IFK - PEL
HPK - TPS
ILV - KÄR
LUK - TAP
WSH - CAR 1.00
CBJ - NYI 1.00
MTL - FLA 1.30
OTT - BUF 1.30
EDM - LAK 3.00
VAN - ANA 4.00
ARI - CHI 4.00

Lepaus johdatti Ilveksen suvereeniin voittoon − Helenius liki työtön kaksi erää

LIIGA / Raportti
Tässä yksi Heleniuksen harvoista torjunnoista.
Kuva © Jarno Hietanen
Molemmat joukkueet lähtivät illan kamppailuun tappio alla, ja yksi kolmen pisteen voitto plakkarissa. Vierailijalla oli myös yksi lisäpiste hankittuna. Perjantai-illan tanssien askelkuviot olivat selvillä varhaisessa vaiheessa, sillä vierailijoilla ei ollut kamppailussa sanan sijaa.
Lähtökohdat 

Ilves voitti sarja-avauksessa kovalla pelillä Tapparan, ja taistelu urheasti JYPiä vastaan.

Edellisessä kamppailussa SaiPan vieraana tupsukorvien ote tuloksesta kuitenkin katosi. Lisäksi kultakypärä Eemeli Suomi nappasi huolimattomuuttaan itselleen 5+20-minuuttisen polvitaklauksesta.

Maalivahtipelaaminen 

Avauserässä Riku Heleniukselle jouduttiin etsimään torjuntoja kissojen ja koirien kanssa. Ottelun edetessä puolustus rakoili kuitenkin sen verran, että Ilves-koppari sai muutamaan otteeseen venyttää parhaimpaansa.

Puolustuspelaaminen 

Ilveksen puolustajat pääsivät tukemaan hyökkäyksiä varsin suunnitelmanmukaisesti − ainakin siltä meno näytti.

Sportin avausmaalin tupsukorvien peräpää saa ottaa kontolleen, kun kiekko kääntyi huolimattoman pelin seurauksena maalin kulmalta Roope Talajalle, joka ohitti Heleniuksen.

Kokonaisuudessaan kotijoukkueen puolustus pääsi perjantai-illan puhteestaan varsin helpolla.

Hyökkäyspelaaminen 

Samat aseet kuin kauden avausottelussa Tapparaa vastaan tuntuivat purevan myös vaasalaisiin: nopeus, aktiivisuus ja oikea-aikaisuus.

Teemu Lepauksen 2−0-maali oli hyvä osoitus siitä, kuinka Ilves hallitsi nopeassa tempossa vaihtuvan hyökkäystilanteen. Lopulta ovelat ratkaisut toivat Ilvekselle läpi ottelun tekopaikkoja − ja onnistumisia.

Erikoistilanteet 

Ilves sai heti ottelun alussa ylivoiman, ja käytti sen hyödykseen. Aluksi pelaaminen näytti vaivalloiselta, mutta lopulta Oskari Laaksonen kiskaisi kiekon siniviivalta verkkoon.

Ottelun edetessä kotijoukkueen taitoniekat osoittivat, että heiltä löytyy jos jonkinmoista kynää ja kikkaa vastustajan alivoimanelikon päänmenoksi.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

Sport on pelannut kauden ensimmäisissä otteluissa pirteästi uuden päävalmentajan alaisuudessa. Sami Aittokallio torjui vaasalaisten kaksi ensimmäistä ottelua, mutta Ilvestä vastaan tolppien väliin luistelee Mika Järvinen.

Maalivahtipelaaminen 

Järvinen teki veräjällään sen, mitä tehtävissä oli. Edessä pelanneet puolustajat eivät tarjonneet maalivahdilleen juurikaan tukea.

Puolustuspelaaminen 

Ensimmäisessä erässä Sportin puolustaminen oli kaoottista ja mailat viuhuivat enemmän tai vähemmän vääriin suuntiin. Ilves pääsi nopeudellaan aiheuttamaan paljonkin harmaita hiuksia.

Hyökkäyspelaaminen 

Avauserässä Sportin kohdalla ei voida puhua hyökkäyspelaamisesta kokonaisena pelin osa-alueena. Vaasalaiset pääsivät käytännössä yhden vaihdon ajaksi Ilveksen päätyyn, eivätkä silloinkaan vaaranpaikoille.

Sport ei saanut koko ottelun aikana mainittavia painejaksoja Heleniuksen vartioimaa maalia kohti, vaan tilanteet tulivat eteen melkoisina harppuunoina.

Erikoistilanteet 

Alivoimapelaaminen ei toiminut vaasalaisilla edes vähän alusta, eikä ylivoimassakaan ollut kehumista. Kaikessa tekemisessä tuoksui hätäisyys.

Ainoastaan kolmannen erän loppupuolella Sport sai ylivoimansa jotenkin toimimaan, kun joukkue haki kavennusosumia jopa ilman maalivahtia.

Lopulta viimeinenkin pyristely päättyi Ilves-puolustaja Jarkko Parikan laukomaan tyhjään verkkoon syntyneeseen osumaan.

Erikoista 

Ilves-vahti Helenius pelasi maalillaan mallikkaasti, eikä hän vuonut Sportin iskemille osumille mitään. Veskari torjui koko ottelussa vain 11 kertaa, ja näistäkin kahdeksan toisen erän aikana.

Avauserässä Helenius koppasi pikkumustan kolmesti, ja päätöserässä kumilätkä ei saapunut 30-vuotiaan kopparin työpaikalle kertaakaan.

Ottelun ratkaisu 

Ilveskään ei ollut kamppailussa täyden 60-minuuttisen kunnossa, mutta ratkaisutehojen ollessa tapissa, rynnisti tamperelaisnippu helponnäköiseen voittoon.

Sport ei päässyt missään vaiheessa tosissaan haastamaan tupsukorvia, joten ottelu näytti alun alkaenkin hyvin yksipuoliselta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo