Ilves nappasi pronssimitalit 21 vuoden tauon jälkeen

KooKoo haastoi tiukasti, mutta lopussa juhlivat kotiyleisö ja Ilves.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen ja KooKoon väliseen pronssiotteluun lähdettiin historiallisista lähtökohdista – Ilves oli viimeksi voittanut pronssimitalit 21 vuotta sitten ja KooKoo ei koskaan.

Ilves pääsi ottelun alussa kokeilemaan avausmaalin tekemistä ylivoimalla Kim Strömbergin koukattuaan itsensä jäähylle, mutta todellisia huippupaikkoja ei vielä nähty.

Avausmaalin teossa onnistui pudotuspeliuransa toisella osumalla Balázs Sebők, joka laittoi kiekon Les Lancasterin komeasta lättysyötöstä sisään ajassa 10.18. Maalin alusti Sebők itse komealla ja vauhdikkaalla nousullaan yli keskialueen. Kotijoukkue lisäsi johdon jo 2–0:aan erän loppupuolella, kun Lancaster viimeisteli toisen osuman Joonas Odenin syötöstä.

Toisessa erässä KooKoon vaikeudet jatkuivat, kun maalinteon sijaan vierailija kulutti aikaa lähinnä jäähyaitiossa. Kolmas kerta ylivoimalla sanoi Ilvekselle toden, kun kapteeni Eemeli Suomi hakkasi Nick Malíkin tiputtaman kiekon sisään rysään. Osumaa tarkasteltiin vielä videolta KooKoon haaston jälkeen, mutta runsaslukuinen kotiyleisö sai juhlia 3–0-osumaa hetkeä myöhemmin.

KooKoo sai uutta toivoa ajassa 37.31, kun Teemu Rautiainen napautti vieraille kaivatun kavennusmaalin. Rautiainen laukoi kiekon maalin takaa Ilves-vahti Vadim Žerenkon kautta sisään. Hetkeä myöhemmin kokenut Strömberg nousi esiin ja iski komealla laukauksella pelin jo 3–2:een, ja Ilveksen selvä etumatka oli yhtäkkiä kaventunut yhteen.

Kolmas erä alkoi rytinällä, kun Ilveksen Matias Mäntykivi pääsi yrittämään läpiajosta, mutta tuloksetta. Toisessakin erässä nähtiin pari huippupaikkaa, mutta Ilveksen maalilla Žerenko kesti. Toiseen erään verrattuna intensiteetti alkoi nousta, kun KooKoo haki kavennusta, mutta sitä suurinta palkintoa ei nähty.

Pari minuuttia ennen loppua vierailija otti maalivahdin pois ja haki kaivattua kavennusta, mutta viimeinen kiri lopahti Strömbergin ottamaan kampitusjäähyyn. Loppulukemat Ilvekselle siis 3–2 ja kaivatut pronssimitalit tamperelaisille.

– Viikko sitten oltiin vielä aika eri fiiliksissä. Tietysti mestaruus haluttiin voittaa, mutta tästäkin pitää nauttia. Ylöspäin ollaan menossa, tiivisti Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi C Moren haastattelussa.