Ilves menetti otteensa juhlaottelussaan − Juusola ratkaisi jatkoajalla

LIIGA / Raportti
Vadim Žerenko teki Ilveksen maalilla kaikkensa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Vuonna 1931 perustetulla Ilveksellä oli juhlan paikka. Hakametsässä huokunut tunnelma ei kuitenkaan kantanut loppuun asti, vaan tupsukorvat joutuivat SaiPan kanssa vaikeuksiin.

Ilves vietti lauantaina juhlaa 90-vuotisen taipaleensa kunniaksi. SaiPa-otteluun oli kutsuttu runsaasti seuran entisiä kapteeneja. Ottelu oli pitkälti Ilveksen näpeissä koko ajan ja vaikka maaleja ei montaa nähtykään, kenttätapahtumat olivat pitkään kotijoukkueen hallinnassa.

Kolmannessa erässä Ilveksen ote kuitenkin lipsui SaiPan iskiessä kaksi maalia. Jatkoajalle venyneessä ottelussa kaksi pistettä vie mukanaan vierasjoukkue.

Tupsukorvat saivat ensimmäisten minuuttien aikana muutamia hyviä hyökkäyksiä kohti Juho Markkasen vartioimaa maalia ja muun muassa Joonas Oden pääsi lähietäisyydeltä yrittämään maalintekoa. Vaikka lappeenrantalaisillakin oli omat tilaisuutensa, hallitsi Ilves kuitenkin avauserän kenttätapahtumia.

Ville Petmanin otettua 2+2-minuttisen rangaistuksen pääsi Ilves myllyttämään alkukaudella tuhoja tehneellä ylivoimallaan. Kapteeni Eemeli Suomella oli tilaisuus iskeä osuma suoraan syötöstä, mutta hän osui huonosti kiekkoon. Markkanen napsi loput yritykset itselleen. Tupsukorvat vastasivat lopulta kuitenkin ensimmäisestä maalista, kun Oden jakoi kiekon viivalle Jarkko Parikalle. Puolustaja täräytti kiekon ohi Markkasen.

SaiPa sai toisessa erässä hieman paremmin kiekollisesta pelistä kiinni, mutta huolimattomuus ja kaksinkamppailutappiot aiheuttivat sen, etteivät vieraat päässeet rellestämään Vadim Žerenkon vartioimalla Ilves-maalilla. Ylivoimallaankaan SaiPa ei päässyt hätyyttelemään pömpeliä.

SaiPa sai mahdollisuutensa

Vaikka Ilveksen vyöry ensimmäisen erän jälkeen hieman himmenikin, ei sillä silti ollut hätää johtoasemansa säilyttämisessä. SaiPan hyökkäyssuunnan vaihtoehdot pysyivät tukossa ja Ilves sai pidettyä riittävästi pelaajia pelin alla.

Vielä ennen toisen erän päättymistä Eetu Päkkilä karkasi läpiajoon, mutta SaiPan Markkanen esti kotijoukkueen toisen osuman syntymisen. Lappeenrantalaiset saivat myös ylivoimamahdollisuuden viidellä kolmea vastaan. Päävalmentaja Pekka Virta käytti aikalisänsäkin, mutta 40 minuuttia täyttyi 1−0-lukemissa Žerenkon otettua muutaman tärkeän torjunnan.

Kun Ilves vielä selvitti kolmannen erän ensimmäiset kymmenet sekunnit alivoimaisena, jatkoi se tasapainoisella pelillä voiton tavoittelua. Petri Kontiolan johtama ykkösvitja olikin lähellä onnistua, mutta viimeistely ontui viime hetkellä. Lyhyitä hetkiä lukuunottamatta Ilveksen ykköskolmikko oli näkymätön. Myös Nick Baptiste pääsi kokeilemaan Markkasen refleksejä tovia myöhemmin.

Antti Saarelan yllättävästä käännöstä syntynyt 2−0-osuma vapautti Ilveksen peliä hetkellisesti. Erikoistilanne avasi SaiPalle kuitenkin jälleen kerran mahdollisuuden kuparisen rikkomiseen. Nuori Nuutti Viitasalo pyssyttikin pikkumustan Žerenkon selän taakse. Eikä aikaakaan, kun vierasjoukkue oli jo tasoissa Ilves-nutustakin tutun Kalle Maalahden osumalla.

Loppuratkaisu nähtiin jatkoajalla, kun Mikko Juusola kiskaisi ranteella voittomaalin. Ilves-hyökkääjä Saarelalla oli ollut vielä varsinaisen peliajan puitteissa huippupaikka ohittaa Markkanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo