Sport haki pisteet Lasse Laukkasen juhlaillasta – kova työ palkittiin päätöserässä

LIIGA / Raportti
Sportin kova työmäärä tuotti kauden ensimmäiset vieraspisteet
Kuva © Matias Lahtinen
Hakametsän lauantai-illassa juhlistettiin Ilveksen legendaarista huoltajaa Lasse Laukkasta, kun tupsukorvien vieraaksi saapui kovassa liidossa oleva Sport. Vaasalaisvieraat hakivat Tampereelta lopulta pisteet lukemin 1−3.

Hakametsän lauantai-illan ottelu käynnistyi juhlallisuuksilla. Illan ottelu oli 52 vuotta Ilveksen huoltajana toimineen Lasse Laukkasen juhlaottelu, ja samalla legendaarinen huoltaja aateloitiin Ilves Hockey Legends -joukkoon. Myös Ilveksen puolustaja Aleksi Elorinne palkittiin ennen ottelua 400. liigaottelun kunniaksi.

Itse ottelussa vierasjoukkue Sport oli kuitenkin vahvempi lukemin 1−3 ottaen samalla kauden ensimmäisen vierasvoittonsa. Molemmissa päissä maalivahdit loistivat läpi ottelun, ja aktiivisempi Sport oli lopulta ansaittu voittaja. 

Žerenkon vahva erä piti Ilveksen mukana

Ottelun avauserässä vierasjoukkue Sport oli varsinkin liikkeessä askeleen Ilvestä edellä. Vaasalaisvieraat pystyivät vyöryttämään vaarallisia hyökkäyksiä isäntien päätyy läpi erän, ja Ilveksen maalilla loistavan erän pelannut Vadim Žerenko oli suurin syy maalittomaan avauserään. Venäläismaalivahti torjui erässä peräti 12 kertaa, kilpaveli Niko Hovisen torjuessa vain viiteen otteeseen. 

Sportin vahva liike aiheutti myös kaksi rangaistusta kotijoukkueelle, mutta Sport ei pystynyt näitä tilaisuuksia hyödyntämään. Myös kotijoukkue Ilves pääsi kokeilemaan ylivoimaa erän lopussa, kun Sportin Lari Heikkinen joutui rikkomaan hyökkäyspäässä kahden minuutin jäähyn arvoisesti. 

Lähimmäksi maalintekoa avauserässä pääsi Sportin Axel Holmström, joka kilautti kiekon kertaalleen Ilveksen maalin tolppaan. 

Sportin ruotsalaiset pirteinä 

Ilves tuli pirteämmin ottelun toiseen erään, ja kotijoukkue avasi myös ottelun maalihanat heti erän alkuun. Vain vajaat kolme minuuttia oli erää pelattu, kun alkukaudella loistavasti toisensa löytäneet Eemeli Suomi ja Petri Kontiola järkkäsivät upean maalin vastahyökkäyksestä. Maali oli Ilveskapteeni Suomelle kauden viides. 

Kuitenkin mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin Sport pääsi jälleen pelin päälle. Kun reilut viisi minuuttia oli pelattu, Sportin Aaro Vidgren pääsi karkuun ja Ilveksen Simon Johansson joutui rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Ilveksen maalilla Žerenko jatkoi kuitenkin dominointiaan nollaamalla Turo Asplundin yrityksen.

Läpi ottelun Sportin ruotsalaishyökkääjien täyttämä kakkosketju oli äärimmäisen pirteällä pelipäällä. Axel Holmströmin johdolla tämä ketju pystyi luomaan jatkuvasti vaarallisia paikkoja Ilveksen päätyyn. Lopulta Sport myös sai palkintonsa, kun yksi Sportin pirteistä ruotsalaisista, Henrik Eriksson onnistui rusikoimaan kiekon kotijoukkueen maaliin. 

Kokonaisuudessaan myös ottelun toinen erä oli vieraiden hallintaa ja Ilves sai olla kiitollinen taukotilanteesta 1−1. 

Vieraiden liike hyytyi, mutta taistelu riitti

Ottelun kolmas erä lähti rikkonaisesti käyntiin ja varsinkin Sportin 40 minuuttia kestänyt vahva liike näytti hävinneen. Ilves pääsi pyörittämään pitkiäkin hyökkäysjaksoja Sportin päädyssä, ja vaasalaisvieraat joutuivat vaan paljolti purkamaan kiekkoja pitkänä päätyyn. Vieraiden päävalmentaja Risto Dufva olikin silminnähden tyytymätön omiensa tekemiseen erän alkupuolella penkin takana. 

Ilveksen vahva painostus johti myös Olli Vanttajan rangaistukseen kiinnipitämisestä, kun erää oli takana reilut seitsemän minuuttia. Ilveksen ylivoima ei onnistunut kovasta pyörityksestä huolimatta tekemään johtomaalia, ja Sport näytti saavan tästä hieman lisää virtaa peliinsä. 

Ottelun viimeisellä viidellä minuutilla Sportin liike näytti olevan jo täysin kadonnut, kun joukkue paini yli minuutin mittaisen pätkän omassa päädyssä. Jääkiekko näytti kuitenkin jälleen arvaamattomuutensa, kun Aaro Vidgrenin vaarattoman näköisestä tilanteesta lähtenyt laukaus painui ohi Vadim Žerenkon siirtäen vieraat ottelussa johtoon. 

Sport oli tiivistetysti ensimmäiset kaksi erää aktiivinen, ja viimeisen erän työteliäs. Loppulukemat 1−3 iskettiin tyhjään maaliin Axel Holmströmin toimesta. Niko Hovinen otti Sportin maalilla useamman tärkeän torjunnan ottelun päätöserässä, ja oli näin myös suuressa roolissa voiton kannalta. Voitto oli Sportille kauden ensimmäinen vieraskentällä. 

Joukkueet ottavat uudelleen toisistaan mittaa ensi viikon torstaina Vaasassa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo