, kun Ilves kypsytti Tapparan hurjalla luistelullaan ja ennen kaikkea 18-vuotiaan Maccellin taituruudella. Viime kaudella Yhdysvaltojen juniorisarja USHL:ssä hurjat tehot mättänyt hyökkääjä viimeisteli perjantaina neljä maalia.

Ilves liikutti jalkaa tuttuun tyyliinsä

Kaukalon tapahtumista huokui, ettei kumpikaan joukkue ollut ehtinyt vielä harjoitella yhteispelillisiä hienouksia, vaan vireystila ja se kuuluisa jalka olivat avaintekijöitä ottelun tuloksen kannalta.

Nuori veskari Lukáš Dostál teki paluun Ilveksen maalille viime kauden ja monen sitä seuranneen kiemuran jälkeen. Hän jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi − tyylikkäät hanskatorjunnat, läpiajon nollaus ja showmiehen elkeet sävyttivät tšekkiläisen iltaa.

Tappara ei saanut ylivoimaansa käyntiin Olavi Vauhkosen ja Tuukka Mäntylän kompastellessa kiekon kanssa. Patrik Virta osoitti sen sijaan laukaisuhalukkuuttaan ja vaarallisuuttaan.

Tappara sai toisessa erässä paremmin jutun juonesta kiinni ja näppärät syötöt vapauttivat milloin pelaajia ylivoimahyökkäyksiin, milloin avopaikoille takatolpalle. Kulmaväännöt Ilves-päädyssä tulivat myös tutuksi.

Ilves kuitenkin tyrehdytti Tapparan hyvän vaiheen iskemällä kiekon pömpeliin jo kolmannen kerran, kun kaksikko Eemeli Suomi Teemu Rautiainen karkasi läpiajoon. Rautiainen syötti ja kapteeni Suomi runttasi maalin kulmalta mustan pussiin.

Vielä pitäisi jaksaa loppuun asti

Ottelun taittuessa jälkimmäiselle puolikkaalleen alkoi joukkueiden otteissa näkyä se, että kauden kuntopohja on vasta hakusessa. Esimerkiksi Ilves-pakki Elias Laitamäen kampitusjäähyssä tilanne olisi ollut estettävissä muutenkin kuin pyyhkäisemällä jalat alta.

Laitamäen kaksiminuuttinen ei ehtinyt kauan vanheta, ennen kuin Vauhkonen neppasi kiekon etukulmasta ohi Dostálin. Matias Lehtosen kaksiminuuttinen toisen erän viimeiselle minuutille katkaisi kirvesrintojen orastavan kirin.

Kolmas erä potkaistiin käyntiin tupsukorvien ylivoimapelillä, Jasse Ikonen kiskaisi jäänuoliaisellaan Ilveksen viidennen maalin, eikä tästä kulunut kuin kaksi ja puoli minuuttia, kun Maccelli viimeisteli hattutemppunsa 6−1-maalilla.

Tapparan tuore ranskalaishankinta Charles Bertrand kaunisteli vielä lukemia 6−2:een, mutta tasapainoisesta esityksestä ei silti sinioranssiasuisen joukkueen kohdalla voi puhua. Maccellin ja Ilveksen vyöry ei päättynyt vielä tähänkään, vaan nuorukainen sivalsi 7−2-maalin.

Vaikka kyseessä oli kauden ensimmäinen ottelu kummallekin tamperelaisjoukkueelle, jätti 60-minuuttinen varmasti paljon mietittävää Jukka Rautakorvelle ja muulle Tappara-valmennusjohdolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle