Ilves karjahti helpotuksesta ottelun loppuminuuteilla − Hakametsässä aistittiin luomisen tuskaa

LIIGA / Raportti
Ville Meskanen paukutti ottelun voittomaalin.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ilves haki SaiPan kustannuksella jo viiden ottelun mittaiseksi venyneelle tappioputkelleen katkaisua. Lauantai-ilta näytti toteen sen, että molemmilla joukkueilla on käynnissä hankalampi jakso kaudesta.

Hakametsässä nähtiin lauantaina kahden tuskien taivalta käyskentelevän joukkueen kohtaaminen. Maalihanat aukesivat sääntöjen puitteissa vasta päätöserässä ja lopulta kotijoukkue käytti annetun mahdollisuutensa paremmin.

SaiPa pelasi ensimmäiset minuutit hieman isäntiä terävämmin, mutta ensimmäisen todellisen maalipaikan loi Ilves. Ville Meskanen karkasi läpiajoon, mutta Niclas Westerholm nappasi rystypuolelta tulleen yrityksen helpohkosti. Ilves lähti haastamaan vieraitaan myös hanakalla fyysisellä pelillä.

Roby Järventie ja Joel Olkkonen ottivat avauserässä pienen pystypainin, kun Ilves-hyökkääjä kaatoi SaiPa-vahti Westerholmin pyrkiessään pois vastustajan rysästä. Pukarit saivat tuomaristolta tasapäiset rangaistukset. Järventie oli Ilveksen leiristä pitkin iltaa yksi aktiivisimmista pelaajista. Hän esiintyikin kenties pirteimmin kuin kertaakaan aiemmin U20-kisojen jälkeen.

Ilves pääsi avauserän lopussa kunnolla pelin juonesta kiinni ja lähti erätauolle pelin hallitsijana. Vain huolimattomuus piti tamperelaiset nollassa maalissa. Toisen erän alussa SaiPa pääsi paineistamaan hyökkäysalueella ja pakotti Ilveksen heittämään muutaman pitkän kiekon.

Maalinteon sietämätön vaikeus

SaiPa ei ollut omilla ylivoimillaan saanut mitään merkittävää aikaiseksi, mutta Ilves sai ensimmäisellä yrittämällään osuman aikaiseksi. Joona Ikonen siirsi kiekon Meskasen ampuman kudin jälkeen verkkoon. Tilanne tarkistettiin videolta, jolloin selvisi Ikosen suorittama selvä potkuliike. Peliä jatkettiin maalittomasta tasatilanteesta.

SaiPa ei maalipaikoilla juhlinut. Joni Nikolle oli avautua tekopaikka Eetu Mäkiniemen vartioiman maalin lähietäisyydellä, mutta pikkumusta lipui kotijoukkueen kannalta vaarattomille vesille ennen kuin lappeenrantalaisten hyökkääjä pääsi siihen käsiksi.

Kolmannessa erässä kävi selväksi, että ottelu ratkeaisi yhteen osumaan. Kumpikaan joukkue ei kyennyt esittämään hyökkäysalueella järjestelmällisesti suunniteltuja kuvioita maalinteon mahdollistamiseksi. Peli meni molemmilta ottelun osapuolilta päämäärättömäksi pyörimiseksi.

Lopulta ottelun avausmaali syntyi, kun Ilveksen Tuomas Salmela tarjosi kiekon Jarno Koskirannan lapaan. Tällä ei ollut vaikea tehtävä viimeistellä maalin edustalta. Jos SaiPan johtomaali syntyi helponlaisesti oli myös Ilveksen tasoitus jonkin asteen onnenkantamoinen. Kiekko pomppi maalille Teemu Väyrysen ulottuville, eikä puolustamassa ollut Markus Kojo tai liioin maalivahti Westerholm saanut pelivälinettä tyynnytettyä ennen maaliviivaa.

Ilves sai ottelun lopussa ylivoimamahdollisuuden ja onnistui käyttämään erikoistilanteensa erityisen tärkeässä paikassa. Koko ottelun ajan aktiivisesti laukonut Meskanen ohitti Westerholmin vain muutama minuutti ennen täyttä aikaa ja ratkaisi tupsukorville viiden ottelun korpivaelluksen jälkeen voiton ja kolme sarjapistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo