Hakametsän keskiviikkoilta tiivistyi Aleksi Elorinteen ilmaveiviyritykseen − Eemeli Suomi nousi pistepörssin johtoon Ilveksen rutiinivoitossa

LIIGA / Raportti
Ilves asteli kaukaloon Sportia halukkaampana.
Kuva © Saana Hakala
Ottelun alusta asti Ilves piti pelivälineen hallinnan itsellään eikä Sport päässyt kuin harvakseltaan tilanteisiin. Aleksi Elorinteen ilmaveiviyritys kertoi paljon Hakametsän tapahtumista.
Lähtökohdat 

Ilveksen riveistä oli poissa runkopelaajia, kun Matias Maccelli, Arttu Ruotsalainen ja Jarkko Parikka olivat Leijonien mukana Ruotsin EHT-turnauksessa. Roby Järventie oli Pikkuleijonien mukana. Aleksi Elorinne palasi puolustukseen.

Maalivahtipelaaminen 

Lukáš Dostál sai likimain huilata koko avauserän. Ainoastaan Eemil Erholtzin terävä laukaus pääsi hätyyttelemään nuorta veskaria. Erholtzille aukesi myös viimesillä minuuteilla hyvä tontti maalin eteen.

Ylipäänsä Dostálin iltapuhde ei lukeutunut hänen tämän kauden rankimpiinsa.

Puolustuspelaaminen 

Tupsukorvien puolustuksen ei tarvinnut esittää illan aikana kummoisia otteita pitääkseen Sportia poissa maalipaikoilta. Paluun tositoimiin tehneen Elorinteen alkeellinen ilmaveiviyritys toisessa erässä hymyilytti niin kaukalossa kuin sen laidallakin.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilves oli alusta lähtien isäntä kaukalossa ja joukkue sai hääriä vastustajan päädyssä mielin määrin. Lassi Thomson pääsi puolustajan paikalta sivaltamaan ansaitun johtomaalin avauserässä.

Pistepörssin kärkipaikkaa metsästäneellä Eemeli Suomella oli paikka, jos toinenkin. Lopulta Ilves-kapteeni metsästi tehot 0+2 ja nousi pistepörssin kärkeen ohi JYPin Julius Nättisen.

Erikoistilanteet 

Vaikka tasakentällisin kotijoukkueen peli luisti, oli erikoistilannepelaaminen ylivoiman osalta yhä tukkoista. Ruotsalaisen poissaolo näkyi, kun Panu Mieho korvasi hänet ykkösylivoimassa.

Kun Sport tuli hieman yllättäen tasoihin Ilves-alivoiman kustannuksella, terästäytyivät tupsukorvat omalla ylivoimallaan. Joona Ikonen iski irtokiekon Sport-rysään.

Lähtökohdat 

Sportilla on tukala tilanne taistelussa pudotuspelipaikasta ja Ilves tuo soppaan oman haasteensa, sillä lauantainen sulaminen tamperelaisten käsittelyssä on varmasti Sportin mielessä.

Joukkueen pelaava maalivahti edelliseen otteluun nähden vaihtui. Chris DeSousa lähti ulkomailla, eikä näin ollen vahvista enää Sportia.

Maalivahtipelaaminen 

Ruotsalaisvahti Stefan Steen pelasi kenttätapahtumat huomioiden Sportin veräjällä mainion ottelun.

Puolustuspelaaminen 

Sportin otteissa näkyi jo paljon luovuttamisen merkkejä, sillä sen verran vapaasti pääsi Ilves huseeraamaan omalla hyökkäysalueellaan. Vaasalaiset eivät päässeet omalta alueelta kiekon kanssa juuri mihinkään.

Ottelun loppupuolella vaasalaiset saivat viisikolla hyökkäämistään vähän auki, mutta eivät silti päässeet ottelun voittamisen vaatimalle tasolle.

Hyökkäyspelaaminen 

Vielä avauserässä Sportin hyökkäyspeli ei toiminut ollenkaan, mutta toisen erän alussa Toni Kallela karkasi läpiajoon ja pakotti Ilveksen rikkomaan. Myös kolmannen erän alkajaisiksi vaasalaiset saivat laukauksen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Viimeisten minuuttien aikana Sport sai muutaman maalipaikan, mutta vieraiden työnteko ei ollut keskiviikkona sillä tasolla, että pisteitä olisi mukaan lähtenyt.

Erikoistilanteet 

Kallelan läpiajosta seuranneella ylivoimalla nuori Santeri Haarala kumautti Sportin tasoihin liigauran toisella osumallaan.

Ottelun ratkaisu 

Vaikka ottelun loppunumerot olivat tasaiset, oli kotijoukkue Ilves silti kauttaaltaan ottelussa pelin päällä. Tamperelaiset eivät pelanneet millään tasolla huippuottelua, mutta Sportia vastaan nähtykin taso riitti.

Joona Ikonen viimeisteli illan toisen osumansa lopulta tyhjään maaliin. Toisessa erässä nähty, yleensä vankoista puolustuspään otteistaan tunnetun Elorinteen ilmaveiviyritys kertoi tarpeeksi siitä, kuinka paljon edellä Ilves oli edellä Sportia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo