Jännitysnäytelmä tiivistyi viimeiseen aloitukseen − Ilves nitisti KalPan huippuottelussa

LIIGA / Raportti
Tommi TIkka (keskellä) oli Ilveksen vastuunkantaja viimeisessä aloituksessa, Matias Mäntykivi (oikealla) iski voittomaalin.
Kuva © Jarno Hietanen
Draaman kaari kesti Nokia-areenalla aivan loppuun asti, kun Liigan kaksi laatujoukkuetta kohtasivat toisensa. Viimeisellä minuutilla käyttöön otettiin temppupussin viimeisetkin kikat.

Sarjataulukon kolmantena majaileva Ilves ja sijaa alempana kärkkyvä KalPa kohtasivat tiistain ainoassa liigamittelössä Tampereella. Ottelu oli kauttaaltaan tasaista vääntöä ja jokaisella maalipaikalla oli iso merkitys.

Jännitys tiivistyi Tommi Tikan ja Aapeli Räsäsen aloitukseen Ilveksen puolustusalueella puoli minuuttia ennen peliajan päättymistä. Kumpikin osapuoli otti varaslähtöjä ja haki vippaskonsteilla etulyöntiasemaa tilanteessa.

Lopulta Joona Ikonen karautti läpi ja iski 3−1-osuman tyhjään maaliin. Ilves onnistui säilyttämään Kevin Czuczmanin ja Matias Mäntykiven maaleilla hankkimansa johdon ja piti kolme pistettä kotonaan. Tupsukorvat nousivat voitollaan sarjakärkeen.

Ilves jäähyili

Ottelun avauserä ei tarjonnut valtavaa rymistelyä ja kummankin joukkueen kudit lähtivät melko kaukaa kohti vastustajan maalia. Toisaalta myös veräjänvartijat Ilveksen Marek Langhamer ja KalPan Juha Jatkola olivat tehtäviensä tasalla.

Tupsukorvien haasteena olivat avauserästä alkaen rangaistukset, joita se päätyi ottamaan kahden ensimmäisen kaksikymppisen aikana kaksi per erä. Toisessa erässä Jarkko Parikka ja Petri Kontiola ottivat limittäiset jäähyt. Kuopiolaisvieras onnistuikin ohittamaan Langhamerin Lasse Lappalaisen viivapyssyn ansiosta. Peli olisi voinut olla tässä vaiheessa tasankin, jos Juuso Mäenpään spurtti läpi Ilves-puolustuksen olisi johtanut täysosumaan hetkeä aiemmin.

Ennen toisen erän tiukkaa alivoimarypistystään Ilves oli siirtynyt Mäntykiven osumalla kahden maalin karkumatkalle, mutta Lappalaisen kavennus toi KalPalle huomattavasti parantuneet asemat kolmanteen erään.

Tuomaritoiminta nostatti tunteita

Nokia-areenan yleisö eli voimakkaasti mukana, kun kolmannessa erässä peli tiivistyi ja tuomaristo antoi niin sanotusti poikien pelata. KalPa kuitenkin joutui alivoimalle erän edetessä kahteen otteeseen, mutta selvisi ilman sen suurempaa ahdinkoa Ilveksen hakiessa kuvioitaan. Muutaman kerran Jatkolan täytyi venyä kiekon tielle.

Ilves koki ottelussa kovan takaiskun, kun Henrik Haapala putosi joukkueen riveistä saatuaan Hugo Gallet'n taklauksen päähänsä.

KalPa haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia ja apuvalmentaja Sami Tervosen aikalisällä punomilla juonilla. Kuopiolaiset pysyivät hajun päässä Ilveksestä, mutta Langhamer ei enää antautunut ennen kuin summeri päätti ottelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo