Valo ei sarasta keskelle Ilveksen kaamosta − SaiPa juhli jäähyntäyteisessä kasari-illassa

LIIGA / Raportti
Emil Oksanen upotti rangaistuslaukauksen Antti Lehtosen selän taakse.
Kuva © Jarno Hietanen
80-luvun peliasuilla koristettu ottelu päättyi lappeenrantalaisten selkeään voittoon. Ilves hävisi seitsemännen kerran marraskuun aikana.
Lähtökohdat 

Tamperelaiset ovat tippuneet tasaisessa pistepörssissä playoff-karsintarajalle. Marraskuun seitsemästä pelistä tilillä on yksi voitto. Ilves lähtee peliin huilattuaan alkuviikon. Joukkueen tehokkain puolustaja Oskari Laaksonen kärsii kolmen ottelun pelikieltoa KalPa-ottelun taklauksesta. Lokakuussa hankittu Cam Barker jättää Ilveksen leikkaushoitoa vaativan loukkaantumisensa myötä.

Maalivahtipelaaminen 

Kauden kakkosmaalivahdin roolia pitänyt Antti Lehtosen ilta ei onnistunut, vaikkei maalivahtia yksin voikaan rumista lukemista syyttää. Veskari ei venynyt torjumaan, ja viisi kertaa kiekko ajautui selän taakse.

Puolustuspelaaminen 

Puolustus aloitti tasaisesti, mutta alkoi rakoilla toisessa erässä jäähyjen ja tunteiden kuumenemisen myötä. Ilveksellä on ollut hankaluuksia pitää peli eheänä, ja sama näkyi tässäkin ottelussa.

Hyökkäyspelaaminen 

Totuttuun tapaan alku oli vauhdikas, mutta vauhti tippui pelin kuluessa. Laukauksia oli paljon. Muun muassa Joose Antonen ja Teemu Lepaus saivat luotua yksittäisiä hyviä paikkoja, mutta maaleja ei meinannut syntyä. Teemu Rautiaisen maali oli kolmannen erän laiha lohtu.

Erikoistilanteet 

Ylivoimat eivät tuottaneet tulosta, ja niitä seurasi molemmilla kerroilla alivoima.

Alivoima toimi pääosin, mutta viimeisen erän vajaat minuutit kävivät liian pitkiksi. Rangaistuksia joukkue istui seitsemän kertaa. Jäähyily oli suuri syy tappiolliseen otteluun.

Juhani Tammiselle sakotettiin kampituksesta rangaistuslaukaus, josta alkoivat SaiPan voiton ainekset.

Lähtökohdat 

SaiPa on pelannut tasaisesti ja ollut kotipeleissä erinomainen, mutta vieraissa on ollut vaikeaa läpi kauden. Muualta on haettu täydet kolme pistettä vain kerran. Kuluneella viikolla joukkueella on takana jo kaksi ottelua, voitto ja jatkoaikatappio. 

Maalivahtipelaaminen 

Myös SaiPa peluutti vähemmän torjunutta Niclas Westerholmia. Vahti sai tärkeitä torjuntoja erityisesti ensimmäisessä erässä, eikä ollut syyllinen Eemeli Suomen hyvästä pohjustuksesta syntyneeseen maaliin. 

Puolustuspelaaminen 

Puolustus antoi hetkittäin paljon tilaa eikä pysynyt nopean Ilveksen perässä. Monissa tärkeissä tilanteissa se sai kuitenkin putsattua kiekon pois, ja suoritus oli tarpeeksi vahva viemään voittoon

Hyökkäyspelaaminen 

Alkuviikko taisi painaa jo jaloissa, sillä liike oli tahmaista läpi ensimmäisen ja toisen erän. Rangaistuslaukausmaalin jälkeen peli piristyi, ja joukkue pystyi tarttumaan tilanteisiin. Cody Kunykin johdolla hanat aukesivat.

Erikoistilanteet 

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin, kun Emil Oksanen pisti rangaistuslaukauksessa kiekon maaliin. 

Ylivoima oli melko vaisua, mutta kolmannen erän alussa kahta ylivoimaa pyöritettyään sekin tuotti tulosta. 

Ottelun ratkaisu 

SaiPa sai ottelun haltuunsa toisen erän rangaistuslaukauksesta lähtien. Ilves jäähyili useaan otteeseen, eikä päässyt enää voittoon kiinni.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo