Ilveksen hurja kolmikko liikaa Tapparalle − tupsukorvien väkevä paikallispelisaldo sai jatkoa

LIIGA / Raportti
Teemu Lepaus ohitti Christian Heljangon kahdesti.
Kuva © Samuli Huikuri
Ilves oli jälleen Tapparalle vaikea pala, kun Hakametsässä miteltiin kauden kolmas paikallisottelu. Tupsukorvien Teemu Lepaus oli pelipäällä yhdessä kapteeni Eemeli Suomen kanssa. Myös maalivahti Eetu Mäkiniemi oli huippuvireessä.

Kauden kolmannessa Tampereen paikallisottelussa ei turhia tunnusteltu, vaan sekä Ilves että Tappara porhalsivat herkeämättä kaukalon päästä päähän.

Ilves oli voittanut kauden kaksi ensimmäistä ottelua Tapparaa vastaan, eivätkä kirvesrinnat olleet ottaneet paikalliskilpailijastaan kolmen pisteen voittoa aikoihin. Voittoa ei tullut myöskään perjantaina, sillä tupsukorvien Teemu Lepauksen ja Eemeli Suomen välinen yhteys oli liki 5G:n tasolla. Myös Eetu Mäkiniemi oli maalillaan kovassa vedossa torjuen 37 kertaa.

Molemmat joukkueet osoittivat alusta lähtien vahvaa luistelua ja pyrkimystä maalipaikoille. Ilveksen Tuomas Salmela katkaisi Tapparan kolmella yhtä vastaan -hyökkäyksen oikea-aikaisella mailahäirinnällään. Ilves oli avauserässä hienokseltaan niskan päällä.

Tappara-pakki Maksim Matushkin otti hölmön jäähyn tilanteesta, jota edelsi hänen oma harhasyöttönsä. Ilveksen ylivoima ei ollut sen tehokkaampi kuin hetkeä myöhemmin seurannut kirvesrintojen erikoistilanne.

Maalihanat auki

Tappara aloitti toisen erän terävästi ja hallitsi kenttätapahtumia kiekollisella tekemisellään. Illan avausmaali tulikin tämä huomioiden hieman yllättäen, kun Matias Maccelli napautti rannekudin ohi Christian Heljangon. Tappara-vahti oli joukkueensa parhaimmistoa läpi ottelun. Miro Nalli antoi maaliin näyttävän pystysyötön. Tappara kuitenkin sisuuntui ja karautti ylivoimalla tulostaululle kapteeni Jukka Peltolan osumalla.

Irwin Goodmanin laulelmaa mukaillen "kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan" − Ilves-kapteeni Suomi punnersi kiekon maalin eteen Lepaukselle, joka puttasi tupsukorvat uudemman kerran johtoon. Tapparan tasoitukseen syötön jakanut Matushkin katseli osumaa aitiopaikalta.

Molemmat kuluttivat jäähypenkkiä ja tuomarit vihelsivät aktiivisesti myös paitsioita sekä pitkiä kiekkoja toisessa erässä. Kummallakin oli myös oma läpiajotilanteensa, kun Anton Levtchi pääsi kokeilemaan Mäkiniemen kestävyyttä. Seuraavasta tilanteesta Teemu Väyrynen oli Heljangon kanssa nokikkain.

Ilves karkasi kahden maalin johtoon, kun kapteeni Suomi kaivoi kiekon kulmaväännöstä ja syötti maalille nousseelle Lepaukselle. Tappara joutuikin päätöserässä ottamaan kirivaihteen käyttöön. Tehopakki Matushkinin hankala ilta sai kuitenkin jatkoa jäähyn merkeissä, mikä ei helpottanut kirvesrintojen kiriä. Hyökkäyspään Ilves-jäähy kuitenkin tasoitti puntit ja antoi lopulta Tapparalle oman ylivoimasaumansa.

Päävalmentaja Jussi Tapola otti Heljangon maaliltaan jo viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Tappara haki vimmatusti kavennusosumaa kuudella kenttäpelaajalla, mutta Ilves rokotti neljännen kerran. Antti Saarela polki karkuun Blake Parlettilta ja iski kiekon tyhjään verkkoon. Tupsukorvien kapteeni Suomi sai syöttöpisteen myös joukkueensa viimeiseen osumaan.

Ilves on voittanut Tapparan seitsemän kertaa edellisestä kahdeksasta Tampereen paikalliskamppailusta. Tämän kauden kaikki kolme ottelua ovat päättyneet tupsukorvien juhliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo