Marko Anttila räpsäytti Ilvekselle tärkeän voittomaalin − tunteet lämpenivät ottelun lopussa

LIIGA / Raportti
Ilves juhli välierien toista voittoaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
TPS:llä oli pitkäperjantaina katkon paikka Nokia Arenalla. Marko Anttila nousi esiin ratkaisevalla tavalla ja näytti johtajana esimerkkiä ottelussa, jonka Ilves selvitti voitokseen. Marek Langhamer piti maalinsa puhtaana.

Ilves lähti viidenteen välierään tilanteessa, jossa sen oli pakko voittaa mieliäkseen jatkaa sarjaa eteenpäin. Intensiteetti oli korkealla jo alusta lähtien ja tupsukorvien riveistä nousi esiin toisaalta arvaamattomia, toisaalta ennalta arvattavissa olleita sankareita tiukan paikan tullen.

Matias Mäntykiven iskettyä kiekon kolmannen kerran ohi TPS-vahti Andrei Karejevin oli ottelun kohtalo selvä. Takaiskun myötä päävalmentaja Jussi Ahokas vaihtoi tolppien väliin Eetu Anttilan päästäen ykköstorjujansa valmistautumaan seuraavaan kamppailuun.

TPS:n Eetu Liukkaan jäähy sabotoi turkulaisten ohuetkin haaveet noususta tasoihin. Kovin perinteistä ylivoimakuviota Ilves ei saanut aikaiseksi, vaan turkulaiset pyrkivät kuumentamaan tupsukorvien pelaajia. Eemeli Suomi ja Ruben Rafkin lähtivätkin istumaan pikkukakkosia. Myös muutama muu parivaljakko nahisteli viimeisten minuuttien aikana.

Anttila oli iskussa

Pelin fyysinen vaatimustaso oli korkealla jo ensiminuuteista lähtien. Avauserän komeimmasta taklauksesta vastasi TPS-pakki Johan Ivarsson, joka niittasi Marko Anttilan kanveesiin avojäällä. Kumpikin joukkue pyrki ajamaan jokaisen tilanteen loppuun asti ja tunne oli pelin tiimellyksssä tapissa.

Jonne Tammela poistui pukusuojaan Tuomas Salmelan taklauksen seurauksena. Henrik Haapala oli jälleen mukana Ilves-hyökkäyksessä, mutta häntä vaivannut vamma selvästi vaikutti tilanteisiin menemiseen. TPS-pelaajat taklasivat Haapalaa myös aktiivisesti. Vielä ensimmäisen erän puitteissa Marko Anttila yllätti Karejevin pienestä kulmasta ja vei isännät johtoon. Leijonasankari oli illan aikana monessa mukana niin kamppailuissa kuin maalipaikoissa.

Anttila oli parrasvaloissa myös toisen erän alussa, kun hän karkasi turkulaispuolustajilta läpiajoon. Leijonasankarin vivutus pysähtyi kuitenkin TPS:n venäläisvahdin varusteisiin. Kotijoukkue sai jalkansa liikkeelle, mikä auttoi tupsukorvia luomaan pitkiä hyökkäyksiä vastustajan päätyyn. Myös Juuso Pärssisen johtamalla TPS-tehoketjulla oli huippupaikka, mutta Marek Langhamer selvitti kolmella yhtä vastaan -hyökkäyksen.

Sarja jatkuu

Juuso Pulli kasvatti Ilves-johdon jo kahteen osumaan viivakudillaan. Kiekko pomppasi luvattoman helposti Karejevin räpylästä verkon perukoille. Anttila sai syöttöpisteen puolustaja Pullin osumaan. TPS sisuuntui toisesta takaiskusta, mutta vyöry pysähtyi Langhameriin kerta toisensa jälkeen.

Kolmannessa erässä TPS pyrki luomaan lisää painetta Langhamerin vartioimalle maalille. Nuoret puolustajat Eemil Viro ja Rafkin osoittivat, että turkulaisryhmä uskalsi yhä pelata rohkeaa kiekkoa. Tupsukorvien viisikko oli kuitenkin jatkuvasti pelin alla ja selvitti TPS:n kokeilut.

Mäntykiven iskemä 3−0 varmisti sen, että välieräsarja jatkuu vielä vähintään yhden ottelun verran. Kuudes ottelu pelataan huomenna lauantaina Turussa. Asetelma tuohon kamppailuun on yhä sama − Ilveksen on voitettava, mikäli se haluaa finaaliin Tapparaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo