Les Lancaster pamautti Ilvekselle huipputärkeän voiton − Pelicans menetti kahden maalin johdon trillerissä

LIIGA / Raportti
Les Lancaster oli Ilveksen sankari numero yksi.
Kuva © Jarno Hietanen
Lancaster nousi hekumallisen jännitysnäytelmän ykkösnimeksi kahdella maalillaan. Ilves kampesi kahden maalin takaa-ajoasemasta Pelicansin rinnalle ja yhdysvaltalaisen viivakumautuksella ohi varsinaisen peliajan loppuhetkillä.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja kumpikin joukkue toimitti kiekkoa aktiivisesti kohti vastustajan maalia. Ilveksellä oli ottelun alkuminuuteilla enemmän tekopaikkoja, mutta Pelicansin Lars Bryggmanille avautui se kaikista mehukkain sauma. Ruotsalainen kilautti kuitenkin tolppaan.

Pelicans hankkiutui tehokkuutensa ansiosta johtoon ennen kolmatta erää. Ratkaisuhetkien lähestyessä Ilves pääsi ylivoimalle ja Joona Ikonen huudatti Nokia-areenan yleisöä tasoitusmaalillaan. Tupsukorvien paine jatkui varsinaisen peliajan loppuun asti ja Les Lancasterin huippuilta siivitti kiihkeiden vaiheiden jälkeen Ilveksen tärkeään 3−2-voittoon. Ottelusarja tasoittui numeroihin 2−2.

Pelicans pääsi edelle, Ilveksen jahti alkoi

Vaikka välieräsarjan neljäs ottelu on monella tapaa käänteentekevä taitekohta, ei tuloksen merkityksellisyys näkynyt ainakaan varovaisuutena kaukalossa. Sekä Ilveksen Jakub Málek että Patrik Bartošák saivat olla maaleillaan varuillaan, kun hyökkääjät ryskyivät kohti. Lahtelaiset siirtyivät johtoon, kun Iikka Kanganiemi toi kiekon komeasti hyökkäysalueelle ja Toni Utunen pääsi tinttaamaan jatkotilanteesta kihauksen.

Pirteästi ensimmäisen erän päättänyt Pelicans jatkoi erätauolta päästyään kovalla höyryllä. Vieraat uskalsivat ja pystyivät suorittamaan Ilves-maalin tuntumassa rohkeita ratkaisuja. Lahtelaiset pääsivät kokeilemaan kahden pelaajan ylivoimaakin ja toisen Ilves-jäähyn hankkinut Aatu Jämsen napautti suoraan syötöstä 2−0.

Ottelu sai paljon uutta värinää, kun Lancaster puttasi Matias Mäntykiven laukauksen irtokiekon ohi Bartošákin. Tupsukorvat aloittivat välittömästi hurjan karvauspelaamisen ja Nokia-areenan yleisö yltyi valtavaan pauhuun. Vielä toisen erän puitteissa tuomarit suorittivat videotarkistuksen Tuomas Salmelan vanhanaikaisyrityksen jälkeen, mutta pikkumusta ei ollut käynyt maaliviivan yli.

Viivapommittaja Yhdysvalloista

Kotijoukkue pääsi pyörremyrskyn saattelemana kolmanteen erään. Ilves pystyi jo toisen erän lopulla painamaan hurjia hyökkäysralleja lähellä Bartošákin maalia, mutta turkoosipaidat kestivät tuolloin tiiviin puolustuspelin ja osittain ruova Fortunankin ansiosta. 

Pelicans pääsi kolmannessa erässä vain harvoin kontrolloidusti hyökkäyksiin. Sen sijaan Ilves pystyi jatkamaan tuttua painepeliään päädyssä ja maalinedustalla. Yhdysvaltalaispakki Lancaster peippaili itsensä mellevään tekopaikkaan, mutta viimeinen ratkaisu kilpistyi miesmassaan. Ikosen ylivoimalla lähettämä kuti ei kilpistynyt enää mihinkään, vaan tupsukorvat tulivat tasoihin näkökulmastaan kreivin aikaan.

Tupsukorvat saivat myös toien erikoistilanteen, mikä pönkitti vihreäkeltaista vyöryä kohti Pelicans-veräjää. Monessa mukana ollut Lancaster kumautti Ilveksen ensimmäistä kertaa edelle lauantai-illan kiihkeässä tunnelmassa. Pelicansin loppuhetkien rynnäkkö ei tuottanut tasoitusta ja näin Ilves tasoitti otteluvoitot.

Välieräsarjan viides kamppailu pelataan kahden edellisottelun tavoin Tampereella Nokia-areenalla. Mittelö on luvassa ensi viikon tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo