Vain Markus Nurmi onnistui ohittamaan Langhamerin − TPS jatkoi Ilves-pelien vierasvoittojen sarjaa

LIIGA / Raportti
Langhamerin otteet eivät riittäneet voittoon.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ilves ja TPS väänsivät tasaisesti ja maalittomasti yli 55 minuuttia ennen Markus Nurmen onnistumista. TPS viimeisteli viimeisellä minuutilla vielä kaksi osumaa tyhjiin, joten voittolukemat kirjattiin turkulaisille maalein 3−0.

Markus Nurmi palasi samalla maalitilastoihin ensimmäistä kertaa sitten kuukausi sitten pelatun Kärpät-ottelun. Ilves oli kuitenkin mieluista vastustaja Nurmelle, sillä hän teki kaikkiaan viisi maalia runkosarjan aikana tupsukorvien verkkoon.

Nurmen maali sai alkunsa, kun Juuso Pärssinen voitti kaksinkamppailun päädyssä, jatkoi Elmeri Eroselle, joka löysi maalin edestä Nurmen.

Kaikki Ilveksen ja TPS:n väliset ottelut tämän kauden runkosarjassa päättyivät vierasvoittoon. TPS haki täydet pisteet myös viime kauden molemmista Ilves-vierasotteluista.

Pitkän heikomman jakson jälkeen TPS on voittanut nyt viisi ottelua peräkkäin. Näissä otteluissa Andrei Karejev on päästänyt taakseen vain kolme kiekkoa. Tällä kertaa venäläismaalivahdille merkittiin 23 torjuntaa.

Langhamer piti Ilvestä pystyssä

TPS tuli otteluun vahvasti, ja jo kolmannella minuutilla pyöritys toi ylivoiman. Jaedon Descheneau murtautui läpi, mutta Marek Langhamer torjui.

Hieman ennen seitsemän minuutin täyttymistä TPS sai kiekon maaliin, mutta osuma hylättiin: Mitch Hults löi Erosen laukauksen paluukiekon kädellään ohi Langhamerin.

Peli tasoittui erän edetessä pidemmälle, mutta kovinkaan hyville maalipaikoille Ilves ei erän lopulla päässyt. Ilveksen Langhamerille merkittiin 13 torjuntaa, TPS:n Karejeville seitsemän.

Toisen erän alussa TPS sai jälleen ylivoiman, mutta se oli tulokseton. Sen päätyttyä Nick Baptiste ja juuri jäähyltä vapautunut Les Lancaster pääsivät kaksistaan Karejevia vastaan, mutta sortuivat lopulta liikaan näppäryyteen.

TPS:n mylly sai jatkoa, ja Jonne Tammela sai yrittää vapaana maalin edessä. Langhamer kuitenkin pysäytti jatkaen huikeaa ottelua.

Kolmannessa erässä Ilves sai parempia paikkoja, ja pelipaitaa kesken pelin vaihtaneen  yritys pysähtyi puolustaja Eemil Viroon.

Nurmi rikkoi lopulta kuparisen ajassa 55.47, ja viimeisellä minuutilla Pärssinen sekä Topias Haapanen sinetöivät TPS-voiton tyhjiin tehdyillä osumillaan. Haapaselle maali oli kauden ensimmäinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo