Itsevarma Tappara vei Tampereen herruuden taas − voiton eväinä Niklas Bäckström ja kokemus

LIIGA / Raportti
Ilves ohitti Bäckströmin vain kerran.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara jatkaa runkosarjan paikallispelien voittokulkua Hakametsässä yhdeksättä kautta.
Lähtökohdat 

Ilves on nauttinut helmikuusta voittamalla kuudesta pelistä viisi, ja on kuukauden kuntopuntarissa pronssisijalla. Keskiviikkona joukkue haki Kouvolasta jatkoaikavoiton. Ilveksellä riittää perjantaiseen paikallisotteluun motivaattoreita. Sillä on vielä mahdollisuudet lunastaa suora pudotuspelipaikka tiukassa sarjataulukossa. Lisäksi tupsukorvat ovat johdossa kohti Tampereen herruutta kahdeksan tappiollisen kauden jälkeen.

Maalivahtipelaaminen 

Paikallisottelussa torjujien kontrastit olivat isot, kun Ilvekseltä vuorossa oli nuori Lukáš Dostál konkari-Bäckströmiä vastapäätä. Dostálin kolmas Liiga-ottelu ei ollut hohdokkain mahdollinen, vaikka peli ei maalivahdin tekemisiin kaatunutkaan. Esitys oli melko tasapaksu, sillä komeisiin torjuntoihin varmuutta hakeva vahti ei yltänyt. Viimeisessä erässä tšekki sai olla omillaan, kun torjuntoja kertyi pyöreä nolla.

Puolustuspelaaminen 

Ilves antoi vastustajalle reilusti tilaa ja aikaa pyörittää omaa peliään, olemalla välillä jopa lepsu. Puolustuksessa näkyi ajoittain hermoilua ja hätäisiä ratkaisuja ja purkuja. 

Hyökkäyspelaaminen 

Ilveksen energinen hyökkäyspeli on koko kauden ajan ollut joukkueen vahvuus, ja nuoret tähdet ovat ottaneet suurta roolia. Keltavihreät eivät kuitenkaan saaneet tahtipuikkoja itselleen muutamista hyvistä tilanteista huolimatta. Toisessa erässä Topias Haapanen sai huippupaikan lähes tyhjän maalin edestä, mutta ampui ohi. Kolmannessa erässä kavennusta haettiin useaan otteeseen, mutta tehokkuus ei riittänyt.

Erikoistilanteet 

Mark Flood koukki rangaistuslaukauksen, jonka ansiosta Tappara pääsi johtoon heti pelin alussa. Kolmannessa erässä puolestaan Teemu Rautiainen pääsi yrittämään, muttei onnistunut. Ylivoimalla Ilves pääsi maalintekemisen makuun, kun joukkueen tähti Arttu Ruotsalainen kavensi peliä. Alivoimallakin jouduttiin kärsimään yksi rokotus.

Lähtökohdat 

Hakametsän toisessa päädyssä helmikuu on ollut tahmeampi. Tappara on onnistunut ottamaan voitot vain kahdesta ottelusta, viimeksi keskiviikkona KalPaa vastaan. Joukkue on kuitenkin melko hyvissä asemissa sarjataulukon kolmannella sijalla. Kirvesrinnat vahvistuvat muutaman ottelun poissa olleella Ben Bloodilla. Tuukka Mäntylä on yhden ottelun pelikiellossa.

Maalivahtipelaaminen 

Kakkosvahdin roolia pitänyt Niklas Bäckström on saanut tämän vuoden puolella enemmän vastuuta, ja osoittunut varmaksi vahdiksi. Passeli suoritus oli tänäänkin, vaikka Ilveksen ainokainen pääsi helpohkosti vahdin jalkojen välistä. Veskari otti koppeja ja torjui viileästi myös rangaistuslaukauksen. Kokenut Bäckström näyttää pelaavan hyvin yhteen Tapparan puolustuksen kanssa.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuksen rivit olivat tiukassa. Kaksinkamppailuissa vahvuutta riitti, ja oman päädyn putsaaminen oli tehokasta. Ilves pääsi aika-ajoin yrittämään hyvistä kohdista, mutta ei saanut niistä konkreettisia tekoja aikaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Tapparan paras maalintekijä Niko Ojamäki pääsi laukomaan rangaistuslaukauksen verkon perukoille kun peli oli ehtinyt vanheta puolitoista minuuttia. Tuon maalin jälkeen Tappara otti niskaotteen pelistä. Johtoasemassa kokenut joukkue ei alkanut peruuttelemaan vaan piti aktiivista hyökkäystä yllä.

Erikoistilanteet 

Tapparan ylivoima ei ole tällä kaudella ollut timanttista, mutta nyt erikoistilanteista hyödyttiin. Joukkueen kolmesta maalista kaksi syntyi Ilves-rangaistuksen myötä, rangaistuslaukauksesta ja ylivoimalla. Alivoima oli melko varmaa, mutta yhden maalin Ilves pääsi niiden aikana tuottamaan.

Erikoista 

Ottelu ratkesi erikoistilanteisiin, kun kolme neljästä maalista syntyi ylivoimalla tai rangaistuslaukauksesta. Molemmat joukkueet pääsivät testaamaan jälkimmäistä, mutta vain Tapparan Ojamäki onnistui.

Ottelun ratkaisu 

Peli ratkesi Tapparan alun kahteen maaliin, joiden jälkeen Ilves oli varsinkin ensimmäisen erän kipsissä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo