Hakametsässä tasaisessa illassa jaeltiin vielä lahjoja − Rautiainen upotti Tapparan

LIIGA / Raportti
Rautiainen luritti ratkaisuosuman voittomaalikilpailussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereella palattiin tositoimiin joulutauon jälkeen perinteisellä paikalliskamppailulla. Tapaninpäivän taistossa miteltiin rehdisti ja jaeltiin joulun hengessä vielä ylimääräisiä lahjoja.
Lähtökohdat 

Ilves pääsi joulutauolle voittoisasti, kun se nappasi kolme pistettä siipirikkoiselta TPS:ltä. Oskari Laaksonen ja Samuli Vainionpää ovat alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa. Jarkko Parikka on pelikiellossa. Myös Juhani Tamminen on sivussa.

Maalivahtipelaaminen 

Antti Lehtonen näyttää vakiinnuttaneen toistaiseksi asemansa Ilveksen tolppien välissä. Tapaninpäivänä kotijoukkueen tolppien välissä nähtiin kaikenlaisia temppuja. Lehtonen muun muassa tarjoili Tapparan 2−1-maalin suoraan Niko Ojamäen lapaan. 

Puolustuspelaaminen 

Tupsukorvien puolustusosasto oli tavalliseen koostumukseensa nähden varsin erilainen. Kaukalossa viiletti kolme Liiga-tasolle varsin kokematonta pelimiestä. Heistä erityisesti Koovee-laina Erno Hopponen esiintyi ennakkoluulottomasti.

Juha Leimu nousi hyökkäyspäässä siihen rooliin, missä Ilves häntä tarvitsee Laaksosen ollessa poissa. Tapparan avausmaalissa kokenut pakki sen sijaan teki merkkausvirheen.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilveksen tavaramerkiksi muodostuneet vauhdikkaat otteluiden alut eivät saaneet jatkoa kuin vähitellen.

Avauserän lopulla alkanut rynnistys jatkui toisessa erässä. Arttu Ruotsalaisen tuotua pelin tasoihin tupsukorvat hallitsivat peliä kauttaaltaan.

Lehtosen virhe hieman hidasti joukkueen menohaluja, mutta kelta-virheäpaitaisen joukkueen tempo kasvoi jälleen kolmannen erän loppua kohti mentäessä.

Ilveksen yritteliäisyys palkittiin, kun Juho Liuksiala neppasi tasoituksen kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Erikoistilanteet 

Ilveksen ylivoima soljui hyökkäysalueella varsin mallikkaasti, mutta Leimua lukuun ottamatta ratkaisuhalut pysyivät suurelta yleisöltä piilossa.

Lähtökohdat 

Kirvesrinnoilta nuorten MM-kisoissa ovat puolustaja Toni Utunen ja hyökkääjä Sami Moilanen. Kokenut maalivahti Niklas Bäckström oli myös kokoonpanon ulkopuolella. Sarjakolmosena iltaan lähtenyt joukkue oli hävinnyt kolme edellistä otteluaan.

Maalivahtipelaaminen 

Tapparan maalilla jälleen kerran etevästi torjunut Christian Heljanko oli pitkin iltaa erittäin työllistetty.

Muutoin liki virheettömässä illassa nuoren veräjänvartijan tilille pitkä miinus, kun hän tarjosi Liuksialalle mahdollisuuden tasoittaa ottelu maalin edustalta.

Puolustuspelaaminen 

Tappara puolusti koko illan järkevästi ja kokonaisvaltaisesti. Ben Bloodin huolimatonta selästä taklmaamista voitaneen pitää yhtenä harvoista kirvesrintojen peräpään harha-askelista.

Hyökkäyspelaaminen 

Tappara teki hyökkäyssuuntaan tarvittavan, mutta Heljangon virhe ja Ilveksen sitkeys veivät kirvesrinnoilta voiton.

Tappara jaksoi tehdä töitä koko kuusikymppisen ajan, eikä jäänyt jalkatyössä jälkeen, toisin kuin muutamilla aiemmilla kerroilla.

Erikoistilanteet 

Tappara osoitti vaarallisuutensa ylivoimalla heti ottelun ensimmäisellä yrittämällä, kun Matti Järvinen pääsi täysin yksin iskemään vieraat johtoon.

Alivoimansa vierasjoukkue selvitti tyylikkäästi, vaikka Ilves ei suurta vaaraa tarjonnutkaan.

Erikoista 

Tampereen paikalliskamppailut ovat vetäneet kiitettävästi väkeä tällä kaudella. Kauden neljästä kohtaamisesta kolmessa Hakametsä on ollut täynnä - 7300 katsojaa.

Ottelun ratkaisu 

Ilves tuli tasoihin Liuksialan maalilla kolmannen erän lopussa. Teemu Rautiainen ratkaisi voittomaalikilpailuun asti venyneen kamppailun monen yrittäjän käytyä estradilla ennen häntä.

Tappara on usein kotiotteluissaan noussut kolmannen erän lopussa tasoihin, ja viimeistään jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa ohi. Nyt oli tupsukorvien vuoro maistattaa paikallisvastustajalleen samaa ravintoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo