Pelicans voitti vihdoin Hakametsässä – Otto Sompille liigauran avausosuma

Pelicans pääsi pitkän tauon jälkeen tulettamaan voittoa Ilveksestä ja Hakametsässä
Illan kärkikamppailussa iskivät yhteen Ilves ja Pelicans. Molemmat olivat voittaneet viime pelinsä jatkoajalla. Ylitöitä oli tänäänkin luvassa. Pelicans sai katkaistua kuuden ottelun, ja yli kolmen vuoden tappioputkensa Ilvestä vastaan Hakametsän keskiviikko-illassa. Voitto kirjattiin numeroin 3-2 rankkareiden jälkeen Pelicansille.

Tampereella sarjakärki Ilves sai vastaansa sarjataulukossa kolmantena olleen Pelicansin. Pelicans lähti illan kamppailuun voitto alla. Joukkue voitti ennen joulutaukoa kotonaan TPS:n jatkoajalla. Pelicans oli jäänyt pisteittä kolmestatoista viime pelissä, vain kertaalleen. Ilves palasi kaukaloihin joulutauon jälkeen jo Kouvolassa. Sieltä irtosi voitto ja kaksi pistettä jatkoajan jälkeen.

Ottelun alkuun Ilves ilmoitti Matias Maccellin jatkavan loppukauden Ilveksessä. Maccelli kiitti siitä, ja viimeisteli heti ottelun alkuun Ilveksen avausosuman. Maccelli oli miesoikeassa paikassa, ja sai pistää vapaasti maalin edestä kiekon ohi Pelicansin maalia vartioineen Patrik Bartošákin.

Pelicans sai mahdollisuuden tasoittaa ottelun, kun Ilveksen 18-vuotias puolustaja Karri Aho sai rangaistuksen, kun rikkoi Pelicans hyökkääjää Aleks Haatasta sääntöjen vastaisesti. Varsinkin Pelicans ykkösylivoima pystyi luomaan pari hyvääkin paikkaa ylivoimalla, mutta Ilveksen maalilla pelannut Eetu Mäkiniemi kesti kaikki nämä yritykset.

Antti Saarela palasi kuuden viikon tauon jälkeen pelikentille ja Ilveksen kokoonpanoon. Loukkaantuminen esti matkan nuorten MM-kisoihin Kanadaan, mutta pelaamattomuus ei näkynyt Saarelan otteissa. Saarela punnersi vahvasti itsensä maalin eteen, mutta Bartošák piti luukut kiinni, näin Ilveksen 2-0 johtomaali jäi haaveeksi.

Erän edetessä vierailijat saivat enemmän kiinni pelistä. Joukkue saakin erän loppuun toivotun tasoitusmaalin, kun Haatanen löytää takaviistosta Antti Tyrväisen. Tyrväinen viimeistelee vuoren varmasti maalin. Maali oli Tyrväiselle kauden kolmas, ja on  nyt onnistunut kahdessa viime pelissä maalinteossa. Aivan erän lopussa, oli Pelicansilla mahdollisuus mennä jo johtoonkin, mutta hyvästä tekopaikasta Waltteri Merelä ei onnistunut laittamaan kiekkoa ohi Mäkiniemen.

Illan kamppailussa oli vastakkain sarjan tehokkaimmat ylivoimat. Pelicans ei onnistunut avauserässä omassaan, mutta Ilves onnistui heti ensimmäisellä yrittämällään, kun ottelun avausmaalin tehnyt Maccelli löysi erinomaisella poikkisyötöllään Teemu Lepauksen, joka pisti kiekon takatolpilta varmasti maalin perukoille asti. Maali oli Lepauksen kauden kolmas.

Pelicans pääsi kolmesti toisessa erässä koittamaan ylivoimalla tasoitusta. Pelicans ei hyvistä yrityksistään huolimatta saaneet maalia tehtyä. Toisaalta kotijoukkueen alivoima Mäkiniemen johdolla tylsytti Pelicansin yritykset mainiosti. Antti Saarela pääsi yhdellä näistä alivoimista läpiajoon, mutta Iikka Kangasniemi pääsi hieman häiritsemään tätä yritystä, ja maalivahti Bartošák hoiti loput.

Kolmannen erän alkuun Pelicansille avautui mahdollisuus tasoittaa ottelu. Jesse Ylönen malttoi tilanteessa mallikkaast mielensi, ja sai pelattua Ilves puolustaja Aleksi Elorinteen pois jo tilanteesta, mutta jälleen Mäkiniemi onnistui selvittämään maalipaikan.

Illan ottelun hahmoihin kuului ehdottomasti Matias Maccelli. Erän puolivälin tienoilla Maccelli karkasi Pelicansin puolustajien välistä läpiajoon, mutta maalivahti Bartosákin olkapäästä kiekko kimposi tolppaan asti ainoastaan. Näin Pelicans säästyi niukasti tilanteesta takaiskulta.

Erän puolivälin jälkeen Pelicans sai kaipaamansa tasoituksen. Pirteää peliä pelannut Ylönen löysi syötöllään Miika Roineen, joka toimitti kiekkoa maalille, josta Otto Somppi ohjasi kiekon. Tämän ohjauksen Mäkiniemi vielä onnistui selvittämään, mutta Somppi kävi pistämässä irtokiekon maaliin. Maali oli liigauran ensimmäinen Sompille. Syöttöpisteet maaliin saivat Roine ja Ylönen.

Tasalukemissa mentiin aina rangaistuslaukauskilpailuun asti. Siellä ratkaisu löytyi seitsemännestä parista, kun Pelicansin Ryan Lasch onnistui pistämään kiekon hyvän pelin pelanneen Mäkiniemen ohitse. Näin Pelicans sai katki reilu kolme vuotta kestäneen tappioputken Hakametsässä Ilvestä vastaan.