Ruotsalainen jatkoi ratkaisijana myös maajoukkuetauon jälkeen − Ilves palasi voittokantaan

LIIGA / Raportti
Ilves pääsi tuulettelemaan voittoa maaottelutauon jälkeisessä ottelussa.
Kuva © Saana Hakala
Ilves ja Lukko palasivat maaottelutauolta sähäkässä kamppailussa. Molemmilla joukkueilla oli kova halu saavuttaa suotuisampia asemia sarjataulukossa. Tolpat kolisivat ja laidat ryskyivät, kun...
Lähtökohdat 

Tupsukorvilla on väkevän alkukauden jälkeen lievä laskusuhdanne menossa. Tilanne ei kuitenkaan ole vielä niin hälyttävä, etteikö sitä muutamalla voitolla oikaisisi. Kapteeni Eemeli Suomi palaa illan ottelussa kokoonpanoon.

Maalivahtipelaaminen 

Riku Helenius on ollut koko kauden yksi Ilveksen tukipilareista, ja tässäkin ottelussa kokenut vahti antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa.

Puolustuspelaaminen 

Ilves-puolustajat esiintyivät läpi ottelun varmaotteisesti, ja vahvoista nousuistaan tunnettu Oskari Laaksonen oli monessa mukana. Hän myös otti osumaa törmättyään Lukko-maaliin.

Hyökkäyspelaaminen 

Tutut nimet Teemu Lepauksen johdolla vastasivat Ilveksen tuloksenteosta joukkueen palatessa maaottelutauolta. Tupsukorvat rynnistivät aktiivisesti maalin eteen vaihto toisensa jälkeen.

Erikoistilanteet 

Niukoista mahdollisuuksistaan huolimatta Ilves sai pakkopelinsä pyörimään varsin hyvännäköisesti. Ylivoimaosumia kotijoukkue ei kuitenkaan saanut. Panu Mieho karkasi kertaalleen alivoimalla läpiajoon.

Lähtökohdat 

Raumalaiset majailevat sarjataulukon sijalla 12, mutta joukkue on lähellä todella tiivistä keskikastia, joten Ilves-ottelulla saattaakin olla iso merkitys. Lukko on ottanut pisteitä kolmesta edellisestä ottelustaan.

Maalivahtipelaaminen 

Lukon maalivahtipelaaminen on ollut pitkin kautta varsin ailahtelevaa. Oskari Setänen esitti keskiviikkoiltana keskimääräistä varmempia otteita.

Puolustuspelaaminen 

Vieraiden puolustuspeli selviytyi vauhdikkaan Ilveksen käsittelyssä kelvollisesti. Maalien edustoilla tapahtuneet kamppailut näyttelivät ottelussa isoa roolia.

Hyökkäyspelaaminen 

Erityisesti Lukon ulkomaalaisvahvistukset olivat Hakametsän taistossa pirteitä. Ottelun hengen mukaisesti myös raumalaisten hyökkääjät rymistelivät Heleniuksen vartioimalle luukulle.

Erikoistilanteet 

Vaikka Tarmo Reunasen iskemä ottelun avausmaali ei ollut ylivoimamaali, oli Teemu Rautiaisen jäähy päättynyt vain 12 sekuntia aiemmin. Lukko pelasi tehokasta ja yritteliästä ylivoimaa, ja sai erikoistilanteista virtaa läpi ottelun.

Erikoista 

Ilveksen kapteeni Suomi palasi joukkueensa kokoonpanoon. Samaan aikaan raumalaisten nelosketjussa hyökkäsi nuori Jesse Ruotsi. Tällöin saatiin aikaan hauska asetelma Suomi vastaan Ruotsi.

Ottelun ratkaisu 

Lukko haki ottelun lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta se ei saanut luotua painetta kotijoukkueen maalille. Ilveksen puolustus piti pintansa ja ratkaisi kolmen pisteen kohtalon.

Leijonat-paidassa säkenöinyt Arttu Ruotsalainen veivasi näyttävän voittomaalin ottelun toisessa erässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo