Sport järjesti ällistyttävän kirin − Tikka ja kumppanit kurittivat Ilvestä

LIIGA / Raportti
Sport tuli, näki ja voitti.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves ja Sport kohtasivat Liigan keskikastin kamppailussa. Molemmilla joukkueilla on vakaa pyrkimys kivuta kohti kuuden kärkeä. Sport oli järjestää melkoisen jymypaukun, kun se rymisteli kolmannessa erässä kolmen maalin takaa tasoihin
Lähtökohdat 

Tamperelaisten riveistä puuttuvat yhä alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa olevat Oskari Laaksonen ja Samuli Vainionpää. Myös Matt Generous ja Panu Mieho olivat sivussa loukkaantumisten takia.

Maalivahtipelaaminen 

Kotijoukkueen veräjällä jatkoi Riku Helenius, joka esiintyi vuoden ensimmäisessä ottelussa mallikkaasti. Sportin osumalle kokenut veskari ei voinut mitään.

Helenius osoitti myös huippumaalivahdin otteita, kun hän muun muassa venytti Roope Talajan tuhannen taalan paikan eteen.

Kolmannen erän lopun tapahtumia Helenius katsoi lähinnä sivusta, kun puolustus ontui tärkeissä paikoissa. 

Puolustuspelaaminen 

Kokenut Juha Leimu on nostanut profiiliaan viime pelien otteiden ansioista. Laaksosen ollessa syrjässä on Leimu saanut paljon vastuuta, ja näyttänyt myös vertyvänsä yhä vaaralliseen hyökkäyspeliin.

Ottelun lopussa kotijoukkueen puolustus jähmettyi täysin, kun vaasalaiset myllyttivät kirimaalejaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilves sai jalkansa liikkeelle alusta lähtien, ja aiheutti paljon harmaita hiuksia Sami Aittokalliolle Sportin maalilla. Kotijoukkueen viisikko onnistui pelaamaan hyvin yhteen ja loi sitä kautta tilanteita.

Erikoistilanteet 

Ilveksen takkuinen ylivoima sai vuodelle 2019 mitä parhaimman alun, kun ensimmäisellä yrittämällä Mike Halmo rikkoi kuparisen. Leimu toimitti kiekon viivalta maalille, johon kanandalainen sai lapansa väliin.

Liigan heikoimpiin ylivoimajoukkueisiin syyskaudella kuulunut Ilves teki vuoden 2019 kahdella ensimmäisellä ylivoimallaan maalin. Toisessa täysosumassa pääarkkitehtinä hääri Joose Antonen.

Lähtökohdat 

Sportin kaksi edellistä ottelua ovat venyneet jatkoajalle asti. Viimeisimmässä kamppailussaan se onnistui kukistamaan Tapparan. Jyri Niemi palasi vaasalaisten puolustukseen.

Tulikuuma Talaja oli ennen iltaa kivunnut jo Liigan maalipörssin jaetulle kakkospaikalle.

Maalivahtipelaaminen 

Aittokalliolla oli entistä seuraansa vastaan varsin hikinen ilta. Puolustuksen tuki oli vähäistä ja henkilökohtaisetkin huolimattomuudet häiritsivät maalivahdin työskentelyä.

Puolustuspelaaminen 

Sportin puolustus ei tehnyt näkyviä virheitä, muttei toisaalta antanut Aittokalliolle riittävästi tukea. Ottelun ratkaisuhetkillä vaasalaiset pelasivat tiiviinä viisikkona, ja puolustuskin osallistui huimaan kiriin.

Hyökkäyspelaaminen 

Jesse Paukku kiitti avauserässä Ilves-puolustuksen tunaroinnista, ja vapautti Brody Sutterin kavennusmaalin tekoon. Sportilla oli maalia lukuun ottamatta hienoisia vaikeuksia päästä hyökkäyspeliin kiinni.

Vaasalaiset pääsivät toisessa erässä hyvin pelillisesti kaukalon tapahtumiin käsiksi, mutta Ilves oli siinä vaiheessa jo liian kaukana.

Tommi Tikan, William Rapuzzin ja Talajan osumilla ottelun loppupuolella vaasalaiset tekivät sen, mitä vain joukkueen pelaajat uskoivat mahdolliseksi − tulivat tasoihin.

Erikoistilanteet 

Sport joutui nöyrtymään alivoimalla kahdesti, eikä joukkue päässyt ylivoimasta juuri nauttimaan. Ottelun lopussa joukkue onnistui viimeistelemään ilman maalivahtia uskomattoman kirinsä aikana.

Erikoista 

Sport loi nahkansa uskomattomalla tavalla, ja latoi kolmannen erän lopulla kolmeen minuuttiin kolme maalia, ja tuli pelissä tasoihin.

Ottelun ratkaisu 

Ottelu venyi lopulta jatkoajalle, jossa vieraiden Tikka ohitti Heleniuksen viidennen kerran ja kruunasi vaasalaisten uskomattoman suorituksen.

Tikka nakutti lopulta tehot 2+1, ja oli kiistaton ykkösnimi Sportin voiton takaajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo