Ilveksen kiri riitti pisteeseen - KooKoon keltanokkavahti torjui voiton

LIIGA / Raportti
KooKoon Oskari Salminen torjui ensimmäisestä täydestä liigaottelustaan voiton.
Kuva © Saana Hakala
KooKoo näytti perjantai-iltana luistelevan Hakametsässä selvään voittoon tulokasmaalivahtinsa Oskari Salmisen johdolla, mutta Ilves kuittasi kotiyleisölleen keskiviikon ottelun sulamisen hurjalla loppukirillä. Voiton otti kuitenkin jatkoajalla KooKoo.
Lähtökohdat 

Ilveksellä oli ottelussa tarjolla kasvojenpesun paikka. Keskiviikkona joukkue hukkasi kotonaan Sportia vastaan 4-1-johdon häviten lopulta jatkoajalla. Muutoin Ilves oli pelannut edellisissä otteluissaan ailahtelevasti voittojen ja tappioiden vuorotellessa.

Maalivahtipelaaminen 

Ilves-vahti Riku Heleniuksella ei ollut paljoa tehtävissä maaleista, jotka syntyivät irtokiekkojen ja puolustuksen nukahdusten seurauksena. Helenius napsi kuitenkin hyviä torjuntoja, jotka pitivät Ilveksen iskuetäisyydellä ennen loppukiriä.

Puolustuspelaaminen 

Keltavihreiden puolustus oli vaikeuksissa erityisesti maalin edustalla liukkaasti irtokiekkoihin rynnänneiden kouvolalaisten kanssa. KooKoon kolmas maali puolestaan oli kaamea merkkausvirhe, kun Malte Strömwall sai viritellä laukaustaan takatolpalla sekuntikaupalla.

Koko Ilveksen joukkue sai kolmannen erän maaleista lisävirtaa, ja myös puolustuspelaamisessa tapahtui selkeä ryhtiliike.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilvesksen hyökkääminen oli ottelun ensimmäiset 40 minuuttia melkoisen ponnetonta muutamaa avauserän tekopaikkaa lukuunottamatta. Lähimpänä maalintekoa kävi tuolloin maalirautoja kolistellut Joona Ikonen

Kolmannessa erässä Erno Hopposen ensimmäinen liigaosuma toi vielä toivoa ja pitkän videotarkistuksen jälkeen Ilves tuli maalin päähän. Ilves haki tasoitusta hurmoksessa ja lopulta Teemu Rautiainen huudatti Hakametsää tasoitusmaalilla.

Erikoistilanteet 

Myös Ilves-ylivoimasta oli kadoksissa paras terä ja laukaukset viuhuivat lähes järjestään ohi maalin, ennen kuin Eemeli Suomi upotti kiekon pitkän videotarkistuksenkin vaatineesta tilanteesta verkkoon. Henkeäsalpaavia paikkoja ei toisessakaan päässä nähty, joten alivoimasta tupsukorvat selviytyivät puhtain paperein.

Lähtökohdat 

Pudotuspeliviivasta jo kovaan takaa-ajoasemaan jäänyt KooKoo lähti otteluun alakuloisissa tunnelmissa: edellisestä kahdeksasta ottelusta oli kasassa vain kolme sarjapistettä.

Lisäksi loukkaantumisten riivaama kouvolalaisjoukkue sai jobinpostia juuri ennen ottelua, kun ykkösmaalivahti Juha Järvenpää loukkaantui alkulämmittelyssä. Lähtökohdat otteluun eivät siis olleet todellakaan ruusuiset.

Maalivahtipelaaminen 

Yllättäen tolppien väliin komennuksen saaneen Oskari Salmisen ensimmäisestä täydestä liigaottelusta näytti jo hetken muodostuvan todellinen satutarina. Avauserässä nuorukainen otti pari loistotorjuntaa ja oli kiinni nollapelissä aina kolmanteen erään asti.

Silloin Ilveksen hurja loppukiri kuitenkin alkoi ja Salminen joutui antautumaan kolmesti, vaikkei yksikään osumista varsinaisesti hänen piikkiinsä mennytkään.

Puolustuspelaaminen 

Kouvolalaiset puolustivat tiiviisti keltanokkamaalivahtinsa edessä ja pakottivat Ilveksen laukomaan melko kaukaa ja pystyivät myös peittämään vetoja. Päätöserässä viisikolla piti kiirettä omissa, kun Ilves haki hurjasti huipennusta kirilleen, eikä hyvä suorittaminen lopulta kestänyt täyttä peliaikaa.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoo karkasi tehokkaan viimeistelyn myötä kahden maalin karkumatkalle jo aikaisessa vaiheessa. Pidempien pyöritysten rakentaminen oli haastavaa, mutta kiekkoa saatiin maalille oikeastaan aina tilaisuuden tullen. Malte Strömwallin kaltaiset taitopelaajat onnistuivat luomaan tilaa ja paikkoja kotijoukkueen maalille.

Erikoistilanteet 

Kouvolalaisylivoima tarjoili pari hyvää laukausta, mutta melko kaukaa. Jatkoajalla tilanne oli kuitenkin toinen, kun kentällä oli paljon tilaa neljällä kolmea vastaan ja Juha-Pekka Haataja pääsikin sivaltamaan ratkaisun.  Alivoima pystyi pitämään Ilves-paikat minimissä Suomen iskemää 2-3-kavennusta lukuunottamatta.

Erikoista 

KooKoon maalilla aloittavaksi Juha Järvenpää loukkaantui alkulämmittelyssä, eikä pystynyt pelaamaan. Yllätyskomennuksen saanut Oskari Salminen pelasi vasta uransa ensimmäisen täyden liigaottelun ja suoriutui urakastaan varsin mallikkaasti.

Ottelun ratkaisu 

KooKoon tehokkaan alun jälkeen Ilves tuli kolmanteen erään uudesti syntyneenä ja nousikin lopulta tasoihin kolmen maalin takaa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo