Ilves voitti Tapparan trillerissä jalkapallolukemin − Lukáš Dostál torjui kaiken

LIIGA / Raportti
Lukáš Dostál ei päästänyt perjantaina maaliakaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Perjantaina miteltiin kauden kolmas Tampereen paikalliskamppailu. Molemmat joukkueet olivat hilanneet itsensä sarjataulukon kuuden kärkeen. Historiallisen jalkapallopäivän tunnelmissa Hakametsässä nähtiin vähämaalinen, mutta kiihkeä kamppailu.
Lähtökohdat 

Ilves kiisi ennen Tappara-ottelua muhkeassa voittoputkessa ollen yksi Liigan kovakuntoisimpia joukkueita. Tupsukorvat sai toiselle maalivahdilleen Ville Kolppaselle tärkeän voiton ja nollapelin edellisessä ottelussa.

Maalivahtipelaaminen 

Lukáš Dostál jatkoi Ilves-maalilla siitä, mihin Kolppanen edellispelissä jäi. Nuori veskari oli jälleen yksi kentän parhaita pelaajia. Dostál nollasi muun muassa Charles Bertrandin hyvän paikan kolmannessa erässä.

Puolustuspelaaminen 

Ilves-puolustus toimi pääasiassa moitteetta läpi ottelun, mutta toista otteluaan paluun jälkeen pelannut nuori Oskari Laaksonen altistui virheille useamman kerran. Matias Lehtonen pääsi kolistelemaan tupsukorvien maalin tolppaa yhden harharetken päätteeksi.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilves pääsi kamppailussa johtoon, kun Arttu Ruotsalainen voitti hyökkäyspään aloituksen ja Eemeli Suomi jatkoi tilanteen ohi Christian Heljangon. Tupsukorvilla oli tilanteessa erikoismiehitys, sillä toinenkin sentteri, Robert Leino, oli jäällä.

Huipputasaisessa ottelussa myös Ilveksellä oli omat paikkansa, mutta ehkä hieman jalkapallotunnelmissa maalimäärä jäi hyvin alhaiseksi.

Erikoistilanteet 

Ilveksen ensimmäinen ylivoima pyöri hieman vastustajan vastaavaa paremmin, mutta maalinteossa kotijoukkuekaan ei onnistunut.

Ottelun edetessä nähtiin paljon limittäisiä rangaistuksia, eikä kumpikaan joukkue saanut parastaan irti erikoistilanteistaan. Ilves sai muutaman kerran kuvion hyvin pyörimään.

Ottelun lopussa Ilves puolusti välillä alivoimaisenakin ja Jasse Ikonen oli esimerkkinä siinä, kuinka johtoasemassa blokataan kiekkoja ja hoidetaan purkukiekkoja.

Lähtökohdat 

Tappara pelasi tiistaina CHL:ää sveitsiläistä EV Zugia vastaan ja päätyi 3−3-tasapeliin. Kirvesrintojen tähtisentteri Tyler Morley joutui vastustajan kolaamaksi ja loukkaantui. Hän ei ollut kokoonpanossa paikallismatsiin lähdettäessä.

Maalivahtipelaaminen 

Heljanko pelasi Tapparan maalilla mukiinmenevän ottelun, mutta virkaveli kentän toisessa päässä veti pidemmän korren.

Puolustuspelaaminen 

Tappara pelasi tuttua, tarkkaa viisikkopeliään, eikä Ilves saanut määräänsä enempää paikkoja. Valtteri Kemiläisen johdolla kirvesrintojen puolustus tuki myös hyvin hyökkäyksiä.

Hyökkäyspelaaminen 

Tapparan hurja hyökkäysarsenaali vyöryi aika ajoin väkevästi kohti Ilveksen maalia, mutta merkittäviä painostusjaksoja joukkue ei juuri saanut luotua. Suorahyökkäyspelaaminen oli vierailla perjantaina kunnossa.

Tappara sai kolmannessa erässä todellisen kirivaihteen päälle ja pakotti Ilveksen puolustamaan sekä rikkomaan peliä.

Erikoistilanteet 

Dostál aiheutti toiminnallaan kirvesrinnoille illan ensimmäisen ylivoiman, mutta joukkue ei saanut hyödynnettyä kaksiminuuttista millään lailla, vaikka Olavi Vauhkonen pääsi kertaalleen kokeilemaan poikittaissyötöstä.

Tappara pääsi kolmannessa erässä yrittämään tasoitusta pariinkin otteeseen ylivoimalla. Ilves-veskari oli kuitenkin tasoitusosumien synnystä eri mieltä.

Erikoista 

Ottelun erätauoilla sekä ottelun jälkeen mediakuutiolla näytettiin tasaisin väliajoin Suomen miesten historiallista jalkapallo-ottelua Liechtensteinia vastaan. Hakametsän yleisö huusi muun muassa Teemu Pukin nimeä, kun kuuluttaja ilmoitti 2−0-maalin syntyneen Helsingissä.

Ottelun ratkaisu 

Dostál oli Ilveksen maalilla ottelun ylivoimainen hahmo 24 torjunnallaan ja nollapelillään. Tupsukorvat voittivat jo toistamiseen paikallisvastustajansa, jälleen maalivahtinsa ansiosta. Maalivahti oli vielä viime sekunneilla lähellä tehdä maalin, mutta kiekko valui hieman ohi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo