Nokia Arenalla putkia poikki

LIIGA / Raportti
Ottelun hahmo Petri Kontiola.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ilves karisti niskastaan Pelicans-peikon. Kuudesti peräkkäin tupsukorvat voittanut Pelicans-ryhmä poistui ensimmäiseltä vierailultaan Nokia Arenalla häviäjänä.

Ilveksellä oli hyvä pyöritys alkuun ja muutenkin ensimmäiseen erään paremmat maalintekopaikat. Pelicansin nuori maalivahti Jasper Patrikainen teki useita huippupelastuksia ja joukkueen pelaajat myös blokkasivat kiekkoja uhrautuvasti.

Kumpikin joukkue sai yhden ylivoiman, mutta ne jättivät paljon toivomisen varaa. Esimerkiksi Ilveksellä oli paremmat maalintekopaikat alivoimalla, kuin Pelicansilla ylivoiman aikana.

Ilveksen useista maalintekopaikoista huolimatta Jiří Smejkalin laukaus yllätti ilves-maalivahti Marek Langhamerin ja näin Pelicans lähti erätauolle 1−0-johtoasemassa.

Toinen erä oli tilanteiden valossa tasaisempi. Ensin Ilves tasoitti ottelun Nick Baptisten maalilla. Pelicans siirtyi 2−1-johtoon Lukáš Jašekin maalilla ja hetkeä myöhemmin Aleks Haatanen pisti kiekon ohi ilvesvahti Langhamerin, mutta tästä tilanteesta tulikin maalin sijaan maalivahdin estämisestä jäähy.

Viimein Ilves onnistui ylivoimalla, kun Petri Kontiola laukoi suoraan Les Lancasterin syötöstä lukemiksi 2−2, joka jäi toisen erän loppunumeroiksi.

Ilves sai ylivoimalla toisen onnistumisensa kun Baptiste ajoi maalille ja teki toisen maalinsa otteluun. Sitä ennen kiekko oli jo käynyt Pelicans-maalin ylärimassa ja Kontiolakin oli päässyt läpiajoon, mutta Pelicans-vahti Patrikainen veti pidemmän korren.

Pelicansillakin oli paikkoja mutta maalinsivuverkkoa lähemmäs se ei päässyt. Pelicans otti vielä hyvissä ajoin maalivahdinkin pois ja yritti maalia kuudella viittä vastaan, mutta tämä kostautui, kun Matias Mäntykivi laittoi kiekon tyhjään maaliin ja sinetöi loppunumeroiksi Ilveksen 4−2-voiton.

Ottelun hahmoksi nousi maalin ja kaksi syöttöpistettä tehnyt Kontiola. Lisäksi Ilves katkaisi niin kuuden peräkkäisen ottelun tappioputken Pelicansia vastaan kuin viiden ottelun mittaisen putken ilman ylivoimamaalia. Ilves jatkaa yhdeksän ottelun pisteputkessa kohti ensi viikkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo