Matias Mäntykivi ratkaisi Tampereen paikallisen jännitysnäytelmän viimeisillä sekunneilla

LIIGA / Raportti
Matias Mäntykivi ratkaisi pelin Ilvekselle.
Kuva © Jarno Hietanen
Tamperelaisjoukkueet kohtasivat Nokia Arenalla perjantaina kauden viidennessä paikalliskamppailussa. Ensin Ilves karkasi edelle, mutta Tappara kiri etumatkan kiinni. Varsinainen ratkaisu nähtiin vasta kolmannessa erässä aivan varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla.

Ennen Tampereen paikallisottelun alkua Ilveksen huoltaja Janne Jansson palkittiin Jääkiekkoliiton kultaisella ansiomerkillä. Hän on toiminut seurassa sen viimeisimmästä mestaruuskaudesta 1984−85 lähtien.

Tasaisessa ottelussa ensin numeroiden valossa vei Ilves ja sitten Tappara. Kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavasta 2−2-tasatilanteesta. Ottelu eteni tiukasti käsi kädessä aina aivan viimeisille sekunneille asti, kunnes Matias Mäntykivi iski Ilveksen voittomaalin.

Ilves soitti alkutahdit

Ottelun ensihetket menivät tasaisissa tunnelmissa ja kiekko vaikutti hieman polttelevan molempien joukkueiden pelaajien lavoissa. Kumpikin joukkue sa muutaman maalipaikan luotua ja erityisesti Ilves oli todella lähellä ohittaa Christian Heljangon maalinedustilanteessa. Tapparan Petteri Puhakka pääsi yrittämään rangaistuslaukaustakin, mutta tupsukorvien maalivahti Marek Langhamer torjui − vaikkakin haparoiden.

Ilves siirtyi johtoon osumalla, joka syntyi tyylikkään kolmen kaisdan hyökkäyksen päätteeksi. Matias Mäntykivi päätti kuvion lähietäisyydeltä verkon perukoille. Eemeli Suomen rooli hyökkäyksessä oli korostamisen arvoinen. Tupsukorvien seuraava osuma syntyi toisessa erässä jälleen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Tällä kertaa limpun verkkoon lapioi Joonas Oden.

Tappara tuli peliin mukaan hienolla ohjausmaalilla. Waltteri Merelän maila oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun Mikael Seppälä lähetti kiekon siniviivalta kohti Ilves-maalia. Tappara pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla, mutta kirvesrintojen peli ei loksahtanut erikoistilanteessa uomiinsa.

Ratkaisu syntyi aivan yllättäen

Ilveksen lainapelaaja Albin Eriksson pääsi toisessa erässä nokikkain Heljangon kanssa, mutta ruotsalaisen luritus pysähtyi vastikään vuoden jatkosopimuksen tehneen veräjänvartijan patjaan. Vielä ennen toisen erän päättymistä Tappara punnersi tasoihin, kun Kristian Tanus osui maaliin lähietäisyydeltä.

Kolmannessa erässä peli aaltoili puolelta toiselle ja kummallakin oli omat paikkansa tehdä mahdollisesti ratkaiseva maali. Myös pelin fyysinen elementti nosti päätään ja maalinedusnahinat yleistyivät. Ilves siirtyi jälleen johtoon, kun joukkue murtautui yli hyökkäyssiniviivan ja Oden karkasi Tappara-puolustukselta yllättämään Heljangon. Vain hetki tästä ja Anton Levtchi kampesi kirvesrinnat jälleen rinnalle.

Pitkään näytti siltä, että kenttätapahtumat eivät toisi ratkaisua varsinaisen peliajan puitteissa. Kuusi sekuntia ennen 60 minuutin täyttymistä Mäntykivi kuitenkin livahti Tappara-puolustukselta tekopaikkaan ja ratkaisi kolmen pisteen kohtalon. Kapteeni Suomi tarjoili voittomaaliin taitavan syötön. Kapteeni syötti tupsukorvien kaikki maalit.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo