Ville Kolppaselle nollapeli ja kauden ensimmäinen voitto – ansiokkaasti taistelleen Sportin tappiokierre syveni Tampereella

LIIGA / Raportti
Kuudennen kerran Ilveksen maalinsuulle tällä kaudella luistellut Ville Kolppanen nappasi kauden avausvoittonsa lisäksi ensimmäisen nollapelin Ilveksen paidassa yli viiteen vuoteen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Sportin tappioputki kasvoi Tampereella yhdeksän ottelun mittaiseksi. Ville Kolppanen piti Ilves-maalin puhtaana yli viiden vuoden tauon jälkeen.
Lähtökohdat 

Tupsukorvat lähtivät maaottelutauolle hyvässä tulosvireessä. Tamperelaiset olivat kauhoneet täytettä pistesarakkeeseensa seitsemässä perättäisessä kamppailussa. Ainoa tahra voittoputken välissä oli jatkoaikatappio Lukolle vajaa kuukausi sitten.

Maalivahtipelaaminen 

Kotijoukkueen maalinsuulle luisteli Ville Kolppanen kauden kuudenteen otteluunsa. Kolppanen oli edellisen kerran avannut Jyväskylässä lokakuun alussa. Ilves oli ennen illan ottelua hävinnyt tällä kaudella kaikki ottelunsa, missä Kolppanen oli ollut maalissa.

Ensimmäinen erä päättyi siihen, kun Kolppanen pysäytti Juho Liuksialan läpiajon. Tuolla torjunnalla oli valtava merkitys koko ottelun kannalta. Kertaalleen Kolppanen tarvitsi maalivahdin parhaan kaverin eli tolpan apua, mutta oli kokonaisuutena maalillaan itse varmuus.

Nollapeli oli Kolppaselle ensimmäinen Ilveksen paidassa yli viiteen vuoteen. Edellisen kerran Kolppanen piti Ilves-nutussa maalinsa puhtaana 11.2.2014 SaiPan vieraana.

Puolustuspelaaminen 

Pakisto joutui ajoittain ottamaan paljonkin vastaan, mutta kaikesta tekemisestä henki rauhallisuus ja tasapaino. Puolustus pystyi pitämään Sportin hyökkääjät sivussa parhaalta maalintekosektorilta.

Hyökkäyspelaaminen 

Kankean alun jälkeen Ilves löysi tarvittavat kaistat päästäkseen pelivälineen kanssa vaasalaisten alueelle. Kun hyökkäysalueelle päästiin, oli maalipaikkojen luominen kuitenkin vaikeaa, ja peli ajautui toistuvasti kulmauksiin, mistä ulospääseminen kiekon kanssa oli usein työn ja tuskan takana.

Erikoistilanteet 

Ilves tappoi alivoimat mallikkaasti. Kalle Maalahti sai raivoisat suosionosoitukset tamperelaisyleisöltä syöksymällä kiekon eteen toisen erässä. Juho Liuksialalle oli tuolloin pedattu puolityhjä maali mihin mällätä. Ottelun avausmaali syntyi Arttu Ruotsalaisen lavasta ylivoimalla.

Lähtökohdat 

Vaasalaisille tauko tuli hyvään paikkaan. Sport oli ehtinyt ajautua kahdeksan ottelun tappioputkeen ja hävitä viimeisestä 12 ottelusta 11. Kotkapaidat ovat olleet vaikeuksissa käytännössä joka osa-alueella, mutta erityisen paljon huolta ja murhetta Vaasassa on herättänyt hyvin heikko alivoimapelaaminen. Nyt se joutui kovaan testiin, koska vastaan asettui koko Liigan tehokkain ylivoima.

Maalivahtipelaaminen 

Niko Hovinen avasi kahden edellisottelun tapaan Sportin maalilla. Hovisen torjuntatyöskentely oli eleettömän varmaa ja Hovinen antoi omilleen Ässät- ja Pelicans-pelien tapaan mahdollisuuden voittaa.

Puolustuspelaaminen 

Ennen taukoa Sport sai alakertaansa tilkittyä ja sama suuntaus näkyi Tampereen keskiviikkoillassa. Tasaviisikoin peräpään peli oli kokonaisuutena varsin ehjää ja täynnä kamppailuhalua.

Hyökkäyspelaaminen 

Sport saapui Hakametsän kaukaloon ennakkoluulottomasti. Ari-Pekka Pajuluoman miehistö sai vietyä kiekkoa tasaiseen tahtiin Ilveksen alueelle ja pyöritystä kulmissa aikaiseksi. Kun Ilves sai avauskympin jälkeen omaa peliään kuosiin, vähenivät samalla myös Sportin vierailut hyökkäysalueella. 2–0-maalin jälkeen vieraiden tekemisestä katosi silminnähden usko.

Erikoistilanteet 

Alivoimatuskailu sai jälleen jatkoa. Vaasalaiset selviytyivät kuivin jaloin ensimmäisestä alivoimasta, mutta kotijoukkueen toinen pakkopeli toikin sitten jo tulosta. Ylivoima puolestaan pyöri hetkittäin jopa erinomaisesti, mutta tehot jäivät uupumaan.

Erikoista 

Ilves ja Sport kohtaavat tällä viikolla vielä toistamiseen. Lauantaina Sport hakee revanssia Kuparisaaressa. 

Ottelun ratkaisu 

Teemu Rautiainen seurasi oman tolppavetonsa maaliviivalta sisään Sportin tullessa täysilukuiseksi. Hieman ennen päätöserän puoliväliä syntynyt maali tuplasi Ilveksen johdon ja muodosti ratkaisevan eron joukkueiden välille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo