Ilves murjoi SaiPaa vastaan hurjat lukemat sunnuntain liigamittelössä

LIIGA / Raportti
Henrik Raapala ja kumppanit tehoilivat SaiPan nurin.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves löi taululle kahdeksan maalia, eikä jättänyt SaiPalle sanan sijaa.

Ilves murjoi SaiPan Nokia Arenan jäänrakoon sunnuntaina, kun tupsukorvat iskivät taululle 8−1-lukemat. Tamperelaisjoukkue on yksi niistä seitsemästä liigajoukkueesta, jotka ovat 2020-luvulla tehneet ottelussa kahdeksan maalia.

Murskajaiset

Kolmen pisteen miehet Henrik Haapala (1+2) ja Panu Mieho (0+3) johdattivat etunenässä Ilveksen murskavoittoon lappeenrantalaisvierailijastaan. Kapteeni Eemeli Suomi aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä ja Haapala jatkoi tehtailua toisen erän puolella. Valtteri Lipiäinen kavensi lukemia ja vastasi SaiPan ainoasta osumasta.

Petri Kontiola ja Tuomas Salmela iskivät maalit 17 sekunnin välein ja vain muutama minuutti Haapalan osuman jälkeen. SaiPa tippui kyydistä. Toisessa erässä maalinteossa onnistuivat vielä Santeri Virtanen ja Matias Mäntykivi, joka venytti maaliverkkoa ylivoimalla.

Tommi Tikka ja Dominik Mašín viimeistelivät kolmannessa erässä ottelun loppulukemat.

Pelaa, ei pelaa, pelaa

7103 katsojaa seurasi Nokia Arenalla, kun Ilves teki selvää SaiPasta Liigaan harvinaisessa sunnuntain ottelussa. Kansa koki kotijoukkueen voiton ohella jännityksen hetkiä, kun Haapala kävi pukukopissa kesken ottelun, mutta palasi hetkeä myöhemmin jäälle maalintekoon.

SaiPan maalivahdeista ottelun aloittanut sekä lopettanut Jere Huhtamaa torjui 25 kiekkoa ja päästi kuusi maalia. Niclas Westerholm kävi välillä torjumassa kaksi kutia ja laskemassa yhtä monta kertaa kiekon selkänsä taakse.

Ilves jatkaa yhden ottelun kierrosten isännöintiä tiistaina, kun KalPa saapuu sen vieraaksi Tampereelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo