Lukko paiskoi Ilveksen tieltään − Koivistoinen iski kolme tehopistettä

LIIGA / Raportti
Koivistoinen iski kolme tehopistettä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Ilves lähti taistelemaan sarjan jatkumisen puolesta ja se saikin tilaisuutensa pikamaalien myötä.

Lukolla oli torstaina Hakametsässä mahdollisuus voitolla laittaa sarja pakettiin ja lähettää Ilves kesälomalle. Tupsukorvat saivat ottelun alussa ylivoiman, mutta kun se ei tuottanut tulosta ottivat raumalaiset homman haltuun.

Lukko lähti iltaan selvänä ennakkosuosikkina ja raumalaiset hoitivatkin ottelun tyylikkäästi olemalla riittävän tehokkaita maalipaikoissa. Viimeisessä erässä Lukko osoitt puolustusosaamista.

Eetu Koivistoinen sai mailansa väliin Thomas Grégoiren laukaukseen ja ohitti Ilves-vahti Eetu Mäkiniemen vieden Lukon arvokkaaseen johtoon. Johto kasvoi entisestään, kun raumalaisten toinen osuma kimpoili Jarkko Parikan jalasta verkkoon. Maali merkattiin Aleksi Saarelalle.

Ilveksen näennäisestä pyristelystä huolimatta Lukko hallitsi kenttätapahtumia pitäessään kiekkoa ja luodessaan rauhallisesti hyökkäyksiä. Ilveksen oli vaikeaa saada todellisia maalipaikkoja Lassi Lehtisen vartioimalle maalille.

Maalikimaraa pukkasi

Toiseen erään kotijoukkue sisuuntui ja Roby Järventien taidokkaiden harhautusten jälkeen paikka aukesi Matias Maccellille, joka iski tupsukorvien kavennuksen. Heti perään KooKoo-sarjan voittomaalin iskenyt Matias Myttynen toi Ilveksen tasoihin.

Lukko pääsi takaisin kyytiin, kun se sai ylivoiman. Raumalaisten slovakkiduo Kristián PospíšilPavol Skalický juoni vieraiden johto-osuman. Koivistoinen nappasi syöttöpisteen myötä illan kolmannen tehopisteensä. Jotta toisen erän alkuminuuttit eivät kärsisi kuivuudesta, iski 25-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Pospíšil Lukon vielä 4−2-johtoon.

Raumalaisten päästyä uudestaan kahden maalin johtoon ei sillä ollut enää minkään näköistä hätää pitää asemaansa. Lukko nappasi ottelusarjan voiton otteluvoitoin 3−0 Ilveksen jäätyä etsimään tehojaan.

Ottelun päätöserässä joukkueet keskittyivät lähinnä mähinöintiin. Ilveksellä oli hienoinen ajatus kavennusmaalin iskemisestä, mutta Lukko ei antanut isäntäjoukkueelle liiaksi mahdollisuuksia illan kolmanteen osumaan.

Lukko ei antanut Ilveksen yrittää pääsyä peliin mukaan, vaan Pospíšil iski Lukon kohti välieriä. Slovakkihyökkääjä ratkaisi sen, että raumalaiset etenivät Liigan välieriin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo