Pelikaani höyhennettiin – Ilves selvänumeroiseen voittoon Suomen juhlapelissä

Ilves tuuletti kuudesti maalia kotipelissään. Tommi Tikka vastasi illan viimeisestä maalista.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Liigan kärkipelissä Ilves ärjyi Pelicansin kumoon 6–2. Ilveksen ylivoima oli tehokkaana kurittoman Pelicansin sortuessa jäähyilyyn. 400. ottelunsa pelannut Ilves-kapteeni Eemeli Suomi juhli syöttöpisteillä.

Ilves otti selvänumeroisen voiton Pelicansista perjantaina Nokia Arenalla pelatussa kärkikamppailussa. Ottelun alussa huomioitiin Ilves-kapteeni Eemeli Suomen 400. ottelu asianmukaisin seremonioin. Pelicansin pyristely katkesi ottelussa lukuisiin jäähyihin, joita kotijoukkueen ylivoima ei jättänyt hyödyntämättä. Ilves oli kapteeni Suomen johdolla tyly isäntä voittaen ottelun lopulta lukemin 6–2.

Jäähyjen täyttämä avauserä asetti alkutahdit

Ilves aloitti maalinteon ensimmäisen erän alkupuolella. Les Lancaster laukoi Ilveksen illan ensimmäisen ylivoimamaalin Pelicansin Viktor Perssonin otettua jäähyn kiinnipitämisestä. Pelicansilla oli erässä muutama erinomainen maalipaikka, mutta maaleja se ei onnistunut tekemään. Toni Utunen pääsi laukomaan suoraan Lukas Jašekin oivaltavasta syötöstä, mutta Marek Langhamer torjui puolustajan yrityksen.

Langhamer ei tullut yllätetyksi myöskään Sakke Hämäläisen päästyä läpiajoon alivoimalla. Isäntien Matias Mäntykivi taas pääsi yrittämään johdon lisäämistä rangaistuslaukauksesta, mutta Jasper Patrikainen torjui Mäntykiven yrityksen.

Kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan

Toinen erä jatkui hyvin samoissa merkeissä. Pelicansin Aatu Jämsen otti heti erän alussa kaksiminuuttisen koukkaamisesta ja Ilves käytti tilaisuuden hyväkseen. Aku Räty teki Ilveksen toisen ylivoimamaalin, joka hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen.

Seuraavaa jäähyä ja osumaa ei tarvinnut odottaa kauaa. Joona Ikonen lisäsi Ilveksen johtoa ylivoimalla Utusen istuttua jäähyllä väkivaltaisuudesta. Tässä kohtaa vierasjoukkueen päävalmentaja Tommi Niemelä käytti aikalisän herätelläkseen kuritonta pelikaaniparvea.

Toisen erän ylitettyä puolivälin vierailija Pelicans onnistui rikkomaan kuparisen Lars Bryggmanin nostettua vanhanaikaisen päätteeksi kiekon rystyllä Ilves-maaliin. Lisämaaleja erässä ei enää nähty, joten toinen erätauko kutsui joukkueita lukemissa 3–1.

Ilveksen tehokkuus jatkui ottelun loppuun saakka

Kolmannen erän alku oli toisinto kahdesta ensimmäisestä. Pelicans-kapteeni Miika Roineelle tuomittiin estämisjäähy erän alkuminuuteilla. Tehokas Ilves-ylivoima jatkoi maalitehtailuaan Jyrki Jokipakan lauottua isännille jo illan neljännen ylivoimamaalin. Vain hetki tästä Ilves lisäsi johtoaan Ikosen osuttua ottelussa toistamiseen. Topias Vilénin videotarkistuksen vaatinut kavennus 2–5:een oli laiha lohtu, sillä kotijoukkue iski vielä kerran Tommi Tikan viimeisteltyä pelin loppulukemiksi 6–2.

Ilveksen illan tehokkain pelaaja oli 400. otteluaan pelannut Suomi, joka juhlisti merkkipaalua kolmella syöttöpisteellä. Voitollaan Ilves nousi Liigan kolmannelle sijalle heti illan vastustajan Pelicansin kantaan.

Pelicans pelaa seuraavan ottelunsa heti lauantaina, kun kotihallissa vastaan asettuu HPK. Ilves vastaavasti isännöi sunnuntaina kotikaukalossaan SaiPaa.