Ilves voitti Lukon, vaikka hankkiutui vaikeuksiin − Tuomas Salmelan ulosajoon johtanut niitti päätti Scott Pooleyn ottelun

LIIGA / Raportti
Simon Johansson iski kauden avausmaalinsa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ilveksen Hockey Legends -kunniagalleriajuhlallisuuksilla alkanut ottelu oli myös kentän puolella kotijoukkueelle tuloksellisesti juhlava, kun tupsukorvat nappasivat pisteet Lukolta. Ottelun lopusta muodostui dramaattinen.

Ennen ensimmäistä kiekonpudotusta Ilves nimesi uusia jäseniä omaan Hockey Legends -kunniagalleriaansa. Risto Lindroos, Erkki Koiso, Pertti Kaukinen, Pirkko Arjanmaa, Anne Haanpää, Yrjö Hakala ja Timo Peltomaa liittyvät järjestyksessään kolmannessa aatelointitilaisuudessa tamperelaisseuran kunniagalleriaan.

U20-joukkueensa riveihin tärkeään otteluun ison osan pelaajiaan lähettänyt Lukko oli liki alusta lähtien vaikeuksissa tupsukorvien käsittelyssä. Myös onni oli isäntien puolella, mikä korosti numeroita, vaikka kenttätapahtumien perusteella ottelu oli melko tasainen. Antti Saarelan iskemä 4−0-maali alivoimalla läpiajoista näytti varmistavan pisteiden kohtalon, mutta Lukko ei ollut sanonut viimeistä sanaansa.

Kavennusmaalien ja kotijoukkueen kurittomuuden myötä raumalaiset pääsivät vielä hajuraon päähän sarjapisteistä. Ilves onnistui selvittämään Lukon lopun viiden minuutin ylivoiman ja poistui kaukalosta voittajana numeroin 4−2.

Ilves-puolustajat tehokkaina

Vaikka Ilves pystyi hallitsemaan kiekkoa ottelun alkuminuuteilla, vapautui kaksi parasta maalipaikkaa Lukolle. Alivoiman aikana sekä Julius Mattila että Linus Nyman pääsivät koettelemaan Vadim Žerenkon kestävyyttä Ilves-maalilla. Raumalaisten kokoonpano oli rajusti vajaamiehinen, mutta se ei näkynyt vielä ottelun alkupuolella ollenkaan.

Vili Saarijärvi kilautti tovi aiemmin kotijoukkueen maalin tolppaa viivakudillaan, mutta kamppailun avausmaalista vastasi Ilves ja Aleksi Elorinne. Kokenut puolustaja nousi b-pisteeltä muutaman potkun lähemmäs maalia ja ohitti napakalla kudilla Lassi Lehtisen. Alkuun päästyään tupsukorvat jatkoivat tulitustaan − hanakasti alkukaudella laukonut SImon Johansson teki kauden avausmaalinsa.

Aleksi Elorinne aloitti maalinteon.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Vielä kun Jarkko Parikka iski päätylaudan ja Lehtisen puolittaisen torjunnan kautta kiekon sisään, alkoi kotijoukkueen kannalta näyttää turvalliselta. Raumalaiset vaihtoivat tolppien väliin Samuel Jukurin.

Lukko alkoi hermoilla

Lukko sai mahdollisuutensa kavennusosumiin ylivoimien myötä, mutta raumalaisten ruuti oli märkää tai ainakin viimeistely yskähteli. Thomas Grégoire ampui hieman ohi ja Nyman laittoi kiekon raumalaisittain kolmannen kerran tolppaan toisessa erässä. Arttu Ilomäki joutui toteamaan tupsukorvien venäläiskassarin hyvän vireen omakätisesti. Myös debytantti Lenni Hämäläinen pääsi kokeilemaan.

Kun vierasjoukkue ei saanut maalitiliään avattua, purkautui sinnittely huolimattomaan liikaa pelaajia jäällä -rangaistukseen. Pelaajisto ja päävalmentaja Marko Virtanen kritisoivat tuomarien päätöstä ankarasti. Hetkeä myöhemmin Samuli Piipponen tulistui Nick Baptisten nousun jälkeen häntä tökkäisseelle Matias Mäntykivelle. Syntyi kärhämä, josta lähetettiin kummaltakin joukkueelta kaksi pelaajaa istunnolle.

Virtanen ei sulattanut tuomariston päätöstä.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Lukko pääsi lähelle

Raumalaiset saivat vielä kolmannessakin erässä mahdollisuuden kavennukseen, mutta sen sijaan Ilveksen Saarela karkasi läpiajoon ja ohitti kesken ottelun veräjälle tulleen Jukurin. Vaikka tulos karkasi Lukolta ei vierasjoukkue lakannut pelaamasta, vaan jaksoi painaa pikkumustaa kohti Žerenkoa.

Anrei Hakulinen sai sitkeän yrittämisen jälkeen Lukon avausmaalin tehtyä. Baptiste aiheutti heti maalin jälkeisessä vaihdossa Ilves-alivoiman, mutta lisämaaleja vieraat eivät vielä erikoistilanteessa tehneet. Scott Pooley viuhutti kutiaan Ilves-maalin ohi. Sen sijaan hetki jäähyn päättymisen jälkeen Matthew Abt venytti maaliverkkoja.

Vielä hetki ennen loppua nähtiin hurja tilanne, jossa Ilveksen Salmela tööttäsi Pooleyta päähän. Yhdysvaltalaisen peli päättyi muutamia minuutteja ennen aikojaan − aivan kuten Salmelankin joka sai tilanteesta ulosajon. Lopulta Ilves kesti vieraidensa viimeisen ylivoimarynnistyksen ja vei pisteet nimiinsä. Kyseessä oli Lukon viimeinen vierailu Hakametsän jäähallissa Liiga-ottelun merkeissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo