Lassi Lehtinen torjui Tampereella kaiken − TPS aiheutti Ilvekselle jälleen maalittoman tappion

LIIGA / Raportti
Ilves ja TPS kamppailivat keskiviikkona tasaisesti.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kahden laatujoukkueen kohtaamisessa peli oli tarkkaa ja maalipaikat olivat arvokkaita. Maalivahtien nappi-ilta piti osumien määrän minimissä, mutta lopulta TPS teki riittävät osumat ja jatkoi Ilveksen maalitonta putkea.

Ilveksen ja TPS:n äärimmäisen tiukka ottelu eteni fyysisenä ja pelissä ei ollut varaa virheisiin, sillä kumpikin joukkue osoitti myös oveluutta hyökkäyspäässä tilaisuuden saatuaan.

Aarne Intonen nousi ensimmäisenä maalintekijätilastohiin, kun hän hassutti lähietäisyydeltä itsensä tekopaikkaan ja vippasi kiekon Ilves-rysään. Vierasjohto piti Ilveksen sinnikkäästä yrityksestä huolimatta. Mikael Pyyhtiä neppasi vielä lopussa irtokiekon maaliin, joten TPS otti kolme pistettä 0−2-lukemin ja sysäsi tupsukorvat jälleen maalittoman esityksen jälkeen ulos kaukalosta.

Laatupuolustajan kova kolhu

Ilves aloitti ottelun himpun verran räväkämmin ja loi heti alussa muutaman maalipaikan. Santeri Virtaselle aukesi paras mahdollisuus, mutta hän ei kyennyt rokottamaan Jarno Koskirannan tarjoilusta. Pelin edetessä TPS pääsi hyvin peliin mukaan ja kenttätapahtumat aaltoilivat päädystä toiseen.

Kamppailuvaade oli Nokia-areenan jäällä kova, kun joukkueet ryskyivät eteenpäin. Huippupaikkoja nähtiin vain harvoin ja nekin Marek Langhamer ja Lassi Lehtinen selvittivät varmaotteisesti. Avauserän lopussa Ilveksellä oli neljällä kolmea vastaan -ylivoimaa sekä kahden pelaajankin ylivoimaa.

Tupsukorvilla ja TPS:llä oli kummallakin myös kolmella yhtä vastaan -hyökkäyksensä, mutta tulos jäi laihaksi näissä hetkissä. Kaksinkamppailupelissä voi joskus sattua ikävästikin. Kotijoukkueen puolustaja Jarkko Parikka joutui jättämään kentän jouduttaan Niklas Arellin kontaktin uhriksi kulmaväännössä, mutta palasi hetkeä myöhemmin kaukaloon. Hetkellinen huoli Parikan jalan kunnosta osoittautui siis aiheettomaksi.

Maalinteon sietämätön vaikeus

Vaikka ottelu eteni pitkälle maalittomana, ei kyseessä ollut millään muotoa uninen "nollanolla", vaan kentällä riitti tapahtumia niin maalipaikkojen kuin taklaustenkin myötä. Vauhti oli läpi kamppailun kova eikä kumpikaan joukkue erityisesti pyrkinyt ainoastaan varmistamaan oman veräjänsä koskemattomuutta.

Ottelun kääntyessä kolmannessa erässä kohti loppuuan tarkentui peli jonkin verran ja molemmat halusivat selvästi säilyttää mahdollisuutensa jonkinasteiseen pistepottiin. Intosen maali sai vipinää erityisesti Ilveksen kinttuihin. Kotijoukkue pääsi paikoille, mutta muun muassa Matias Mäntykivi ja Les Lancaster joutuivat toteamaan Lehtisen vireen turhan kovaksi.

Ilves ei onnistunut keskiviikon mittelössä lopulta ohittamaan TPS-veskari Lehtistä kertaakaan. Pyyhtiä sen sijaan osui vielä kertaalleen. Lehtinen saavutti kauden viidennen nollapelinsä 20 torjunnalla

Tulos tarkoittaa sitä, että tampereliaiset ovat pelanneet nyt yli kaksi ottelua tekemättä maaliakaan. Edellisottelussa tupsukorvat jäivät nollille vieraskentällä Porissa. Viimeksi Ilves on osunut tolppien väliin Tampereen paikallisottelussa ajassa 24.50, kun Eetu Päkkilä kihautti pikkumustan verkkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo