Kiven palopuhe käänsi ottelun täydellisesti − Mieho rokotti Pelicansia ratkaisevasti

LIIGA / Raportti
Mieho pääsi tuulettelemaan kahta maalia Hakametsän lauantai-illassa.
Kuva © Jarno Hietanen
Neljä pistettä erotti ennen illan ottelua Liigan sijoilla neljä ja kahdeksan olleet Ilveksen ja Pelicansin. Tamperelaiset marssittivat jäälle uuden ulkomaalaisvahvistuksen. Tupsukorvat osoittivat sitkeyttä ratkaisuhetkillä.
Lähtökohdat 

Ilves sai jatkaa kotiotteluitaan, kun joukkue pelasi edellisen kerran torstaina Hakametsässä. Tuolloin hurja kiri ei tuonut pisteitä, mutta loi takuulla uskoa lauantaihin. Tuore Ilves-kasvo Cam Barker debytoi illan ottelussa.

Maalivahtipelaaminen 

Riku Helenius tuntuu aina maalilla ollessaan nauttivan kenttäpelaajien vankkumatonta luottamusta. Tämä näkyi myös miehen torjuntatyöskentelyssä myös Pelicansia vastaan.

Puolustuspelaaminen 

Ilves paransi puolustuspeliään ottelun edetessä, ja Barkerkin sai jutun juonesta vähitellen kiinni. Alku oli kokeneelle kanadalaiselle hieman hapuileva.

Hyökkäyspelaaminen 

Organisoitu kiekon ylöstuonti tuntui olevan Ilvekselle paikoin melko haasteellista, eikä joukkue saanut vaaramomentilla varustettuja tekopaikkoja luotua nimeksikään.

Vasta 2−0-tappioasemassa päävalmentaja Karri Kiven ottama aikalisä herätti joukkueen. Arttu Ruotsalainen napautti tupsukorvien avausosuman. Jatkumona tälle Panu Mieho toi pelin tasoihin vielä toisessa erässä.

Erikoistilanteet 

Ilves pääsi ylivoiman makuun ensimmäisen ja toisen erän taitteessa. Kuvio ei lähtenyt rullaamaan totutulla tavalla − osin vaihtuneen viivamiehen takia. Barker oli tarkassa vartioinnissa. Oskari Laaksosen ollessa siniviivalla homma toimi paremmin.

Lähtökohdat 

Toisin kuin Ilves, Pelicans pelasi edellisen kerran vain noin vuorokausi sitten. Tuloksena oli tyylipuhdas 4-0-voitto KalPasta. Nollapelin pelannut Juho Olkinuora antoi lauantaille tilaa nuorelle Jakub Skarekille.

Maalivahtipelaaminen 

Skarek jatkoi siitä, mihin Olkinuora edellisessä ottelussa jäi. Lahtelaisten oli helppo keskittyä kenttäpeliin, kun tolppien välissä seisoi varmaotteinen mies. Takaiskuille Skarek ei voinut mitään.

Puolustuspelaaminen 

Pelicans onnistui pitämään Ilveksen vaaralliset hyökkääjät aisoissa. Vieraat pelasivat oman alueen viisaasti, ja toimivat koko viisikon voimin ympäri kaukaloa. Casimir Jürgensin peliesitys kuvasti iltaa erinomaisesti.

Hyökkäyspelaaminen 

Lahtelaiset ajoivat koko ottelun ajan suoraviivaisesti maalille. Avausmaali oli osoitus Pelicansin ratkaisukyvystä, sillä puolustaja Jürgens seurasi rintamahyökkäyksen b-pisteiden välistä sisään.

Erikoistilanteet 

Pelicans sai heti avauserässä testailla ylivoimaansa. Vaarallisten paikkojen sijaan tupsukorvien Panu Mieho karkasi kertaalle lahtelaisilta läpiajoon.

Toisessa erässä joukkueen ylivoima otti ratkaisevan askeleen parempaan, kun Jürgens lapioi maalin edustalta limpun sisään.

Erikoista 

Ottelun suunta kääntyi kuin nappia painamalla Ilveksen aikalisän hetkellä. Ennen sitä vierasjoukkue vei peliä, mutta aikalisän jälkimainingeissa kaukalossa näytti olevan eri isäntä.

Ottelun ratkaisu 

Kiven viesti aikalisällä oli selvä ja intensiivinen. Jo tasoitusosuman värkännyt Mieho nousi jatkoajalle venyneen ottelun todelliseksi sankariksi, kun hän ohitti Skarekin tuoden kotijoukkueelle kaksi pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo