Ilves voitti Tapparan tiukassa kamppailussa − täpötäysi Hakametsä sai ansaitsemansa viimeisen paikalliskamppailun

LIIGA / Raportti
Yleisö sai vielä kerran maistaa Hakametsän paikallispelitunnelman.
Kuva © Samuli Huikuri

Hakametsän viimeisestä paikalliskamppailusta ei tunteita puuttunut, sillä ääriään myöten täynnä ollut jäähalli pauhasi jo hyvän aikaa ennen ottelun alkua. Lisäpauhua aiheutti Joona Ikosen iskemä nopea avausmaali tupsukorville.

Ottelun arvolle sopiva jännitys jatkui aina viimeisille minuuteille asti, kun Ilves puolusti hankkimaansa johtoasemaa. 2−1-numerot pysyivät taululla ja tupsukorvat poistuivat jääkiekkopyhätön viimeisestä Tampereen paikallisväännöstä voittajina.

Tunnelma katossa

Ilves oli alussa hieman edellä paikallisvastustajaansa ja se saikin muutaman tiukan tilanteen Christian Heljangon vartioimalle maalille. Vadim Žerenkokin sai veräjällään osansa, mutta kautta ottelun venäläisvahti oli virkaveljeään vähemmän työllistettynä vaarallisissa paikoissa mitattuna.

Taklaukset paukkuivat ottelun alkuhetkillä samaan tahtiin yleisön pauhun kanssa. Molempien seurojen suosiossa oleva Petri Kontiola sai niitillään koko Hakametsän kohahtamaan.

Ilveksen tehopakki Les Lancaster joutui jättämään pelin kesken avauserän jälkeen, mutta ehti ennen sitä kiskaista tupsukorvat kaksi maalia edelle. Matias Mäntykivi voitti suvereenisti aloituksen, minkä jälkeen yhdysvaltalainen pamautti pikkumustan ohi hölmistyneen Tappara-vahdin. Päävalmentaja Jussi Tapolan laitahyökkääjästä keskelle siirtämä Waltteri Merelä hävisi tilanteessa Mäntykivelle.

Peli tasaantui

Tappara ei saanut toisessa erässä ensimmäistäkään laukausta kohti Žerenkon maalia ennen kuin kaksikymppinen oli vanhentunut jo 14 minuuttia. Sen jälkeen nuori venäläinen saikin olla tarkkana kutien viuhuessa − pääosin kuitenkin ohi.

Lancasterin poissaolo näkyi Ilveksen saatua ylivoiman, sillä viivamiehen tontilla operoi tuore tšekkiläisvahvistus Dominik Mašín. Erikoistilanne ei aiheuttanut kumpaankaan suuntaan sydämentykytyksiä sen enempää kuin muutkaan kenttätapahtumat pitkään toviin. Myös yleisö veti ehkä tässä vaiheessa hieman happea.

Hakametsä jännitti loppuun asti

Tappara sai illan ensimmäisen ylivoimansa heti kolmannen erän alkuun ja pyöritti peliä vimmatusti hyökkäyspäädyssä. Erikoistilanne oli jo umpeutumassa ja kirvesrintojen yritykset kuivumassa kokoon juuri, kun Petteri Puhakka tempaisi kiekon nuottaan kaventaen numerot 1−2:een.

Varsinaisen peliajan lähestyessä loppuaan tunteet alkoivat nousta esiin ja tilanteiden jälkeen nähtiin torikokouksia. Lisäksi yleisö osoitti mieltään milloin mistäkin. Kotijoukkueena esiintynyt Ilves sai mahdollisuuden kahden miehen ylivoimaan, kun kapteeni Eemeli Suomi pujotteli väkisin maalille. Kun lisämaaleja ei syntynyt, sai Hakametsän viimeinen paikallisottelu arvoisensa Hitchcock-tason loppuhuipennuksen.

Kirvesrinnat hakivat vielä tasoitusta ilman maalivahtia ja tunnelma katsomossa tiivistyi vielä kerran viimeisellä minuutilla, kun Tappara otti aikalisän Ilveksen lyötyä pitkän kiekon. Sekunnit kuluivat loppuun ja summeri soi. Ilves voitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo