Ilves esitti hurjan nousun kahdella viimeisellä minuutilla − Tappara korjasi kaksi pistettä pitkän kaavan kautta

LIIGA / Raportti
Tampereen paikalliskamppailussa miteltiin tosissaan pisteistä.
Kuva © Saana Hakala
Tampereen paikalliskamppailu oteltiin viidettä kertaa tällä kaudella. Tappara näytti, että johtoon päästyään se osaa jäädyttää pelin tyylikkäästi. Ilves kuitenkin pääsi muistuttamaan, että kirvesrinnat eivät ole ainoa tamperelainen liigajoukkue, joka esittää viimeisen minuutin nousuja pisteille.
Lähtökohdat 

Ilves katkaisi edellisessä ottelussaan Liigan kuumimman joukkueen Lukon kymmenen ottelun voittoputken. Edelliseen otteluun nähden Teemu Rautiainen ja Joose Antonen olivat pudonneet kokoonpanosta. Aleksi Elorinne ja Niko Peltola olivat puolustuksesta yhä sivussa.

Maalivahtipelaaminen 

Lukáš Dostál oli jälleen perjantaina elementissään ja antoi rauhallisuudellaan tupsukorville täyden työrauhan taistella sarjapisteistä.

Puolustuspelaaminen 

Ilves joutui lähtemään paikallispeliin huomattavan nuorella puolustuksella, kun Elorinne ja Peltola olivat sivussa. Kokemattomuus näkyi joissain tilanteissa, kun kokeneet Tappara-hyökkääjät antoivat painetta korkealta.

Tapparan kolmannessa maalissa Ilves-puolustus nukahti, kun Tapparan Anton Levtchi oli unohtunut yksin takatolpalle pahantekoon.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilves ei jäänyt surkuttelemaan Tapparan avausmaalia, vaan pysyi taistossa mukana. Tulostaululle tupsukorvat pääsivät, kun Oskari Laaksonen löysi syötöllään maalilta Eemeli Suomen. Ilves-kapteeni viimeisteli kauden 20. osumansa.

Avauserän lopussa Matias Maccelli oli karata läpiajoon, mutta Tapparan kultakypärä Jere Karjalainen ehti takakarvata Ilves-hyökkääjää riittävästi.

Kolmannen erän loppuhetkillä Ilves onnistui liki mahdottomassa, sillä se nousi kahden maalin takaa tasatilanteeseen 3−3. Maccellin tasoitusosuma syntyi vain 26 sekuntia ennen täyttä aikaa.

Erikoistilanteet 

Ilves sai kovavauhtisen ottelun ensimmäisen ylivoiman, mutta ei saanut kuviotaan kuntoon juuri alkuunkaan. Toisessa erässä kotijoukkueen erikoistilannepelaaminen kohentui hieman.

Lähtökohdat 

Kapteeni Kristian Kuusela oli edelleen sivussa, mutta ykkössentteri Tyler Morley palasi kirvesrintojen kokoonpanoon pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Maalivahtipelaaminen 

Michael Garteig pelasi Tapparan maalilla vakuuttavasti ja erityisesti toisen erän lopulla nähty torjuntasarja pisti Hakametsän yleisön haukkomaan henkeään.

Puolustuspelaaminen 

Tappara pysyi koko viisikkona hyvin tekemisessä kiinni läpi ottelun eikä päästänyt vastustajaa turhan helpolla hääräämään Garteigin veräjälle.

Adam Polášek osoitti taistelutahtoa, kun hän kävi antamassa käytöskoulua Ilves-kapteeni Suomelle, joka löi mailallaan Garteigia tilanteen jälkeen. Molemmat saivat syntyneen nahinan päätteeksi 2+2 minuuttia rangaistuksia.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäykseen palannut Morley sai liikkeellään rutkasti vaarallisuutta esiin kirvesrintojen pelissä. Kanadalainen loi tekemisellään paikkoja ja sai ketjukaveritkin nostamaan tasoaan.

Toinen erä ehti vanheta melko pitkään ilman täysosumia, mutta lopulta Olavi Vauhkonen onnistui ohjaamaan kiekon verkkoon Ilves-maalin edustalta.

Erikoistilanteet 

Tappara selvitti ensimmäisen alivoimansa melko helposti ja kaksiminuuttisen päätyttyä rangaistu Morley pääsi ensin puolittain läpiajoon ja jatkotilanteesta puolustaja Teemu Suhonen vei kirvesrinnat johtoon. Morley sai osumaan syöttöpisteen.

Tapparan päästyä ylivoimalle nähtiin, ettei Valtteri Kemiläisen poissaoloa voi yksi yhteen korvata. Alexander Ytterell ja Teemu Suhonen koettivat vuorollaan operoida siniviivalla.

Päätöserään tultaessa Tappara pääsi jälleen ylivoimalle ja Levtchi pääsi puttaamaan takatolpalta kirvesrinnat kahden maalin johtoon.

Erikoista 

Päävalmentaja Jouko Myrrä oli jo käyttänyt joukkueensa aikalisän, mutta Ilveksen tehtyä kavennusosuman luotsi komensi maalille Eetu Mäkiniemen. Näin Ilves sai hieman pidemmän mietintäajan ennen viimeistä rynnistystään. Lopulta temppu kannatti, sillä Ilves tuli tasoihin.

Ottelun ratkaisu 

Ilves teki kaksi maalia varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla. Teko on sellainen, jonka Tappara yleensä esittää Hakametsässä.

Jatkoajalla tupsukorvilla oli vielä mahdollisuus naulata itselleen lisäpiste ylivoimalla, mutta lopulta voittomaalikilpailuun edennyt vääntö Hakametsän herruudesta kääntyi Tapparalle maalein 4−3.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo