TPS kaatoi Ilveksen jatkoaikatrillerin päätteeksi – Mikael Pyyhtiä hiljensi Nokia Arenan

Pyyhtiä on ollut pudotuspeleissä elintärkeä pelaaja TPS:lle.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS siirtyi välieräsarjassa johtoon Mikael Pyyhtiän jatkoaikamaalilla. Ilves oli jo karkaamassa voittoon, mutta sisukas TPS nousi aina pinteestä.

Tiistai-illan jännitysnäytelmässä TPS kaatoi Ilveksen jatkoerässä lukemin 3–2. Ratkaisun iski läpiajosta tulikuuma Mikael Pyyhtiä. TPS johtaa nyt välieräsarjaa voitoin 2–1.

Tasainen ottelu sujui lievästi kotijoukkueen hallinnassa, mutta hieman onnekas TPS onnistui aina Ilves-maalin jälkeen iskemään tasoituksen. TPS:n pitää tulevaa silmällä pitäen löytää lääkkeet Ilveksen vahvaan ylivoimapeliin. Tasaviisikoilla pelattaessa TPS:llä ei ole ollut mitään hätää.

Kaksijakoinen avauserä

TPS tuli ottelun alkuun todella nälkäisesti, ja erityisesti Juuso Pärssisen johtama ykkösketju aiheutti vaihto toisensa perään hankaluuksia Ilves-puolustukselle. TPS antoi myös erän avauspuoliskolla kovaa hyökkäysalueen painetta, mikä tuotti suuria ongelmia Ilveksen avauspelaamiselle. TPS oli lähellä tehdä ottelun avausmaalin, mutta turkulaisten epäonneksi Jack Rodewald ei onnistunut läpiajossa maalinteossa.

Erän toinen puolisko sujui Ilves-merkkisesti. TPS:n karvauspelaaminen laski, ja kotijoukkue pääsi rauhallisemmalla kiekollisella pelaamisella otteluun mukaan. Tupsukorvat pääsivät pelaaman kaksi kertaa ylivoimalla, mutta Henrik Haapalan yritys pysähtyi maalirautoihin.

Ilves hallitsee, TPS:n tehokaksikko poistuu kaukalosta

Toinen erä oli selvästi kotijoukkueen. Ilves määräsi pelin rytmejä, ja kiekollisessa pelissä isännät olivat TPS:ää huolellisempia. TPS:n pelaaminen meni seisoskeluksi ja tämän seurauksena liukasliikkeinen Ilves sai pitkiä hyökkäysalueen hallintajaksoja.

Huimaa pudotuspelikevättä pelaava Markus Nurmi oli myös kolmannessa välieräottelussa pelipäällä. Ilves antoi kuitenkin paljon enemmän fyysisyyttä Nurmelle, ja toisessa erässä nuorukaisen pelihuumori oli hieman kadoksissa. Erän loppupuolella Nurmi loukkaantui taklaustilanteessa ja tämän jälkeen TPS-kultakypärä suuntasi pukukoppiin. Myös Juuso Pärssinen jätti toisessa erässä pelin kesken. Molemmat hyökkääjät palasivat kaukaloon päätöserässä.

Ilves iski ottelun avausmaalin ajassa 35.44, kun tähtihyökkääjä Eemeli Suomi laukoi ylivoimalla kiekon ohi TPS-vahti Andrei Karejevin. Tilanteessa Palloseuran alivoimapeli oli luvattoman heikkoa.

TPS onnistui kuin salama kirkkaalta taivaalta tasoittamaan ottelun, kun Eemil Viron viivalaukaus painui verkkoon. Tilanteessa TPS:n nelosketju pelasi maalinedustalla erinomaisesti.

TPS ei anna Ilveksen karata

TPS tuli kuin uudestisyntyneenä päätöserään. Vahvan hyökkäyspään paineen seurauksena Rodewald oli todella lähellä viedä vieraat johtoon. Pudotuspeleissä TPS:n tehot ovat levänneet pääosin ykkösketjun harteilla, mutta ottelun päätöserässä ulkomaalaisketju osoitti todella rohkeaa peliä.

Ilves onnistui käyttämään ylivoimansa hyväkseen, kun Nick Baptiste siirsi maalinedusta Ilveksen 2−1-johtoon. Ylivoimamaali oli jo Ilveksen neljäs tähän välieräsarjaan. TPS iski jälleen heti Ilveksen perään, kun pomppujen seurauksena Johan Ivarsson suti 2−2-tasoituksen.

Varsinaisella peliajalla ei ratkaisua syntynyt, joten edessä oli jatkoerä.

Ratkaisumaalin viimeisteli Mikael Pyyhtiä. Osuman alusti rauhallisesti pelannut ruotsalaispuolustaja Niklas Arell. Jatkoaikavoitto oli TPS:n ensimmäinen tämän kevään pudotuspeleissä.

Välieräsarjan neljäs ottelu pelataan huomenna Turussa.