Pelicans sysäsi Ilveksen kuilun reunalle – Patrik Bartošák jälleen voiton takuumiehenä

LIIGA / Raportti
Kangasniemi iski tärkeässä paikassa pudotuspelikevään kaksi ensimmäistä maalia.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicans kesti Ilveksen paineen ensimmäisessä erässä ja iski tarvittavat kaksi maalia toisessa erässä. Patrik Bartošákin nollapelin ja Iikka Kangasniemen maalien myötä Pelicansilla on mahdollisuus katkaista sarja kotona torstaina.

Ilveksen ja Pelicansin viidennessä kohtaamisessa nähtiin tuttuja piirteitä aiemmista kamppailuista. Edellisen ottelun tapaan lahtelaisnippu karkasi 2–0-johtoon, mutta tällä kertaa joukkue myös otti opikseen ja piti kynsin hampain kiinni johtoasemastaan loppuun saakka. Kummatkin vieraiden maalit iski Iikka Kangasniemi.

Ottelun alkuhetkillä ei suinkaan hidasteltu pelin edetessä vauhdikkaasti päädystä päätyyn. Ilves karvasi aktiivisesti kiekkoja etenkin hyökkäysalueella, minkä vuoksi joukkue sai hienoista otetta itselleen. Avausmaalikaan ei ollut kaukana, kun Dominik Mašínin yritys lipui Patrik Bartošákin selän takaa vain hieman maalin ohitse.

Suorille laukaisupaikoille pääsivät myös Petri Kontiola ja Eemeli Suomi. Hyvällä jalalla otteluun tullut Ilves ei saanut tulosta aikaan, vaikka joukkueelle tarjottiin myös ylivoimaa. Pelicanskin sai ylivoimamahdollisuuden, mutta Lars Bryggman nappasi rangaistuksen vain 18 sekunnin ylivoimapelin jälkeen, joten toinen erä aloitettiin tasavajaalla.

Iikka Kangasniemi katkaisi 15 ottelun maalittoman putkensa

Toista erää ei kauaa tarvinnut pelata, kun Iikka Kangasniemi vei tasavajaalla Pelicansin johtoon pudotuspelikevään ensimmäisellä maalillaan. Pelicans lähti nopeaan vastahyökkäykseen, Sakke Hämäläinen imi itseensä kaksi pelaajaa ja Kangasniemi pääsi kuin varkain maalille Ilves-nelikon hieman uinuessa. Maali syntyi ajassa 21.18.

Ilveksen maaliodottoma ensimmäisessä erässä oli 1,4 ja Pelicansin 0,5. Tilastoja ei tuijoteltu, sillä edellisen ottelun tapaan Pelicans karkasi kahden maalin johtoon vain viitisen minuuttia myöhemmin. Maalintekijänä oli jälleen Kangasniemi, joka malttoi, löysi tilan ja laukoi vastustamattomasti kiekon ohi Jakub Málekin.

Pelicansin maalien välillä kiekonhallinta oli vierailla, eikä Ilves saanut ensimmäisen erän kaltaista rauhallista ja tarkkaa peliään käyntiin. Ilveksen hyökkäyspelaaminen oli pitkän aikaa yksittäisten pelaajien esiinnousujen varassa, ja sekava peli herätti Antti Pennasen ottamaan aikalisän ajassa 33.57.

Ilves sai hyrrää pyörimään aikalisän jälkeen, ja esimerkiksi Joona Ikonen pääsi yrittämään maalintekoa aivan Bartošákin edestä. Kotijoukkue hääri lopulta ahkerasti hyökkäysalueella, mutta tuloksetta, joten toiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 2–0. 

Pelicans otti opiksi edellisestä pelistä

Málek otti tärkeän torjunnan, kun Tyler Kelleher oli täysin vapaana maalin edessä ylivoimalla. Ilves selvisi kolmannen erän alun alivoimastaan ja joukkue pyrki kaikin mahdollisin tavoin rikkomaan tiivistä Pelicans-puolustusta.

Takaa-ajoa helpottivat Lukáš Jašekin ja Joni Ikosen rangaistukset, jotka tulivat minuutin välein, samasta syystä. Pelicansin uhrautuva puolustuspelaaminen johti kuitenkin siihen, että Ilveksen kuparinen ei vieläkään mennyt rikki, ei edes kahden miehen ylivoimalla.

Paikkoja oli jälleen niin Kontiolalla kuin Aku Rädylläkin, joka haroi mailallaan ilmaa kriittisellä hetkellä. Ratkaisuyrityksissä näkyi kuitenkin rauhattomuus, kun vastaavasti vierasjoukkue näytti olevan napsun edellä jokasessa kaksinkamppailussa.

Tällä kertaa Pelicansin kahden maalin johto piti, joten se pääsee yrittämään sarjan katkaisua kotiyleisön eteen torstaina. Kotietujoukkueena välieriin lähtenyt Ilves on tilanteessa, jossa sen on voitettava lahtelaiset kaksi kertaa peräkkäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo